Amenajare în stil minimalist pentru o baie mică de apartament

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Ești în plin proces de renovare, iar spațiul restrâns al băii îți creează probleme din punct de vedere al amenajării? Dintre toate încăperile unei case, de multe ori baia este unul dintre cele mai restrânse spații, așa că trebuie să găsești o metodă prin care să îmbini eficient design-ul minimalist cu funcționalitatea și estetica pieselor de mobilier.

Nu te grăbi să iei decizii pripite, pentru că există soluții și pentru astfel de probleme.  Ne-am gândit să îți venim în ajutor cu câteva sfaturi despre cum să amenajezi o baie mică.

Sfaturi pentru amenajarea unei băi mici

Pentru că vorbim de un spațiu mic, este necesar să păstrezi mereu ordinea în baie și să organizezi foarte bine lucrurile. Tipul de depozitare și soluțiile pe care le vei alege sunt importante – alege mobilier multifuncțional și accesorii de mici dimensiuni, dar utile.

Știm că este convenabil să introduci în baie cât mai multe obiecte, cum ar fi produsele cosmetice, dar ține cont că unele dintre acestea se pot deteriora din cauza umezelii. De asemenea, produsele pentru curățat sunt toxice și ar fi bine să le depozitezi în alt spațiu special creat pentru ele. Nici măcar mașina de spălat nu ar trebui să fie așezată în baie. Încearcă să o poziționezi pe holul de lângă baie sau în bucătărie, iar deasupra ei să așezi rafturi. Poți adăuga în baie un bideu din ceramică sau porțelan incorporat toaletei, pentru a economisi spațiu.

Definește stilul de amenajare pe care ți-l dorești pentru baie. Un stil contemporan, minimalist, cu alb predominant și accesorii simple sau un stil vintage cu piese din lemn natural și decorațiuni specifice? Reține că tonurile deschise, neutre vor fi mereu cea mai bună alegere pentru o baie căreia vrei să îi sporești luminozitatea și să creezi iluzia de spațiu mărit.

Trucuri pentru o amenajare minimalistă

  1. Folosește mobilier modular (care poate avea funcții multiple) și obiecte sanitare cu dimensiuni reduse. Pentru a menține fluiditatea stilului minimalist, optează pentru mobilă fără mânere, cu sistem de deschidere push-to-open sau de culisare, care permite deschiderea ușoară a ușilor și nu ocupă spațiu când sunt deschise.
  2. Armonia dintre elemente, unitatea dintre forme și culorile deschise ale acestora sunt factorii de succes pentru un design interior minimalist. Optează pentru nuanțe luminoase, iar pentru a sparge monotonia poți să plasezi în baie unul sau două elemente cu culori puternice.
  3. Iluminarea este importantă în spațiul restrâns al băii. Utilizează corpuri de iluminat discrete, care să nu ocupe mult spațiu. Evită-le pe cele suspendate și optează pentru aplice. Nu plasa becuri deasupra oglinzii, ci pe lateralele ei, pentru ca acestea să nu formeze umbre neplăcute pe chip.
  4. Alege plăci mici de gresie și faianță cu dimensiuni reduse. Poți merge chiar pe varianta de mozaic, alcătuind modele interesante din plăci foarte mici. Ține totuși cont că nu este obligatoriu să amenajezi cu gresie și faianță, deși sunt soluții implicite pentru izolarea unei băi. Pe piață există alternative rezistente și creative, cum sunt tapetul rezistent la umezeală, podeaua epoxidică, panourile decorative special concepute pentru spații umede etc.
  5. Piatra naturală este în vogă, iar pe lângă aspectul plăcut și rafinat, are avantajul de a fi utilă, fiind un material rezistent și sustenabil. Dacă vrei să o folosești în baie, alege un singur tip de piatră și nu combina mai mult de trei-patru materiale diferite.

Băile mici sunt o provocare când vorbim de amenajare. Fiind compacte, nu utilizezi multe materiale și poți economisi bani. Însă pentru o baie mică poate fi dificil să găsești elementele de decor potrivite. De la culori și mobilă până la dimensiunile camerei și finisaje, orice detaliu este important când vrei să organizezi obiectele. Dacă ții cont de aceste sfaturi practice, vei avea o baie potrivită pentru stilul tău.

Foto https://pixabay.com/en/bathroom-bad-toilet-bathroom-sink-1228427/

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *