3 motive pentru care ar trebui să optezi pentru mentenanța aparatului de aer condiționat

Mentenanța aparatului de aer condiționat este un proces extrem de important și ar trebui realizată o dată la cel puțin 6 luni. Cu toate acestea, există încă mulți oameni care tratează acest subiect cu superficialitate și nu optează pentru inspectarea aparatului de aer condiționat decât în momentul în care apar probleme. Dacă încă te întrebi de ce ar trebui să alegi acest serviciu, citește cu mare atenție următoarele 3 motive:

  1. Mentenanța aparatului de aer condiționat ajută la menținerea stării de sănătate

În momentul în care optezi pentru un aparat de aer condiționat îți dorești nu doar răcoare, ci și un aer curat. Iar calitatea aerului respirat se poate menține la cote ridicate doar dacă lași specialiștii să îți inspecteze aparatul de aer condiționat din când în când. Chiar dacă îți vine să crezi sau nu, interiorul unui echipament de climatizare este mediul perfect de formare a coloniilor întregi de microorganisme, mucegai, fungi, viruși sau bacterii care îți pot afecta sănătatea.

Există zile în care atmosfera din interiorul locuinței este mult prea încărcată de fumul de țigară sau pur și simplu de aerul stătut din încăpere și nu poți scăpa de acest miros apăsător printr-o simplă deschidere a ferestrei pentru că, după cum bine știi, și aerul din exterior este destul de poluat. Rămâne varianta aerului condiționat care curăță aerul din interior și lasă senzația unui aer curat, însă, dacă vrei să te bucuri de acest beneficiu, ar fi bine să te asiguri că ai făcut la timp revizia aparatului de aer condiționat. Să nu mai vorbim de impactul pe care aerul curat din casă îl poate avea asupra stării tale de bine, eliminând cu succes stresul și oboseala.

După cum poți vedea, revizia aparatului de aer condiționat contribuie într-o mare parte la menținerea stării de sănătate, așa că, nu sări peste ea!

  1. Mentenanța aparatului de aer condiționat îi prelungește durata de viață

Dacă tot investești banii într-un aparat de aer condiționat performant, ar fi bine să ai grijă de el în timp. Serviciile de mentenanță realizate cu regularitate pot adăuga chiar și 5 ani la durata normală de funcționare a aparatului de aer condiționat. Este mult mai ușor să identifici din timp o problemă și să o rezolvi înainte de a se transforma într-una majoră. Toate depunerile de praf acumulate în timp pot duce la o uzură mai rapidă a pieselor și la defecțiuni extrem de costisitoare. Printr-o revizie corectă, realizată de specialiști, eviți niște cheltuieli cu reparațiile aparatului de aer condiționat și în același timp prelungești și durata de viață a acestuia. O situație de tip câștig-câștig, nu?

  1. Mentenanța aparatului de aer condiționat te ajută să reduci consumul de energie electrică

La început, toate aparatele de aer condiționat funcționează perfect și te ajută să faci economii importante la energia electrică. Cu timpul însă, dacă nu apelezi la serviciile de mentenanță piesele încep să funcționeze din ce în ce mai greu, iar consumul de energie să crească. O revizie corectă ajută la restabilirea consumului optim de energie electrică și te ajută să te bucuri de economii semnificative!

Se recomandă serviciile de mentenanță a aparatelor de aer condiționat o dată la cel puțin 6 luni. Noi îi recomandăm întotdeauna pe specialiștii de la Climatico pentru grija cu care inspectează fiecare aparat de aer condiționat. După o revizie realizată de cei de la Climatico, te poți lăuda cu un aparat de aer condiționat care funcționează ca nou!


Lasă un Comentariu...

*