Casă clasică cu accente moderne

Vi s-a întâmplat vreodată să vă placă atât de mult o casă și vă doriți în fiecare zi să locuiți în acea casă? De obicei, punem ochii pe un anumit stil de amenajare interioară a casei, ne dorim casa respectivă, dar ne resemnăm repede și începem să aducem în casa noastră stilul mult visat. Nu acest lucru s-a întâmplat cu soții Gispert care au așteptat 10 ani să locuiască în casa pe care și-o doreau.

Totul a început atunci când s-au mutat într-o mică localitate lângă Barcelona. În drumul zilnic către servici au descoperit o casă superbă, albă, cu accente moderne, la doar câteva străzi distanță. Din acel moment, Ana Gispert și-a făcut un obiectiv din a avea aceea casă, ba mai mult decât atât, și-a trimis soțul să afle dacă acea casă este de vânzare. Din păcate, în acea casă locuia un cuplu simpatic de bătrâni, ce nu vroiau să renunțe la casa în care au trăit o viață și au atât de multe amintiri. Anii au trecut, dar cuplul nu s-a resemnat, știind că acea casă va fi într-o zi a lor. Și a fost..10 ani mai târziu, când cuplul în vârstă s-a hotărât să vândă casa, aceasta fiind deja prea mare și prea greu de întreținut pentru ei.

După ce s-au văzut în posesia casei, soții Gispert s-au hotărât să facă câteva lucrări de reamenajare și redecorare a casei, păstrând însă stilul clasic. Au apelat la un arhitect pentru a proiecta casa după nevoile și dorințele celor doi soți. Și așa a început procesul de reamenajare.

Primul pas făcut a fost reproiectarea parterului și crearea unei zone aerisite, care să conecteze livingul, bucătăria și zona de servit masa într-un mod armonios. Scara ce lega parterul de etaj a fost păstrată și a fost doar puțin șlefuită pentru a-i reda farmecul de odinioară. Etajul a fost transformat în trei dormitoare, unul matrimonial și două pentru copii. Soții Gispert sunt încântați mai ales de terasa ce are ieșire din dormitor, și pe care își pot petrece diminețile de vară, la o cafea, obicei observat de cei doi la vechii proprietari, în zilnicul lor drum către lucru.

Obloanele vechi din lemn, de un albastru superb, au fost păstrate de cei doi soți, și recondiționate pentru a fi transformate în atracția principală a casei. De asemenea, Ana a păstrat albul ce dădea o notă clasică clasei în contrast cu albastrul ce dădea un plus de culoare și de modernism casei. Odată cu această cromatică și cu micile detalii, Ana a păstrat și povestea casei ce îi dă un aer magic și fermecător.

Să vedem împreună ce a ieșit!

1

Picture 1 of 11

Sursa: casadex.ro


Lasă un Comentariu...

*