AMENAJĂRI INTERIOARE APARTAMENTE

Fie că avem un apartament mic sau unul mare trebuie să ne organizăm spațiul astfel încât să avem loc pentru lucrurile strict necesare, iar mai apoi ne ocupăm și de detaliile amenajării.

Într-un apartament de două camere vom avea nevoie obligatoriu de două paturi sau canapele care se extind, două dulapuri pentru haine, sau unul mare care să cuprindă totul și multe altele.

V-ați făcut vreodată un plan despre cum ar arăta amenajarea unui apartament cu două camere?

Trebuie să știți în ce stil v-ar plăcea să vă amenajați apartamentul, ce culori vreți să folosiți și așa mai departe.

amenajare-apartamente

Haideți să ne imaginăm cum ar arăta un apartament de două camere în culori neutre.

Living-ul apartamentului îl puteți folosi și pe post de dormitor, deoarece apartamentul nu are 3 camere. Ca încăperea să poată avea și rol de living și să nu fie foarte încărcată puteți înlocui patul cu o canapea care se deschide.

Pe un perete puteți pune o bibliotecă în care să depozitați lucrurile și unde puteți pune televizorul, iar pe alt perete puteți amplasa șifonierul. În această cameră veți mai avea nevoie de un birou pentru a vă efectua munca sau de o masă.

Dacă vă mai rămâne loc puteți opta pentru niște accesorii, cum ar fi tablouri sau multe altele. Pereții îi puteți vopsi într-o nuanță de bej sau culoarea untului, iar mobilierul poate fi amenajat în maro sau crem.

Bucătăria va avea nevoie de un corp pentru chiuveta, aragaz și spațiu de lucru și depozitare și câteva dulapuri suspendate pentru depozitare. Pentru a avea mai mult loc în aceste spații puteți agăța anumite ustensile de perete, între corpul de sus și cel de jos.

Masa va fi una transparentă. De ce transparentă? Pentru că așa creăm iluzia de spațiu mai mare, deoarece sticla ne face să ne uităm prin ea, iar așa avem impresia că nici măcar nu există. Dacă bucătăria apartamentului este una deschisă avem nevoie neapărat de o hotă pentru a nu se răspândi mirosul în toată casa. Pe pereți se poate pune faianță până la jumătate pentru a fi mai ușor de curățat mizeria provocată de aragaz. Nu este obligatoriu să puneți faianță pe toți pereții, ci doar pe acela pe care este pus aragazul. Pe jos se va pune gresie, iar dacă bucătăria este deschisă se va continua cu gresia inclusiv pe hol. Cam acestea sunt lucrurile esențiale dintr-o bucătărie. Deoarece stilul apartamentului este cel de culori neutre, la fel va fi și în bucătărie. Corpurile de depozitare pot fi crem, bej sau chiar maro, iar gresia și faianța pot avea idei de culori neutre, iar în rest să fie albe.

Dormitorul de obicei este mult mai mic decât living-ul, așa că aici nu ne permite spațiul să adăugăm prea multe lucruri în plus, ci doar ceea ce avem într-adevăr nevoie. Deci, în dormitor vom avea un pat, două noptiere pe fiecare parte a patului, un corp micuț pentru televizor și un mic dulap pentru haine. Acest corp va fi de culoare maro închis, dulapul va avea o nuanță de bej, iar patul poate fi una din aceste culori, o altă culoare neutră sau chiar negru.

Baia va fi tot una destul de micuță. Din această cauză cada poate fi înlocuită cu o cabină de duș, însă acest lucru nu este obligatoriu. Dacă sunteți fan al băilor lungi și relaxante atunci păstrați cada. Pe perete veți avea un suport pentru prosoape și un mic dulăpior pentru lucrurile ce vă trebuie în baie, de exemplu periuța de dinți, pasta de dinți, ață dentară și multe altele.

Astea sunt lucrurile de care cineva ar avea nevoie în amenajarea unui apartament de două camere.

Să ne gândim cum ar arăta amenajarea unui apartament de 3 camere pentru o familie cu un copil.

Când există un copil într-o familie lucrurile se schimbă. Trebuie să ai grijă la lucrurile pe care le lași la îndemâna lor, ca să nu se accidenteze. De asemenea, trebuie să te gândești cum îi vei amenaja camera ca să fie pe placul lui. În funcție de vârsta copilului îi vei amenaja camera.

În continuare vă vom oferi câteva idei pentru amenajarea camerelor.

Vom începe cu dormitorul copilului.

Dacă aceasta este fetiță vom alege o paletă de culori care vor conține roz, mov sau alte culori. Putem picta pereții în alb, iar unul din el să fie colorat. Vom alege un parchet închis la culoare, ca să nu se murdărească prea repede și putem adăuga și un covor pufos. Mobila va fi deschisă la culoare, chiar albă. Un pat dublu, pentru că dacă își va chema vreodată o prietenă să își petreacă seara la ea vor avea destul spațiu, patul fiind mare. Biroul va fi unul nu foarte mare, așezat în colțul camerei unde va avea și prize pentru telefon, calculator sau o veioză. Ca spațiul să nu fie foarte ocupat, televizorul va fi pus pe perete și nu se va folosi un corp special pentru asta. Va exista de asemenea și un dulap pentru haine, acesta fiind tot alb. Peretele vopsit într-o culoare preferată de ea va fi pata de culoare din cameră. Pe acest perete puteți amenaja cu un tablou în orice model, astfel veți avea un punct de interes în cameră, căci va atrage atenția persoanelor ce intră. Va avea nevoie și de o noptieră pe care să își pună o carte sau alte lucruri pe care le mai folosește, cum ar fi telefonul, căștile. Este recomandat ca draperiile să aibă aceeași culoare cu peretele pictat pentru a nu se combina prea multe culori, căci este inestetic.

Dacă aveți un băiat, lucrurile vor sta puțin diferit. Evident că nu va vrea pereții vopsiți în roz, așa că dacă vreți o pată de culoare în camera acestuia puteți vopsi un perete în albastru deschis, de culoarea cerului de exemplu pe care puteți, de asemenea, să amenajați cui un tablou. Camera lui poate fi decorată în culori neutre, deci puteți opta pentru un pat de culoare bej, crem sau altă culoare neutră, ceilalți pereți îi puteți lăsa albi sau îi puteți vopsi în culoarea untului deoarece este foarte deschisă, spre alb. Parchetul poate fi tot închis la culoare, iar biroul ar fi de preferat să fie bej sau crem. Va exista și un dulap pentru haine tot de culoare neutră, iar televizorul poate fi pus tot pe perete, la fel ca în dormitorul fetei.

Dormitorul părinților va fi puțin mai mare decât cel al unui copil, deoarece sunt doi și au nevoie de puțin mai mult spațiu. Dormitorul adulților poate fi amenajat tot în culori neutre, însă se poate adopta și alt stil. De exemplu, se poate chiar să se vopsească un perete în negru pentru că negru este o culoare mult mai serioasă și mai elegantă. Restul pereților pot rămâne albi. Patul ar putea fi tot unul negru pentru a se asorta cu peretele, iar așa se poate spune deja că acest dormitor este amenajat în alb-negru. Vor exista două noptiere albe de fiecare parte a patului pentru fiecare dintre ei, astfel încât nu se vor certa pe spațiu, ci va avea fiecare noptiera lui pe care să își pună orice doresc. Aceștia vor avea un șifonier destul de mare ca să încapă toate hainele de care au nevoie. Pata de culoare din amenajarea camerei vor fi draperiile. Deoarece toată camera este amenajată în alb și negru, vom avea nevoie și de puțină culoare, așa ca o idee foarte buna este să avem draperii într-o culoare deschisă, drăguță. O altă idee pentru o pată de culoare ar fi aducerea unui fotoliu colorat în cameră, asta dacă spațiul este de partea noastră, căci dacă nu mai avem loc nu ar fi recomandat să îl înghesuim și mai mult.

Bucătăria va fi un loc comun în casă, deoarece aici se strânge toată lumea pentru a lua masa în familie sau chiar pentru a găti împreună. De obicei bucătăriile adoptă amenajarea în stil neutru, fiind unul simplu, dar în același timp clasic, elegant și primitor. Culorile neutre aduc starea de relaxare și de cămin, iar acest lucru este esențial în viața de familie. Vom avea un corp unde vom pregăti mâncarea. În același corp vor exista și chiuveta, aragazul și pe blatul de bucătărie putem avea și un cuptor cu microunde.

Vom avea nevoie de o masă puțin mai mare de această dată, căci fiind o familie este nevoie de mai mult spațiu. Este recomandat ca masa să fie din sticlă, astfel facem spațiul să pară mai mare, iar scaunele pot fi colorate, astfel adăugăm o pată de culoare casei. În bucătărie putem pune câteva rafturi suspendate pentru a ne ajuta la depozitarea lucrurilor, iar ustensilele pe care le folosim zi de zi le putem agăța pe perete pentru a ca locul de depozitare să rămână pentru oale și alte lucruri mari.

Tot în bucătărie putem avea un minibar unde să punem paharele sau chiar sticle de băutură.

Pe pervaz am putea avea un ghiveci cu flori frumos colorate, acestea dând și ele culoare și viață încăperii.

Baia ar putea fi decorată în foarte multe feluri. De la alb-negru la culori aprinse sau culori neutre. O culoare potrivită pe care o puteți alege este verdele, în orice nuanță. De obicei se alege un verde închis pentru gresie și faianță și alb pentru restul lucrurilor. Deasupra chiuvetei puteți avea o oglindă sau pentru a fi și mai eficient ați putea achiziționa un dulăpior care să aibă și oglindă. Astfel veți avea și loc de depozitare în baie. Pe alt perete veți avea un suport pentru prosoape. În cazul căzii este alegerea dumneavoastră dacă o păstrați sau dacă preferați o cabină de duș. Dacă spațiul din apartament vă permite puteți chiar să optați pentru o cadă mai mare decât cea normală.

A treia cameră a apartamentului va fi living-ul, spațiul unde tu și familia ta veți petrece momente împreună și de asemenea încăperea unde îți vei primi musafirii. În această cameră nu ai nevoie de prea multe lucruri, căci dacă va fi simplă va fi mai bine, deoarece un spațiu încărcat cu multe lucruri este și mai greu de întreținut, dar și obositor vizual. Așa că living-ul tău va fi compus dintr-o canapea pe care să stați confortabil atunci când vă întoarceți de la muncă sau copiii de la școală, o masă pe care să vă puneți băuturile sau gustările, un corp unde puteți să mai depozitați câteva lucruri, iar pe acest corp puteți așeza televizorul. De aici rezultă că acest corp trebuie poziționat în fața canapelei. Pe jos putem avea un covor mare în culori neutre. Covorul poate fi pufos, sau oricum doriți dumneavoastră să fie. Dacă vă mai permite spațiul puteți adăuga living-ului și un fotoliu care să fie de aceeași culoare cu canapeaua pe care deja o aveți, altfel nu s-ar vedea prea bine ca fotoliul să fie de altă culoare.

Urmează să te muți într-o nouă locuință? Iată cum trebuie să alegi și să aranjezi mobila

Planificarea și aranjarea mobilierului în timpul unei mutări nu este niciodată o sarcină prea ușoară. Poate fi greu să vă obișnuiți cu spațiul noii locuințe, dar cu siguranță vă doriți să amenajați încăperi confortabile și funcționale. Prin urmare, fiți gata să rearanjați, poate chiar să scăpați de unele piese vechi […] mai mult »