AMENAJĂRI LIVING

Living-ul este cea mai locuită cameră a casei, pentru că acolo petreci timp cu familia și tot acolo îți ții petrecerile sau serile când ai musafiri, fie ei prieteni sau rude.

Să amenajezi un living plăcut și confortabil nu este ușor, însă dacă ești cunoscător al anumitor trucuri poate deveni floare la ureche.

Nu trebuie să fii arhitect sau designer interior ca să mobilezi și să știi să organizezi lucrurile, trebuie doar să ai un plan bine stabilit dinainte. Nu spunem că spontaneitatea nu este bună, însă în anumite decizii trebuie să lucrezi cu grijă. De exemplu, nu poți fi spontan în a alege dimensiunile mobilei. Este total greșit să mergi într-un magazin de mobilă, aceasta să nu se potrivească în mărime cu spațiul de care tu dispui și să te gândești că te vei descurca. Este total greșit. Mobila trebuie să se potrivească perfect, nu trebuie nici măcar un milimetru în plus.

Încearcă să nu te grăbești atunci când alegi mobila, pentru că este foarte posibil ca mai târziu să găsești ceva ce îți place mai mult. Așa că, vizitează cât mai multe magazine și depozite de mobilă de la tine din oraș, fă-ți o listă cu obiectele care ți-au atras atenția și abia apoi alege.

Dacă ai copii trebuie să amenajezi living-ul astfel încât să fie pe placul tuturor. Vor avea și ei nevoie de un loc de joacă, așa că dacă ai la dispoziție suficient spațiu va trebui să dăruiești din el copiilor tăi.

amenajari-living

Acum, să trecem la idei și trucuri de amenajare a living-ului tău ca acesta să fie perfect.

Nu încărca încăperea cu prea multe culori. O combinație de două culori este mai mult decât suficientă. De exemplu poți combina două culori neutre, sau o culoare neutră și una viu colorată. Nu este exclusă nici combinația dintre alb și negru.

Înainte să adaugi detalii și accesorii living-ului, fii sigur că prima dată ai cumpărat ceea ce aveai nevoie, adică strictul necesar, iar mai apoi te poți gândi dacă mai există spațiu pentru alte lucruri.

Un living încărcat este obositor, de aceea prima dată avem nevoie să știm clar ce lucruri ne sunt cu adevărat folositoare și cât spațiu ne rămâne după.

Living alb-negru

Un living alb-negru este mereu un living elegant. De ce? Pentru că această combinație de culori a fost întotdeauna una care denotă eleganță, lux, la fel ca stilul clasic.

O canapea neagră cu un corp alb pe care punem televizorul și în care depozităm anumite lucruri sunt primele lucruri de care avem nevoie. Bineînțeles că acel corp nu va fi de ajuns, așa că putem opta pentru o bibliotecă albă, cu geamuri. Acolo puteți pune cărți sau alte lucruri, iar dacă aveți copii, atunci obligatoriu vor avea și ei nevoie de spațiu în acea bibliotecă. Ei ocupă mai mult spațiu, căci au nenumărate manuale, caiete, culegeri ce le trebuie la școală, ca să nu mai menționăm jucăriile și toate lucrurile adunate de ei de-a lungul anilor. Pe jos vom avea un covor care poate fi în alb și negru, sau chiar o culoare aprinsă. Astfel, vei avea o pată de culoare în camera ta. Nu uitați de vestita măsuță de cafea. Această măsuță este de obicei din sticlă. Poate vă întrebați de ce. Ei bine, sticla ajută la iluzia de spațiu mai mare. Deoarece este transparentă, este ca și cum nu este acolo, ca și cum nu ar ocupa deloc spațiu în încăpere.

Sunt recomandate și geamurile mari, care oferă aceeași iluzie, alungind camera.

Living-ul în culori neutre

Culorile neutre sunt la modă și sunt folosite din ce în ce mai mult în ultima perioadă. Aducând o stare de bine, de relaxare și de confort sunt foarte apreciate de majoritatea persoanelor care își amenajează casele.

În living, canapeaua este de obicei bej, crem. Restul mobilei se învârte în jurul acestor culori, însă în nuanțe mai închise sau mai deschise. Așadar, toată camera este neutră, deci necesită și ceva culoare. Pata de culoare nu trebuie să fie neapărat un obiect de mobilier, ci poate fi și un simplu ghiveci cu flori viu colorate.

În acest stil de amenajare poți merge cu o idee interesantă de safari. În combinație cu nuanțele neutre din living poți adăuga niște perne cu animal print. Acestea vor umple camera. Animal print-ul vă duce cu gândul la tigrii, leoparzi etc. Dar nu sunt singurele modele ce pot fi folosite. Animal print-ul de zebră este o idee la fel de bună și s-ar potrivi de minune și în living-ul alb-negru.

Aduceți flori. Florile sunt mereu o idee bună, la fel ca orice detaliu adus din natură de altfel.

Grupați materialele similare într-un colț pentru a creea un punct de interes. De exemplu, dacă sunteți pasionați de fotografie așezați-vă acolo aparatul foto, o fotografie dragă vouă pusă în ramă și orice altceva ce ține de acest domeniu.

Faceți cumpărături cu stil și eficacitate. Cumpărați o lampă care să atragă priviri chiar și când este oprită.

Împărțiți spațiul. Dacă living-ul vostru este unul foarte mare, agățați o draperie de tavan pe care o trageți de fiecare dată când vreți să împărțiți camera, iar așa se creează un separeu.

Introduceți culori pe pereți. Un albastru foarte deschis, ca cerul, este la fel de plăcut ca ceva neutru, de exemplu bej sau gri.

Dați mobilei diferite roluri. Poate aveți în casa un fel de „cărucior” pe care îl foloseați în baie pentru depozitare. Acum este timpul să îl refolosiți! Cum? Foarte simplu. Îl poziționați în living, lângă canapea și îl folosiți pe post de minibar. Este foarte util pentru a-ți ține acolo snacks-urile sau băuturile pe care le consumi uitându-te la un film.

Privește munca oglinzilor. Fă camera să pară mai luminată și mai mare prin amplasarea unei oglinzi care reflectă lumina.

Dă viață unui perete gol. Dacă vrei ca peretele să fie pata ta de culoare din cameră lipește un tapet viu colorat.

Prin aranjarea simetrică a mobilei oferi camerei organizarea de care are nevoie și așa totul este perfect în balanță.

Creați un spațiu confortabil de conversație, lângă o fereastră imensă, unde să exista o canapea, un fotoliu, pături și o măsuță unde sa vă puneți cana cu ciocolata caldă, dacă este o zi friguroasă. Lângă acestea puteți așeza și niște flori, chiar și un tablou.

Pune în evidență culorile bogate, cum ar fi ciocolatiul și purpuriul, punându-le în combinație cu albul.

Injectați personalitate în canapelele de culori neutre prin pernele viu colorate.

Aduceți în cameră și alte culori, cum ar fi verdele. Se spune că verdele creează o stare de calm și de confort.

Visează la orașe pe care ai dori să le vizitezi sau amintește-ți de cele în care ai fost și ți-au plăcut foarte mult prin agățarea unor ceasuri pe pereți cu orele acestora, dedesubtul ceasurilor fiind scrise și numele lor. Este o idee foarte bună, care cu siguranță va atrage atenția musafirilor tăi.

Dacă vă doriți ca living-ul dumneavoastră să fie unul de lux, atunci ar trebui să optați pentru podeaua din lemn masiv. Lemnul masiv este unul dintre principalele detalii ale luxului, eleganței.

Pentru un design curat, puneți câteva perne mari pe canapea în locul celor mici și multe.

Adu o veioză ce te poate ajuta să transformi un colț al canapelei în locul tău de citit.

Așa cum spuneam și mai sus, nu este foarte ușor să amenajezi un living pentru ca există mii și mii de idei, de piese de mobilier, de accesorii. Ceea ce este destul de greu e să te hotărăști pe care le vrei și să fii sigur că îți plac atât de mult încât nu te vei plictisi prea curând de ele.

Te poți inspira și din design-ul pe care l-au ales prietenii tăi sau pe care anumite culturi de oameni îl folosesc.

Foarte mulți oameni se inspiră din reviste sau site-uri, ceea ce nu este greșit, însă este mult mai bine să vezi mobila pe viu, astfel vei fi convins că este cea pe care ți-o dorești.

Te poți consulta și cu un profesionist Acesta te va îndruma în cazul în care nu ai nicio idee cum va arăta living-ul tău, sau îți va spune dacă deciziile pe care le-ai luat sunt în regulă.

Încearcă să nu creezi o încăpere care să îți dea starea de monotonie când îți petreci timpul acolo, ci să îți ofere energie și voie bună. Până și mirosul încăperii este important, așa că poți opta pentru bețișoare parfumate, sisteme automate cu temporizator sau alte forme de a da un miros plăcut camerei. Nu folosi mirosuri extrem de dulci, folosește unele cât mai fresh.

După ce ai mobilat încăperea cu tot ce avea nevoie este momentul să adaugi accesorii. Într-un colț ai putea să îți pui biroul unde să lucrezi sau unde copilul tău să își facă temele. Ai mai putea adăuga coșuri unde să își pună jucăriile, iar aceste coșuri să le pui undeva unde să nu fie extrem de vizibile. Dacă ți se pare că locul este prea simplu înveselește-l puțin cu obiecte colorate.

Alege-ți televizorul cu atenție. Acesta nu trebuie să fie foarte mare, dar nici foarte mic. Sunt anumite calcule pe care trebuie să le știi. Mărimea televizorului se alege în funcție de distanța care există între canapeaua de unde privești și televizor. La fel cum față de monitorul calculatorului trebuie să stai la o anumită distanță, același lucru se aplică și în cazul televizorului. Nu uita! Nu aglomera un anumit loc al camerei, iar altul să fie gol, căci este inestetic. Împarte lucrurile astfel încât toate lucrurile să arate bine acolo unde au fost așezate. Nu ar fi normal ca un perete să aibă bibliotecă, TV, coșuri pentru jucării, iar altul să aibă o simplă veioză sau un tablou. Dacă vrei să cumperi un anumit accesoriu însă asta ar însemna să aglomerezi living-ul ar fi mai bine să renunți la a cumpăra sau să înlocuiești ceva din cameră cu acest lucru.

Dacă nicio idee din cele de mai sus nu sunt pe gustul tău rămâne să mergi pe stilul clasic, dar și scump în același timp. Stilul clasic înseamnă foarte mult lemn masiv, culori închise, obiecte de mobilier imense și foarte grele. Pentru a adopta acest stil este nevoie de un spațiu imens, asta dacă vrei ca totul să fie ca la carte. Masa va fi una mare, cu scaune de piele, tot din lemn masiv, canapeaua va fi tot de dimensiuni mari, din piele, de obicei în aceeași nuanță cu masa, însă nu obligatoriu. În living-urile oamenilor bogați există și un pian la care se obișnuiește să se cânte în timpul mesei, mai ales atunci când sunt musafiri prezenți.

Pe jos vor fi covoare persane, în multe culori, de dimensiuni foarte mari. În stilul clasic totul este mare, astfel încât să fie ușor de observat că sunt lucruri scumpe.

Livingul lui 2017

În fiecare an se adoptă noi stiluri în ceea ce priveşte amenajările interioare mai ales cele din living. Anul 2017 va fi un an care va aduce câteva schimbări semnificative în materie de amenajare a livingului, astfel vom lăsa în urmă trendurile din 2016, unde se mergea pe lucrări de […] mai mult »

10 idei de livinguri minimaliste

Dacă te-ai gândit să îți reamenajezi livingul, dar încă nu știi cum, îți propunem stilul minimalist, care îmbină confortul cu simplitatea și modernismul. Stilul minimalist are la bază expresia ”Less is more” (”Puțin înseamnă mai mult”), evidențiind faptul că o cameră poate fi decorată într-un mod simplu, fără o aglomerare […] mai mult »