Un altfel de tip de aparat de aer condiționat: consolă și casetă

Uneori, aparatele de aer condiționat clasice pot strica aspectul unei încăperi, tocmai de aceea, au apărut pe piață și aparate de aer condiționat care elimină problema esteticii. Vorbim astăzi despre aparatele de aer condiționat de tip consolă și casetă.

Aparatele de aer condiționat tip consolă

Aceste aparate de aer condiționat au apărut din motive de estetică și eficiență. Mai exact, ele se montează la nivelul de jos al peretelui, putând fi mascate foarte ușor sau integrate în designul interior al locuinței. Mai mult decât atât, ele sunt mult mai accesibile și pot fi întreținute mai ușor – carcasa poate fi ștearsă de praf mai repede cu o simplă cârpă uscată.

Acest aparat de aer condiționat se montează sub fereastră, exact în zona în care pătrunde vara cea mai multă căldură solară. Din acest punct de vedere, el este mult mai eficient pentru că poate neutraliza această căldură imediat. Un alt avantaj al aparatului de aer condiționat tip consolă este inexistența curenților de aer pentru că suflarea aerului se face de jos în sus. Deci, dacă ezitai să cumperi un aparat de aer condiționat pentru că te gândeai la durerile de cap ce pot să apară din cauza curenților de aer, acum ai și soluția: poți opta pentru unul de tip consolă!

Un avantaj important al acestor aparate de aer condiționat, mai ales pentru cei care vor să asigure o temperatură constantă în anotimpul canicular într-un spațiu de dimensiuni foarte mare, este puterea maximă, unele dintre ele ajungând chiar și la 35.000 BTU!

Aparatele de aer condiționat tip casetă

Un alt tip de aparat de aer condiționat mai special este cel de tip casetă, numit de multe ori și ”split de tavan”. Printre cele mai importante avantaje ale acestui tip de echipament de climatizare se numără: posibilitatea de introducere în încăpere a aerului proaspăt, posibilitatea dirijării jeturilor de aer, accesibilitatea, capacitățile frigorifice puternice (de până la 60.000 BTU), etc.

O caracteristică aparte al ”split-ului” casetă este posibilitatea aducerii din exterior a unei cantități de aer proaspăt ce permite și o minimă ventilare a încăperii. Mai mult decât atât, o singură casetă de acest tip poate permite alimentarea cu aer rece sau cald, printr-un canal separat, a unei încăperi din apropiere. Cu alte cuvinte, cu o singură casetă poți răci două încăperi diferite!

Din păcate, acest tip de aparat de aer condiționat are și un dezavantaj major – poate fi montat doar într-o cameră cu o înălțime suficient de mare pentru executarea unui tavan fals de aproximativ 35 de centimentri care să mascheze caseta. Înainte de a opta pentru un astfel de aparat de aer condiționat, asigură-te că ai făcut toate măsurătorile și că această casetă nu te va încurca în niciun fel. În același timp, dacă reușești să integrezi caseta într-un tavan fals, vei obține și o estetică deosebită a încăperii.

În concluzie, climatizarea încăperilor se poate face în mai multe feluri. Înainte de a te opri la aparatul de aer condiționat clasic, asigură-te că ai luat în considerare toate variantele și ai ales-o pe cea mai bună din punct de vedere al eficienței și esteticii. Aceste două tipuri de aparate de aer condiționat fac parte din categoria celor scumpe, însă ele îți aduc și multiple avantaje. Verifică oferta celor de la Climatico în ceea ce privește aparatele de aer condiționat de tip consolă și casetă și alege-l pe cel care ți se potrivește cel mai bine!


Lasă un Comentariu...

*