DESPRE AMENAJĂRI INTERIOARE

La începutul fiecărui an, încercăm să luăm pulsul tendințelor în materie de orice fel de design, de la vestimentație, machiaje și chiar și în ceea ce privește locuințele. Anul anterior a fost cel al culorilor pastelate, dar acest an, 2018, după îndemnul specialiștor este cel al culorilor puternice. Astfel că dacă dorim o schimbare în casa noastră putem opta pentru a vopsi pereții, a cumpăra sau colora mobila deja existentă, sau a reutiliza accesorii în culori vibrante.

DESPRE AMENAJĂRI INTERIOARE - Culoarea predominantă a anului 2018, pe care o folosesc designer-ii și în materie de interioare este violetul. Reprezintă originalitatea, inventivitatea și gândirea vizionară. Este considerată un simbol al misterelor cosmosului, al descoperirilor și a ceea ce ne așteaptă în viitor, după părerea specialiștilor.

DESPRE AMENAJĂRI INTERIOARE - Roșul este o altă culoare recomandată pentru acest an. Chiar dacă poate părea o alegere mult prea îndrăzneață, acesta va da un plus de valoare oricărui spațiu. Dacă totuși vi se pare că e prea mult, alegeți accesorii colorate în roșu. Puteți  folosi această culoare pentru mobila din bucătărie și veți obține un spațiu decorat cu gust și foarte ușor de întreținut.

În cazul în care culorile mult prea puternice nu sunt pe gustul unora, dar nici nu doresc o nuanță pastelată pentru interiorul locuinței, se poate alege turcoazul. Această culoare este liniștitoare și se potrivește perfect în dormitor, dar se poate folosi și în living.

DESPRE AMENAJĂRI INTERIOARE - Chiar dacă negrul nu este o culoare potrivită pentru a-ți zugrăvi o anumită încăpere din locuință, sfaturile specialiștilor ar putea surprinde. Aceștia sunt de părere că negrul ajută să transformi orice spațiu într-unul elegant și se poate apela la combinația clasică, negru-alb, pentru a obține un decor desprins din paginile revistelor.

DESPRE AMENAJĂRI INTERIOARE - Niște linii simple și curate ale spațiului sau poate alegeți să trăiți într-o casă cu de tapete cu model floral? În aceste două cazuri puteți să vă declarați modern, contemporan sau shabby-chic. Sunteți atrași nestingherit de piese de mobilier sculptate și vă aflați în căutarea simetriei perfecte în tot ceea ce vă înconjoară? Atunci, s-ar putea să fiți de tip tradițional. Iar dacă în momentul în care vizitați un showroom de mobile ori cinsultați o revistă de specialitate, vă trag cu ochiul mai multe stiluri, s-ar putea să fiți eclectic. Amestecarea stilurilor este una dintre cele mai puternice și mai înflăcărate tendințe în amenajări. Asta pentru că avem o dispoziție firească să evoluăm și să câștigăm noi cunoștințe. Asta fac și locuințele moderne, evoluează. În realitate, decoratorii amestecă elemente diferite din mai multe stiluri de decorare, deci este esențial să identificăm aspectele de bază ale fiecăruia. Doar din câteva rânduri și putem deja să ne dăm seama că unele dintre cele mai îndrăgite stiluri sunt, până acum, modern, contemporan, shabby-chic, tradițional și eclectic.

DESPRE AMENAJĂRI INTERIOARE - A fi modern, este un termen larg de design, care se referă în mod obișnuit la o casă cu linii curate, clare, o paletă de culori simplă și utilizarea de materiale care pot include metal, sticlă și oțel. Designul modern folosește un aspect simplu în fiecare element, inclusiv în ceea ce privește mobilierul. Un cuvânt care este frecvent utilizat pentru a descrie stilul modern este elegant. Dacă înclinați spre acest stil trebuie să știți că modernul este sinonim cu ordinea, curățenia și lipsa accesoriilor și decorațiunilor excesive .

DESPRE AMENAJĂRI INTERIOARE - Casele moderne au acoperișuri înclinate, verande largi cu stâlpi pătrați distincți, iar interioarele includ lemn personalizat, elemente încastrate și grinzi expuse. Sunt folosite materialele naturale, lemnul și detaliile lucrate manual fiind semnele distinctive ale acestor locuințe. Sunt montate mai multe ferestre, care oferă lumină naturală, un șemineu primitor și ușile largi sunt alte câteva dintre elementele de design modern utilizate în mod obișnuit. Designul modern poate fi urban, minimalist cu mobilă mare, simplă și asimetrică, însă foarte elegantă sau cu unele desene geometrice și obiecte de epocă cu aspect tradițional. În general, este adaptat cu succes și în spațiile mici, întrucât amplifică iluzia de spațiu. Culorile stilului modern sunt cele naturale și neutre.

Stilul modern minimalist este o formă de extremă precizie în care nu este acceptat niciun exces și în care nu există fundaluri grele.

DESPRE AMENAJĂRI INTERIOARE - Accentul se pune pe simplitate, culorile pot fi plictisitoare sau luminoase, dar în niciun caz stridente. Piese sunt de forme geometrice – pătrate, dreptunghiulare, rotunde – iar suprafețele sunt curate, fără decoruri și fără detalii. Stilul minimalist modern, după cum îi ilustrează și numele, se mândrește cu forme extrem de simplificate.

Stilul contemporan  oferă mult mai multă căldură decât un interior ultra-modern, care uneori poate fi înțeles ca distant și inert.

DESPRE AMENAJĂRI INTERIOARE - Un design estetic contemporan este despre cu totul alte opțiuni.  Este folosită o combinație de stiluri moderne și tradiționale, spațiile contemporane sunt confortabile și elegante. Cu toate acestea, contemporan reprezintă o categorie foarte largă de stiluri, specialiștii afirmând că nu ar fi un stil de design determinat sau definitiv. Mai degrabă, termenul este folosit pentru a desemna, în funcție de context, tendințele de design ale unui anumit moment.

Astfel, popularitatea sa în creștere face ca adesea designul modern să fie confundat cu cel contemporan. Se distinge totuși de cel modern prin finisajele selectate și gama de culori utilizate. Culorile sunt tonuri luminoase, calde, echilibrate și pastelate. Finisajele calde, ca lemn-furnir, ușile din lemn masiv, cu aspect lustruit și panouri tapițate cu piele sunt caracteristice acestui stil. Materialele textile, precum catifeaua, plușul, pielea (folosită la capitonarea diferitelor elemente) modelează practic ambianța acestui stil.

Este un stil îndrăzneț, inclusiv cu pete de culoare luminoase, este neted, curat, și cu forme geometrice, utilizând în mod frecvent liniile curbe. Contemporanul este diferit de modern ​​deoarece descrie un design bazat pe aici și acum. Diferența principală dintre cele două tendințe este faptul că cea contemporană oferă o interpretare strictă a designului apărut în secolul al XX-lea. Contemporanul pe de altă parte, este mai fluid și poate reprezenta un sentiment cu mai puțină aderență la un anumit stil. De exemplu, în stilul contemporan putem include linii curbe, în timp ce în designul modern, nu.

Un stil deosebit de apreciat, cel tradițional, este un stil rafinat, dezvoltat, bogat în detalii și ornamentații, care se găsesc atât în ​​structura pieselor de mobilier, corpurilor de iluminat, cât și în setări și aspecte.

DESPRE AMENAJĂRI INTERIOARE - Mobilierul este de tip „muzeu”, sculptat sau cu detalii încrustate, decorat cu elemente florale, diverse laitmotive sau scene desprinse din legende. Clasicul este reprezentat prin lemn de culoare închisă, ordine, simetrie și echilibru, aspect armonios și coordonat, puncte focale (cum ar fi șeminee), culori și materiale naturale, țesături elegante. Din punctul de vedere al designer-ilor, nu există reguli când vine vorba de decorarea clasică! Simțiți-vă liberi să amestecați și să potriviți diferite stiluri de design pentru a crea un aspect eclectic, dar care să vă reflecte stilul personal.

Un alt stil în ceea ce privește decorațiunile interioare, este cel industrial.

DESPRE AMENAJĂRI INTERIOARE - Acesta este un aspect care ne poartă înapoi în timp până la era industrială, punând accentul pe utilizarea liberală a oțelului expus cu elemente din lemn, frecvent completate de pereți din cărămidă expusă. Varianta modernă include în mod obișnuit accente de tonuri de cupru. În general, un decor industrial este adesea rustic și matur. Un punct notabil în această privință este că decorul industrial variază de la rustic la modern, de la liniile curate la cele robsute, de epocă, cu ornamentații elaborate.

Există fani ai stilului anilor ’50, ’60 sau ’70, denumit stilul retro, o abordare ludică, plină de jocuri de culori, imprimeuri, structuri întâlnite într-o casă amenajată astfel.

DESPRE AMENAJĂRI INTERIOARE - Ambientul retro se obţine, contrar aşteptărilor, cu o uşurinţă şi lejeritate care nu se pretează altor stiluri, ascunzând comori redescoperite care captează prin patina timpului, totodată putându-se combina în cele mai interesante feluri. Atuul stilului retro îl reprezintă flexibilitatea de exprimare a personalităţii exuberante, deci nu vă temeţi să faceţi uz de oricât din orice – culoare, decoraţiuni, mobilier. Cuprinde, de fapt, mai multe decenii de stiluri, iar termenul în sine este folosit pentru a descrie aproape orice temă de decorare interioară care este influenţată de tendinţele şi stilurile din trecut.

Și în timp ce această definiție înseamnă că aproape orice epocă ar putea fi considerată „retro”, termenul este mai frecvent folosit pentru a descrie decorul anilor 1950, ’60 și chiar ’70.Frumuseţea acestui stil se regăseşte în numeroasele variante de adaptare, întrucât stilul retro nu cunoaşte o paletă de culori predefinită şi nici un set de motive impuse. Marele avantaj al acestui stil este uşurinţa cu care poate fi aplicat chiar şi într-un decor deja existent, prin inserarea unor obiecte cu plăcuta emanaţie vintage. Este un stil îndrăzneţ, obraznic și ciudat, perfect pentru cei cărora le place să treacă peste limite.

În cazul în care o persoană dorește să păstreze vie amintirea unor vremuri de mult apuse poate opta pentru designul vintage de interior.

DESPRE AMENAJĂRI INTERIOARE - Acesta este despre crearea unui sentiment de farmec şi istorie prin piese eclectice vechi. Prin adăugarea de antichități, de piese de colecție şi vechituri puteți crea o atmosferă de epocă. Vintage este despre îmbrățișarea lucrurilor din trecut, bucurându-se de ele prin reparare, restaurare sau refinisare. Locuri excelente pentru aprovizionarea descoperiri de epocă sunt piețele de vechituri, magazinele de antichităţi, site-urile de vânzări, atelierele de restaurări. Stil de design similar: Shabby Chic.

Spațiile a căror caracteristici fac parte din stilul shabby chic, sunt luminoase, aerisite și au un aer glamour.

DESPRE AMENAJĂRI INTERIOARE - Un mod de aduce astfel de aer în interior, este de a încorpora unele elemente de exterior. Se poate renunța la perdele grele și înlocui cu unele din materiale vaporoase ce permit ca lumina naturală să pătrundă în interior, la fel și mult verde ce poate fi adus din curte. De asemenea se poate miza pe lemn, covor din bambus, accesorii din piatră sau lut, vaze sau suporturi.  Definitoriu pentru acest stil este faptul că păstrează aparenţa unui timp din trecut. Shabby Chic poate fi definit, la modul simplist, ca fiind stilul mai degrabă şic decât la modă. Decorul shabby chic pune accentul pe elemente de epocă pentru a recrea aspectul unei piețe de vechituri. Mobilierul se caracterizează prin compoziția de lemn acoperit cu vopsea albă și șlefuit, pentru a arăta semne de uzură. Accentele decorative pentru decor shabby chic ar trebui să fie moi și opulente, de multe ori cu un simț afectat, în scopul de a aduce designul interior per ansamblu la un standard contemporan. Cu toate culorile shabby chic ortodox de pur, precum alb, ecru și pastel, nu vă frică să aplicați și unele culori vibrante.

 Un amestec de culoare, texture și imprimeuri. Stilul boho este unul liber la a combina diferite culturi și epoci.

DESPRE AMENAJĂRI INTERIOARE - Acest tip de design este specific celor care locuiesc neconvețional, artistic, nomad chiar. Apărut în anii 60 și 70, este foarte întâlnit și în zilele noastre, fiind numit boho chic. Cam tot cee ace au colecționat părinții și chiar și noi, poate fi expus, chiar dacă nu se potrivesc din punctul de vedere al criticilor. Spațiul poate fi astfel umplut cu materiale, cărți, piese de artă antice, oglinzi, amintiri din călătorii și copilării. Mobilierul din lemn este un element necesar, iar tot ce ține de sfera vintage poate fi expus, fără să pară încărcat sau deplasat, deoarece, acest stil, dezordonat, în aparență este caracteristic spiritului liber, lipsit de prejudecăți

 

Te gândești să îți reamenajezi locuința? Iată ce trebuie să știi despre cablurile electrice

Cablurile electrice din casă pot fi foarte complexe și periculoase. Eliminarea circuitelor electrice, precum și demolarea electrică sunt sarcini la fel de dificile, așa că întotdeauna este mai bine să apelați la cunoștințele unui electrician cu experiență atunci când urmează să vă confruntați cu partea electrică a locuinței dumneavoastră. Când […] mai mult »