Amenajarea bucătăriei în stil modern

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

amenajarea bucatariei in stil modern 01

Picture 1 of 15

Chiar dacă stai într-o casă destul de veche trebuie să îți redecorezi bucătăria astfel încât să fie confortabilă și să aibă un look modern.

Înainte de a începe operațiunea de redecorare a bucătăriei vechi trebuie să ne hotărâm dacă vom mai putea folosi ceva din mobilierul vechi, chiar dacă este vechi, odată restaurat poate arăta ca nou. Apoi ne vom face un plan în care vom încadra tot ce este nevoie pentru noua bucătărie, de la materiale până la detaliile finale. Trebuie să ne gândim la culori, măsuri, detalii și așa mai departe.

Nu contează stilul pe care îl abordați, orice bucătărie are nevoie de ceva strălucitor, care să ofere un aer de lux. În bucătărie ne petrecem destul de mult timp, mai ales femeile, pentru că ele gătesc foarte mult, își beau dimineața cafeaua și preferă chiar să își invite musafirii în bucătărie, în loc să îi învite în living deoarece se simt mai confortabil acolo, fiind încăperea în care își petrec multe ore din zi.  Așa că poți foarte ușor să adaugi finisaje strălucitoare bucătăriei tale.

Adaugă spații deștepte de depozitare a lucrurilor. Nu ai neapărată nevoie de corpuri mari cu multe rafturi și dulapuri pentru depozitare, ci poți sa iei bucăți de lemn pe care să le asamblezi chiar tu și să construiești rafturi pentru a depozita lucrurile de care ai mereu nevoie în bucătărie. De asemenea, aceste rafturi sunt făcute pentru lucrurile pe care trebuie să le ai zi de zi la îndemână, cum ar fi solnițele cu sare sau piper, cuțite, furculițe etc. Pentru lucrurile mai mari de care ai nevoie nu atât de des vei avea un corp mai mare și închis cu dulapuri, iar acolo vei putea depozita toate aceste lucruri. În acest corp vei avea și chiuveta, aragazul și cuptorul.

Bucătăriile pot adopta orice stil, de la alb-negru la culori aprinse sau culori neutre. Dacă alegi culorile aprinse trebuie să știi când să te oprești din a le folosi, pentru că nu trebuie utilizate în exces. La fel și cu nuanțele neutre. Trebuie să folosești și o pată de culoare pentru a arăta bine și pentru a se crea o armonie. De exemplu, într-o bucătărie în culori neutre poți alege o masă transparentă pentru a crea iluzia de spațiu mai mare decât cel existent și vei folosi scaune colorate, galbene, roșii sau de alte culori, iar acestea vor fi punctul de atracție din încăpere. Poți de asemenea să folosești tablouri, ghivece cu flori sau alte obiecte colorate ce pot ajuta la design-ul interior al bucătăriei.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *