AMENAJĂRI INTERIOARE CASE

Unii oameni se nasc cu talentul de a știi să se descurce în domeniul amenajărilor interioare, în timp ce alții învață pe parcurs ce trebuie să facă și se descurcă să aplice anumite tehnici. Mai apoi există oamenii care nu prea se pricep, însă prin câteva tehnici se pot descurca.

Aceste reguli de amenajări vă pot ajuta să vă amenajați casa într-un stil drăguț. Nu va arăta ca reclamele din reviste, însă va fi destul de prezentabilă.

amenajari-case

Regula numerelor impare

Poate că sunteți familiari cu această regulă de amenajare a casei sau poate că nu. Designerii spun că obiectele aranjate în număr impar arată mult mai bine și sunt mai ușor de ținut minte decât cele aranjate în număr par. Puteți aranja obiecte de diferite mărimi, înălțimi și texturi. Este foarte important ca ele să aibă ceva în comun, dar este la fel de important să aibă și ceva care să le diferențieze. De exemplu, puteți cumpăra 3 vaze transparente care să aibă diferite înălțimi și dimensiuni, însă vor avea în comun faptul că sunt toate transparente și poate și lucrurile pe care le au în ele vor fi asemănătoare. Dacă această idee de amenajare nu este pe placul dumneavoastră nu trebuie să îl adoptați neapărat. Puteți alege alte idei de decorațiuni, singurul sfat este ca aceasta să nu fie plictisitoare.

Găsește punctul de atracție al camerei

Orice cameră din casă trebuie să aibă un punct de atracție, acesta fiind primul loc în care ochii se duc când intri într-o anumită cameră. Dacă nu știi cum să decorezi camera, o idee bună ar fi să începi prin găsirea punctului de atracție. Multe camere au ca punct de atracție o fereastră mare cu o priveliște frumoasă sau un șemineu. Dacă la tine nu există niciunul dintre acestea poți face chiar tu unul, cum ar fi:

Vopsește un perete într-o culoare diferită față de restul, iar apoi amenajează-l cu tablouri sau alte accesorii.

Hotărăște-te pentru ce vrei să folosești acea cameră și apoi construiește punctul de focalizare. De exemplu dacă vrei să folosești camera pentru citit atunci vei construi o bibliotecă, iar acesta va fi punctul de interes al camerei tale din casă.

Folosește un obiect de mobilier de dimensiuni mari.

Folosește o piesă de artă de dimensiuni mari, cum ar fi un tablou.

După ce ai găsit punctul de atracție amenajezi totul în jurul acestuia. Vei folosi culoarea lui principală în multe alte lucruri de prin cameră. În exemplul de mai sus cu șemineul, culoarea lui principală este albul, deci poți picta pereții în roșu, iar accesoriile din cameră vor fi albe. De exemplu poți cumpăra lumânări parfumate albe, vaze transparente cu flori albe și multe altele.

După găsirea punctului de interes dintr-o cameră trebuie să găsiți punctul de centru al acesteia. Nu trebuie să fie neapărat în mijloc, deși în majoritatea caselor este așa. Punctul de centru al camerei este locul unde va fi așezată măsuța de cafea cu scaune sau fotolii în jurul acesteia.

Când vine vorba despre aranjarea decorațiilor, mulți dintre noi le facem după ochi, însă trebuie să știm că există câteva reguli de distanțiere între mobilier și alte lucruri.

Aici sunt unele dintre măsurătorile de care trebuie să ținem cont:

Măsuța de cafea din amenajarea living-ului se așează de obicei la 15 inch de canapea,
Tablourile trebuie să aibă centrul la nivelul ochilor noștri, deci acestea vor trebuie să fie la aproximativ 60 inch de podea. Dacă folosiți mai multe tablouri aranjați-le la același nivel.
Draperiile trebuie fixate la aproximativ 4 inch de ferestre. Pentru a crea iluzia de ferestre mai înalte le poți fixa mai sus de 4 inch, însă nu la mai mult de 8.
Distanța dintre televizor și locul de unde vă uitați depinde de mărimea acestuia. Cea mai ușoară modalitate de a măsura este de a multiplica distanța lui pe diagonală de două ori și așa afli la ce distanță trebuie să poziționezi canapeaua față de televizor.

Gândește-te și la spațiul gol din camera ta. De obicei este tentant să umpli tot spațiul cu lucruri pe anumite subiecte, însă de multe ori ce este mai puțin înseamnă mai mult. Acest spațiu este spațiul unde pereții sunt goi, albi. Ai vreun perete în casă pe care l-ai amenajat cu un tablou, dar atunci când îl dai jos ți se pare că arată la fel de bine și gol?

Câteva lucruri probabil că arată perfect pe o măsuță, însă asta nu înseamnă că pe măsuța aia vor încăpea toate. Trebuie să lași un spațiu gol în casă.

Fii sigur că acel spațiu gol are un rol în cameră și în casă. Îl poți folosi pentru a pune în evidență un loc decorat din apropiere. Această idee nu se referă la faptul că trebuie să cauți un spațiu pe care sa îl eliberezi, ci este despre locul din casă care arată bine chiar dacă nu este decorat. Este de asemenea și despre spațiul gol ce trebuie păstrat între două subiecte.

Nu neglija luminozitatea din casă. Există trei tipuri de lumină pe care trebuie să le știi și de care trebuie să ții cont:

Lumina ambientală este lumina generală și este luminozitatea uniformă oferită unei camere.

Lumina care are un rol. Este lumina folosită într-un anumit loc al camerei, de exemplu în locul unde există biroul la care dumneavoastră lucrați, așa că pentru nu a folosi lumină în toată camera vă focusați doar pe birou.

Lumina accent este lumina care pune un obiect într-o lumină specială pentru a atrage atenția. De exemplu, puteți observa această lumină pe un tablou.

Adăugând mai multe forme de lumină camerelor din casa ta va oferi amenajării dimensiune. Întâi fii sigur că în toate camerele există lumina ambientală, iar mai apoi găsește locurile potrivite pentru celelalte două tipuri de iluminare.

După aceste reguli vei vrea să îți amenajezi casa pe gusturile tale, așa că poți trece peste anumite reguli, fiindcă trebuie să îți placă ție în primul rând.

Prima dată trebuie să îți imaginezi cum vrei să arate amenajarea casei tale și să îți faci un plan. Multă lume pur și simplu cumpără obiecte de mobilier și de artă pe care le atârnă de pereții casei lor pentru că așa au auzit că trebuie să fie o casă. Trebuie să creezi o paletă de culori pe care o vrei în casa ta, apoi să cauți modele de decorare în reviste, pe internet sau te poți inspira chiar și din casele prietenilor sau rudelor tale. Mixează și asortează mobilierul pe care îl alegi. Nu uita de peretele colorat care va fi pata de culoare a camerei.

Adaugă un covor sau ceva ce să acopere podeaua. Podeaua goală nu este cel mai îngrozitor lucru într-o amenajare, însă designerii recomandă covoarele căci vor face casa să pară mai mare pentru că delimitează anumite locuri ale încăperii.

Adaugă personalitate camerelor, poate chiar personalitatea care te reprezintă pe tine, în acest fel vei face ca spațiul să fie unic și interesant. De exemplu, dacă ești un fan al arhitecturii du-te și cumpără o carte de arhitectură, decupează pagini din aceasta și pune-le în ramă. De asemenea, dacă îți plăcea să colecționezi anumite lucruri în copilărie este momentul să faci asta din nou. Fă-ți o colecție și aranjeaz-o pe rafturile tale. Pune o bucată de material pe care poți agăța lucruri înrămată pe perete, iar acolo îți poți agăța biletele de la filmele sau concertele tale preferate.

Dacă vrei să folosești ceva ce deja există pe piață, lucrul greu nu va fi găsirea unui lucru frumos, ci navigarea prin toate opțiunile pe care le ai. Cea mai bună modalitate este să te gândești la un subiect pe care vrei să îl cumperi, iar mai apoi să cauți lucruri care să conțină acest lucru pe internet sau în magazine.

Poți de asemenea să vopsești numai jumătate de perete, iar cealaltă jumătate să rămână goală. De exemplu, vopsește o jumătate de perete în gri, iar așa vei da încăperii din casă un anumit stil.

Vopsește-ți podeaua din baie într-un albastru pătrunzător. Îți poți imagina cât de simplă arăta baia înainte ca această minunată culoare să facă parte din amenajarea băii?

Dacă alegi ca mobila ta să fie de culori neutre sau albă trebuie să le dai și puțină culoare. Cum faci asta? Dacă ai ales o canapea albă, cumpără câteva perne în culori aprinse și așa vei oferi mai mult interes către acestea.

Adaugă tapet în baia ta. Nu este obligatoriu să acoperi toți pereții cu tapet, mai ales dacă nu ai ales să îți construiești o baie foarte mare, așa că dacă un perete ar fi acoperit cu tapet ar fi oferită o idee de culoare și de viață încăperii.

Dacă vrei ca living-ul tău să pară mai înalt este recomandat să cumperi mobilă joasă, astfel camera va părea mult mai înaltă decât este în realitate. Tot pentru iluzia înălțimii poți adăuga o oglindă înaltă.

Combină auriul cu argintiul. Finisajele metalice adaugă sclipire camerelor din casă, dar această combinație va avea și mai mult efect. Secretul este să folosești cât mai mult din ambele pentru un efect cât mai impresionant.

Folosește culori închise într-o cameră. Cumpără mobilier de un maro închis și folosește-l peste tot, apoi adaugă un covor alb care va fi punctul de interes al camerei.

Gândește-te bine ce vor reflecta oglinzile pe care le agăți. Trebuie să fie ceva de impact, cum ar fi un candelabru mare. Folosește fotolii în loc de scaune pentru masă, pentru că sunt foarte confortabile, iar dacă alegi unele colorate vor fi și mai interesante.

Lasă spațiul să te ajute în alegerea mobilei. Dacă trebuie să pui patul la geam, alege un pat prin care să poată trece lumina și să nu se oprească din cauza acestuia. Măsoară mereu spațiul de care dispui și mobila pe care vrei să o achiziționezi și nu merge niciodată după intuiție în legătură cu acest lucru, pentru că orice milimetru contează atunci când îți alegi mobila.

Primește-ți musafirii cu un bar la intrare. Poți opta pentru un bar de culoarea cuprului pe care să îl umpli cu pahare și sticle de băutură din care toată lumea se poate servi, iar apoi invită-I în living unde puteți să vă relaxați discutând sau jucând ceva. Lumea va fi impresionată de acest detaliu care iese foarte mult în evidență, iar dacă aceștia intenționau să te scoată în oraș pentru a bea și a mânca ceva, acesta este cel mai bun argument contra lor, deoarece cu siguranță acum ei vor insista să rămână la tine acasă.

Cel mai important lucru la amenajarea unei case este să îți placă cel mai mult ție, nu altei persoane, căci tu ești cel care va locui acolo și nu altcineva.

Urmează să te muți într-o nouă locuință? Iată cum trebuie să alegi și să aranjezi mobila

Planificarea și aranjarea mobilierului în timpul unei mutări nu este niciodată o sarcină prea ușoară. Poate fi greu să vă obișnuiți cu spațiul noii locuințe, dar cu siguranță vă doriți să amenajați încăperi confortabile și funcționale. Prin urmare, fiți gata să rearanjați, poate chiar să scăpați de unele piese vechi […] mai mult »