Selecția cabinei de saună potrivite – Ghidul cumpărătorului

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Știai că sauna poate avea efecte benefice asupra organismului tău? Studiile au dovedit faptul că utilizarea saunei te poate ajuta să scapi de grăsimile din corp, îți poate atenua durerile musculare și îți curăță porii, având un efect relaxant. 

Dacă te gândești să îți renovezi locuința, poți lua în calcul și construirea unei cabine de saună, pentru un plus de relaxare. Ideea de a avea o saună acasă sună foarte bine, însă este important să știi ce tip de cabină este potrivit și care sunt cele mai bune materiale din care pot fi confecționate aceste produse.

Tocmai de aceea, îți venim în ajutor cu câteva sfaturi, care ar putea să-ți fie de folos.

Alegerea cabinei de saună în funcție de dimensiuni

Atunci când alegi cabina de saună pentru locuința ta, trebuie să ții cont de numărul de persoane care o vor folosi și de spațiul de care dispui în casă.

Dacă optezi pentru o saună mai mare, trebuie să te asiguri că ai suficient loc în casă și că bugetul îți permite să faci această alegere, deoarece costurile necesare proiectării și întreținerii sunt destul de ridicate. Dacă știi că vei folosi sauna ocazional și că doar tu o vei utiliza, cel mai bine ar fi să optezi pentru o cabină portabilă, de mici dimensiuni.

Acum, poți găsi și în magazinele online cabine de saună, pe care le poți instala la tine acasă, fără probleme, având astfel propriul tău spațiu de relaxare.

Cabina de saună de interior sau de exterior

În funcție de nevoile pe care le ai și de spațiul de care dispui, poți opta pentru o saună de interior sau pentru una de exterior. De obicei, saunele de interior sunt mai des întâlnite, iar cele de exterior sunt folosite în cazurile în care spațiul din interior nu este suficient de mare.

Din păcate, saunele de exterior prezintă și un dezavantaj. Mai exact, acestea sunt expuse diverșilor factori externi și au nevoie de un grad de izolație suplimentar, pentru a menține o temperatură optimă.

În schimb, există o varietate de modele disponibile pe piață în categoria saunelor de interior, iar acestea sunt mai ușor de utilizat și de întreținut pe termen lung.

Cabina de saună uscată sau cu infraroșu

Cabinele pentru saună uscată sunt ușor de instalat și rezistente pe termen lung. Acestea sunt de obicei realizate din lemn de molid în exterior și din lemn de tei, în interior. Dacă optezi pentru o astfel de cabină, este important să alegi una dotată cu grătar pentru ventilație și cu sistem de aerisire pentru acoperiș.

O altă opțiune poate fi cabina cu infraroșu, care folosește puterea naturală a soarelui.  Într-o asemenea cabină, corpul se încălzește, dar temperatura din interiorul saunei nu crește foarte mult. Practic, în interiorul cabinei nu vei simți deloc aerul fierbinte și nici aburii calzi, deci nu va exista senzația de sufocare.

Razele infraroșii pătrund mai bine în  piele și pot atinge mai repede mușchii afectați de durere, chiar dacă temperatura din cabină nu este una foarte ridicată. Studiile au dovedit faptul că razele infraroșii sunt eficiente în tratarea durerilor musculare și articulare, dar și a unor afecțiuni precum reumatismul și fibromialgia.

Selecția cabinei în funcție de material

Dacă îți dorești o cabină de saună, trebuie să alegi cel mai potrivit model pentru locuința ta. Spre exemplu, o cabină tradițională este construită de obicei din lemn de conifere nordice: molid, pin finlandez sau cedru siberian. Lemnul asigură o funcționare optimă a cabinei și păstrează aburii calzi în interior.

Pentru a preveni pierderile de căldură, majoritatea cabinelor sunt dotate cu un strat de vată de sticlă, care se află între panoul interior și cel exterior. De asemenea, pentru podeaua saunei sunt recomandate materiale rezistente, care să facă față umidității.

Dacă  ai visat dintotdeauna să ai propria saună, acum o poți avea chiar la tine acasă și te poți bucura oricând de ea. În funcție de nevoile pe care le ai și de design-ul casei, poți opta pentru o cabină tradițională, din lemn, sau pentru una modernă, cu infraroșu.  Pe piață există o diversitate de modele, motiv pentru care ai de unde alege cea mai potrivită cabină de saună.

Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/adult-beautiful-beauty-erotic-269110/ 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *