Bucătăria perfectă în doar 6 mp

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

bucataria perfecta in doar 6 mp (1)

Picture 1 of 10

Chiar dacă apartamentul în care locuim este unul de dimensiuni foarte mici nu înseamnă că trebuie să neglijăm amenajarea, ba chiar trebuie să fim mult mai atenți.

Bucătăria este la fel de importantă ca celelalte camere, poate chiar mai importantă, pentru că acolo ne strângem cu toții la masă, acolo gătim și tot acolo ne și relaxăm. Deci, bucătăria are mai multe roluri în casă.

Într-o bucătărie mică nu vom aduce o masă, ci vom folosi un blat de bucătărie înalt, plus câteva scaune. De obicei, acest blat este de culoare neutră, de exemplu bej, crem. Dulapurile de deasupra spațiului de lucru vor fi tot neutre, iar corpurile de jos unde se află aragazul și chiuveta vor fi albe. Pentru a adăuga o pată de culoare în bucătărie, am pus faianță de un verde deschis și viu până la jumătatea pereților. Faianța nu numai că oferă culoare încăperii, cine și ajută la păstrarea curățeniei. Cum așa? Este mult mai ușor să cureți murdăria de pe faianță folosind doar o cârpă umezită, decât să văruiești de fiecare dată când sare grăsime sau alt fel de mizerie.

Scaunele oferă și ele culoare camerei, căci nu sunt chiar de nuanță neutră, ci se duc spre un galben-muștar.

Pe blatul de bucătărie pot exista și ornamente care să facă locul mai primitor și mai drăguț, de exemplu putem aduce un ghiveci mic cu o floare, sau chiar niște lumânări parfumate.

Pe peretele unde sunt aragazul și dulapurile de depozitare sunt de asemenea agățate ustensile, pentru ca dulapurile să rămână libere pentru lucrurile mai mari, cum ar fi oale, tigăi, farfurii etc.

Pe peretele de deasupra blatului de bucătărie pot exista tablouri în diferite modele. Fiind în bucătărie puteți alege niște tablouri cu fructe, cafea sau alte lucruri ce exprimă ideea de bucătărie. Acest lucru nu este obligatoriu, puteți alege orice model doriți.

Pe colțul peretelui cu blatul sunt câteva rafturi micuțe ce ar ajuta la depozitare, sau la așezarea lucrurilor ornamentale, ori lucrurilor mici de care avem nevoie la masa, cum ar fi: solnițe, șervețele. Dacă petrecem mult timp în bucătărie vom avea nevoie de mai multe prize, în caz că avem nevoie să încărcăm laptop-ul sau telefonul. Aceste prize sunt folosite și pentru aparatul de cafea pe care îl avem depozitat tot pe blat.

Așa cum spuneam mai sus, chiar dacă bucătăria este una mică, poate fi la fel de primitoare ca una imensă, așa că nu ar trebui să existe niciun motiv de îngrijorare. O bună organizare și o bună menținere a curățeniei sunt două lucruri extrem de importante ca treaba să iasă bine. Chiar dacă pare greu să găsești mobilă pe măsura dimensiunilor care să arate și bine, gândește-te că la final te vei bucura de ele.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

One Response

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *