Cele mai noi tendințe în amenajarea unei băi

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Dacă doriți să oferiți un plus de valoare locuinței dumneavoastră, baia este unul dintre locurile de top care merită o investiție. Specialiștii sunt de părere că bucătăria și baia sunt locurile care vă oferă cele mai bune rezultate pentru sumele investite.

Chiar dacă nu aveți sume fabuloase și nici timpul necesar pentru o reamenajare a băii de amploare, tot puteți face unele mici modernizări care vor fi de impact.

Vă oferim în rândurile următoare cinci idei cu privire la ce anume este în tendințe acum în ceea ce privește designul băii.

Obiectele sanitare care economisesc apă

Bateriile eficiente din punct de vedere al consumului de apă, capetele de duș și toaletele sunt printre cele mai ieftine soluții de modernizare a băii. Dacă doriți să înlocuiți robinetul sau chiuveta, căutați un robinet cu debit scăzut și veți începe să plătiți facturi din ce în ce mai mici la apă. De asemenea, puteți înlocui capul de duș cu unul mai eficient, pentru a reduce consumul de apă chiar și cu câțiva litri pe minut. Poate că nu știați, dar cele mai multe capete de duș fabricate în anii trecuți foloseau zeci de litri de apă pe minut. Capetele de astăzi folosesc foarte puțină apă, așa că și acestea contribuie la facturi mai mici. Dacă a venit timpul să vă înlocuiți toaleta, cautați un model cu debit scăzut. Toaletele vechi utilizează zeci de litri de apă de fiecare dată când trageți apa, însă modelele cu debit scăzut pot folosi mai puțin de 4 litri.

Rafturi deschise

O altă modalitate simplă și ieftină de modernizare a băii o reprezintă rafturile deschise. Fabricate din lemn, fier forjat, oțel sau sticlă, vor oferi băii un design plăcut. Puteți apela la serviciile unei companii de montaj mobilă, pentru a vă monta rafturi deschise exact în locurile unde doriți, pentru ca baia să beneficieze de un aspect cât mai aerisit. Mai ales dacă veți așeza prosoape rulate sau sticluțe cu parfum, veți avea impresia că vă aflați într-o baie de hotel. Coșurile decorative și alte recipiente de depozitare sunt, de asemenea, foarte utile și pot fi folosite pentru a ascunde obiecte pe care nu le doriți la vedere, cum ar fi accesoriile de coafat. În general, rafturile dechise fac o baie de mici dimensiuni să pară mai mare. Rețineți totuși că rafturile deschise înseamnă vizibilitate, deci gândiți-vă ce doriți să ascundeți și ce doriți să lăsați la vedere.

Dușuri fără prag

Dacă vă gândiți la o remodelare completă în baie, poate veți dori să înlocuiți cabina de duș cu un duș mare fără prag, mult mai sigur pentru anumite categorii de persoane. Dușurile fără prag pot fi prevăzute cu mai multe capete de duș și chiar cu opțiunea de abur. În ceea ce privește designul, opțiunile de gresie sunt nesfârșite.

Băi de înaltă tehnologie

Se poate spune că tehnologia a avut de parcurs un drum destul de lung până ce a ajuns în baie. Dar astăzi, puteți avea tot felul de gadgeturi fascinante chiar în baie. Dacă doriți o experiență spa chiar la dumneavoastră în baie, puteți opta pentru un sistem complet de duș care vă permite să redați muzică, se setați temperatura apei, să ajustați presiunea apei, toate de pe un panou LCD. La fel de bine, puteți lua în considerare o toaletă de înaltă tehnologie cu scaun încălzit, sistem de dezodorizare, bideu cu comenzi reglabile sau difuzor încorporat cu o stație de andocare.

Cadă luxosă

Dacă totuși nu doriți să renunați la cadă, puteți achiziționa una în tendințe. Sunt nenumărate modele de căzi moderne, cu tot felul de forme, de la cele mai romantice până la cele minimaliste. Pot fi amplasate chiar și în mijlocul băii și pot fi prevăzute cu baterii și funcții moderne. O astfel de cadă poate fi punctul culminant al băii dumneavoastră.

Indiferent că sunteți dispus să investiți mai mult sau mai puțin, că suportați un disconfort de reamenajare mai mare sau cu totul absent, rețineți că și cele mai minore modernizări pot avea un impact major.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *