Bucătărie modernă de 6 mp

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Cum amenajezi o bucătărie mică într-un stil modern și confortabil?

De obicei, bucătăriile apartamentelor românești au spațiul redus, din cauză că un apartament nu oferă atât de mult spațiu precum o casă.

bucatarie modera de 6 mp 01

Picture 1 of 10

Noi vă spunem cum vă puteți mobila bucătăria mică astfel încât să aveți spațiu de lucru dar și spațiu suficient de depozitare și de luat masa. Vi se pare imposibil, corect?

Multă lume crede că doar marii arhitecți din străinătate au idei eficiente și pe placul tuturor, încă nu este așa. Și noi ne putem mândri cu arhitecți care își practică meseria cu plăcere și care vin mereu cu idei bune.

Ca bucătăria dumneavoastră să fie spațioasă este nevoie de un plan bine pus la punct înainte. Totul contează, de la combinația de culori la mobilier.

Să începem cu pereții. Aceștia pot fi vopsiți în alb, oferind luminozitate încăperii, iar dacă doriți, puteți pune faianță până la jumătate pentru a pute curăța mai ușor mizeria ce poate sări.

O idee foarte ingenioasă este blatul folosit ca și masă și de asemenea și ca spațiu de lucru!

În afară de blatul de bucătărie pe care îl veți folosi pe peretele cu aragazul, chiuveta și frigiderul veți mai folosi un blat mai înalt, sub care puteți pune scaunele, iar acesta va fi folosit pe post de masă și spațiu unde pregătiți mâncarea. Deasupra acestuia este suficient loc pentru rafturi de depozitare, la fel și pe peretele celălalt. Un calorifer micuț este foarte bine încadrat, la fel și o fereastră. Podeaua este la alegerea dumneavoastră, aceasta poate fi gresie sau chiar parchet. Gresia este mult mai folosită și mai eficientă pentru ca parchetul este mai ușor de zgâriat și de murdărit. În bucătărie se întâmplă accidente când putem scăpa o cană cu apă pe jos, iar dacă avem parchet riscăm ca acesta să se umfle, arătând inestetic după. Dacă nu vreți ca scaunele să aibe aceleași culori cu mobila, le puteți alege pe unele negre sau chiar colorate.

Culorile rafturilor, blaturilor și ale scaunelor sunt infinite. Puteți alege combinații de o culoare aprinsă și una neutră, sau puteți alege chiar și alb și crem. Blaturile fiind crem, iar rafturile albe, este din nou o modalitate prin care evităm murdăria în exces, căci pe blaturi așezăm mâncarea.

Pentru o pată de culoare putem cumpăra câteva ghivece cu flori pe care să le așezăm la geam, dar trebuie să avem grijă de ele în fiecare zi!

Nu trebuie să neglijăm nici curățenia din bucătărie. Deoarece mobila este albă, trebuie curățată destul de des, altfel se va păta. În concluzie, alegeți cu mare atenție fiecare detaliu din bucătăria dumneavoastră!

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

One Response

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *