AMENAJĂRI BĂI

Câteva elemente cheie pot transforma baia ta într-o oază de relaxare.

Există sute de idei de amenajare a unei băi, iar noi îți vom dezvălui câteva dintre ele. De la alb-negru, la băi colorate și vesele.

Baia alb-negru

Băile cu mobila albă sunt preferate pentru că oferă lumină și dau iluzia de spațiu mai mare, așa că mulți optează pentru asemenea design. O baie albă poate fi compusă din cada clasică, sau chiar o cadă mai luxoasă, cea din mijlocul încăperii. Dacă nu aveți suficient spațiu pentru o cadă puteți folosi o cabină de duș, la fel de elegantă.

Pe jos se așează un covoraș alb-negru ce se potrivește cu stilul în care ați decorat baia. Pereții se decorează cu tapet alb-negru cu o oglindă mare și rotunda atașată de perete, dedesubt fiind chiuveta cu un blat alb și un corp de depozitare negru.

Băile alb-negru sunt mai elegante decât cele în combinații de culori, pentru că sunt nuanțele ce nu mor niciodată, au mereu farmec.

amenajari-bai

Idei de amenajare a băilor

1. Baia în stil abstract

Este baia care are ceva puțin diferit față de o baie normală. De exemplu, pereții sunt pictați sau au un tapet astfel încât să dea senzația că exista valuri, sau au tablouri cu o anumită tematică.

2. Baia dublă

Dacă spațiul este de partea dumneavoastră puteți monta o cadă și un duș. Nu este nevoie de 2 băi, ci de una singură. Cum? Un perete despărțitor pe care se montează dușul și asta e tot. Ai două băi în una!

3. Baia fără ușă

Nu ne referim la faptul că baia nu are ușă, ci la faptul că putem folosi dușul care să fie transparent, astfel încât e ca și cum nu există o ușă.

4. Baia pentru spațiile mici

Pentru a nu ocupa încă un perete, se lasă spațiu gol în spatele căzii și se pune un corp unde ne putem pune prosoapele și restul articolelor necesare unei băi.

5. Băile colorate

Baia nu trebuie să fie mereu simplă, ci poate fi la fel de sofisticată ca un living sau un dormitor. În anumite combinații de culori, baia poate prinde viață. Există multe teme pe care vă puteți baza atunci când decorați baia. De exemplu, puteți picta un perete în albastru și asa transformați baia în ceva ce vă duce cu gândul la apă. Puteți aduce o plantă într-un ghiveci și alegeți o mobilă albă combinată cu un verde deschis și așa aduceți tema naturii în casa dumneavoastră.

Băile ne pot păcăli în legătură cu spațiul. Dacă familia dumneavoastră nu este adepta băilor lungi, ci doar dușurilor, puteți renunța la cadă pentru cabina de duș, iar spațiul rămas îl puteți folosi pentru o chiuvetă dublă.

Un lucru de multe ori neglijat de noi este mirosul din baie. Sunt persoane care folosesc bețișoarele parfumate și în baie, nu numai în living sau dormitor.

Detaliile sunt la fel de importante în amenajarea băii ca și alegerea căzii, chiuvetei, toaletei etc. Cu design-ul băii trebuie să se potrivească și suporturile de săpun, pastă și periuțe de dinți. Toate acestea le găsiți în magazine în mii de modele și culori. Dacă baia dumneavoastră este una simplă puteți opta pentru accesorii mai viu colorate și cu modele mai excentrice ca încăperea să aibă un strop de culoare. De exemplu, dacă pentru pereți ați ales un tapet colorat și cu un anumit model nu este obligatoriu ca aceste accesorii să fie la fel de țipătoare, ci pot fi albe, simple.

Pentru femei este o încăpere destul de importantă din casă, pentru că de obicei în baie există o oglindă mare în care se pot machia sau își pot admira ținuta, în timp ce pentru bărbați este doar...toaleta.

Deoarece verdele oliv este în vogă, vă vom da câteva idei de amenajare a băii în această nuanță.

De cele mai multe ori băile sunt decorate în alb și negru, dar nu trebuie să fie așa. Beneficiul de a avea baia decorată în această culoare este că este o nuanță curată. Este foarte important să alegeți o nuanță cât mai curată, iar verdele este cu siguranță o culoare ce exprimă natura și dă un sentiment de prospețime.

O altă nuanță de verde este verdele lime, potrivită cu niște flori de aluminiu aplicate pe pereți, dând o tentă din nou de natură. Nu este obligatoriu să vopsiți toți pereții. Ar fi chiar mai interesant ca 3 dintre pereți să fie albi, iar unul să fie verde și decorat. Astfel atrage atenția. Dacă sunteți un fan înfocat a acestei culori puteți să o folosiți în întreaga decorare a băii, asta însemnând ca totul să fie verde: gresia, pereții, accesoriile și doar chiuveta, cada sau cabina de duș să fie diferite.

Încă o nuanță potrivită pentru baie este verdele ce seamănă cu jadul, având o tentă la fel de plăcută și fresh.

Băile albe sunt atât de elegante, încât dacă le decorezi cum trebuie ai putea spune că baia ta merită să fie într-un spa de lux!

Băile albe nu trebuie să fie simple și monotone, ci pot crea o adevărată încăpere de lux. Puteți adăuga marmură mobilei, iar în locul oglinzii simple puteți opta pentru una într-un model mai sofisticat, poate chiar vintage.

Cum spuneam și mai sus, baia este destul de importantă pentru o femeie, așa că dacă aveți destul spațiu, nu ar strica să vă creați un colțișor de răsfăț. Acesta poate fi amenajat foarte ușor cu o oglindă, un scaun și o masă unde să va puneți lucrurile pe care le folosiți de obicei când vă aranjați sau când veniți de la muncă. De exemplu, pe acea masă vă puteți pune parfumul, machiajele, demachiantul etc. și poate chiar o floare într-un ghiveci, un buchet de bujori care să înveselească atmosfera.

Dacă aveți copii, masa este la fel de utilă și pentru aceștia, în special dacă sunt mici. Puteți pune un prosop peste și o puteți folosi ca să îi schimbați scutecul.

Dacă baia este mai mică iar spațiul nu vă permite să faceți o astfel de masă pentru a vă aranja, puteți face o improvizație formată dintr-o bucată mică de blat, chiar și blatul pe care poate l-ați folosit în bucătărie, un scăunel și o oglindă mai mică. De asemenea, pentru a nu ocupa mult loc putem renunța la corpul pentru depozitare de sub chiuvetă și folosim chiuveta pur și simplu, eventual amplasăm un raft pe perete și punem acolo lucrurile.

Într-o casă de dimensiuni mari, în afară de baia care de obicei este destul de mare, mai există o baie, aceasta fiind destinată musafirilor. Se întâmplă ca familia sau prietenii să ne facă o vizită, aceasta să se prelungească și ei să rămână peste noapte. Așa cum avem camera de oaspeți, avem și baia de oaspeți. Nu trebuie să fie la fel de spațioasa ca baia pe care o folosim noi, ci trebuie să conțină strictul necesar, adică toaleta, chiuveta, lângă chiuvetă un suport pentru prosop, periuță, pastă de dinți și prosoape (toate curate). De ce trebuie să avem toate astea? Pentru că nu mereu persoanele care rămân peste noapte au la ele lucrurile ce le trebuie, căci nu știu că vor petrece o noapte în casa dumneavoastră și de aceea trebuie să fim pregătiți.

Deoarece am menționat mai sus băile luxoase trebuie să spunem că un lux al unei băi este cada cu hidromasaj. Aceste căzi sunt acoperite cu mixtură de fibră de sticlă și rășină, întărită cu GRP.

Decorarea unei băi mici poate fi, pentru mulți dintre dumneavoastră, un lucru greu de realizat, ba chiar o provocare, având în vedere spațiul redus pe care îl aveți la dispoziție. De aceea, trebuie să țineți cont de următoarele sfaturi pe care vi le oferim, pentru ca baia pe care o dețineți să fie perfectă din punct de vedere estetic și funcțional .

Pentru băile mici, accesoriile și mobilierul de dimensiuni mari nu sunt o opțiune. Ați putea să alegeți, spre exemplu, obiecte înalte, cum ar fi o chiuvetă cu picior care se potrivește cu decorul interior. De asemenea, puteți opta pentru o cadă de baie mică, având în vedere diversitatea de pe piață a acestora, sau un duș pentru a economisi spațiul. Totodată, folosind gresie și faianță deschise la culoare, sau chiar vopsind pereții în culori vii va fi oferită o senzație de spațiu și de iluminare.

Amenajarea unei băi de vis: 5 elemente decorative pentru un design exclusivist

Baia este spațiul care trebuie să ne ofere intimitate, confort și siguranță, prin urmare  merită toată atenția noastră atunci când este vorba despre amenajarea sa. Chiar dacă o baie mare se regăsește pe lista dorințelor multora dintre noi, diversitatea configurării locuințelor nu ne oferă întotdeauna un spațiu generos pentru această […] mai mult »