Amenajarea unei băi de vis: 5 elemente decorative pentru un design exclusivist

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Baia este spațiul care trebuie să ne ofere intimitate, confort și siguranță, prin urmare  merită toată atenția noastră atunci când este vorba despre amenajarea sa. Chiar dacă o baie mare se regăsește pe lista dorințelor multora dintre noi, diversitatea configurării locuințelor nu ne oferă întotdeauna un spațiu generos pentru această zonă a casei. La capitolul amenajare baie lucrurile devin cu adevărat dificile când ne confruntăm cu alegerea designului unei băi mici. Am creat un ghid util care îți este dedicat dacă visezi la o baie care să-ți ofere tot confortul necesar și care să adopte un design exclusivist.

Cromatica, secretul iluziei de amplitudine

Probabil că primul pas cu care te gândești să începi amenajarea băii și în general a oricărei alte încăperi a casei este vopsirea pereților. Astfel, un sfat pe care îl poți lua în considerare mai ales în cazul unei băi mici de apartament, de exemplu, (dar și dacă vrei să creezi impresia unei băi mai generoase decât este, de fapt) este să folosești o paletă de culori deschise. Cromatica este secretul iluziei de amplitudine a unei încăperi cu proporții nu foarte ample. Prin urmare, cele mai potrivite culori pentru baia ta ar putea fi: albul, tonurile de gri deschis, galbenul, rozul pal, cremul, bejul, ivoire-ul sau nuanțele palide de bleu. Acest lucru nu înseamnă, însă, că nu poți utiliza și culori mai puternice, care să atragă atenția; ține cont doar de regulile de bază de asortare a culorilor și mergi pe asocierea culorilor complementare sau analoage.

Finisajele premium, esența bunului gust

Calitatea finisajelor este unul dintre secretele amenajărilor de bun gust. Gresia și faianța care accesorizează podeaua, respectiv pereții unei băi rămân, fără doar și poate, o alegere standard și care va fi mereu în vogă. Chiar și așa, pentru ca sala de baie să capete un tușeu extravagant poți folosi materiale caracterizate de un plus de spectaculozitate. Piatra naturală (travertinul), spre exemplu, este o opțiune premium atât din punct de vedere al calității cât și al designului, în ceea ce privește amenajarea băilor, indiferent de stilul dorit.

Oglinzile, obiecte miraculoase pentru băi mici

Poate știi deja că spațiile întunecoase par, automat, mai mici și mai înghesuite. Dacă și baia ta pare la fel la prima vedere, poți pune în practică o soluție foarte ingenioasă: aplicarea oglinzilor în diverse locuri ale camerei. Oglinzile sunt obiecte miraculoase în special în amenajarea băilor mici, iar explicația acestei afirmații este una simplă – oglinzile reflectă lumina, conferind strălucire camerei și creând iluzia unui spațiu mai vast decât este acesta de fapt.

Astfel, două dintre cele mai bune idei de amenajare a unei băi cu aspect spectaculos sunt următoarele: plasarea unei oglinzi mari chiar deasupra chiuvetei sau poziționarea unei oglinzi pe tavanul camerei. În timp ce prima propunere se potrivește unei băi mai practice și mai clasice, cea de-a doua va crea cu siguranță un design inedit. Un alt truc mai puțin cunoscut prin care poți să adaugi proporții spațiului este să așezi corpuri de iluminat astfel încât este să se reflecte în oglindă.

Mobilier suspendat pentru baie, soluția de optimizare a spațiului

Varietatea este caracteristica ce definește oferta de mobilier de baie disponibilă în magazinele de specialitate, iar acest lucru se transformă din avantaj în dezavantaj atunci când nu știi exact ce anume ar trebui să alegi. În amenajarea băilor mici cele mai potrivite sunt corpurile de mobilier de baie suspendate, iar motivele sunt  mai mult decât evidente: valorificând spațiul de pe pereți, obții o suprafață la sol mai liberă. Descoperă o colecție inedită de mobilier de baie și amenajează-ți casa cu personalitate!

Accesoriile, elemente de condimentare a băii tale

Cel mai important principiu pe care nu ar trebui să îl pierdem din vedere în proiectul de amenajare a sălii de baie este faptul că finețea constă în detalii. Așadar, alegerea accesoriilor este o altă etapă ce necesită atenție și inspirație. Prin intermediul obiectelor de decor specifice băii (perdele de duș, dozatoare pentru săpun, coșuri) poți crea o baie care păstrează esența personalității sale. În același timp, accesoriile decorative trebuie alese în consonanță cu stilul pentru care ai optat pentru finisaje și mobilier. Experimentează, lasă-te ghidată de creativitate și nu te teme să integrezi în sala de baie și decorațiuni mai excentrice, pe lângă cele convenționale care se regăsesc în astfel de spații. Vazele cu flori, fototapetul, tablourile, sunt doar câteva dintre cele mai inspirate accesorii pentru amenajarea unei băi de vis, care emană exclusivism.

(Sursă: https://cdn.pixabay.com/photo/2018/07/26/10/36/bathroom-3563272_960_720.jpg)

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *