Ce trebuie să știi înainte să-ți cumperi un grătar

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Îți dorești de multă vreme să cumperi un grătar și să poți găti în curtea casei preparate delicioase, însă nu știi ce să alegi? Te înțelegem perfect. Pe piață există o mulțime de modele de grătare și accesorii pentru grătar, fiecare model având zeci de funcții și de caracteristici diferite.

https://unsplash.com/photos/vVnLPgUWG0g

Ca să alegi un produs potrivit nevoilor tale, trebuie să te gândești puțin înainte de achiziție la câteva aspecte. Cel mai simplu ar fi să îți pui câteva întrebări înainte să cumperi grătarul pentru grădină. Răspunsurile te vor lămuri asupra modelului perfect pentru tine.

1. Cât de des voi folosi grătarul?

Răspunsul la această întrebare te va ajuta să iei decizia corectă. Dacă vei utiliza grătarul doar ocazional, la petreceri sau zile de naștere, probabil că un produs cu funcții de bază, de mici dimensiuni, este alegerea perfectă. Astfel, îl vei putea depozita cu ușurință și îl vei folosi doar atunci când ai nevoie, beneficiind de un grătar simplu de utilizat, curățat și manevrat.

În schimb, dacă vrei să scoți săptămânal grătarul și să organizezi prânzuri de weekend, poți opta pentru un grătar profesional, cu ajutorul căruia să experimentezi tot felul de rețete diferite. De exemplu, poți cumpăra unul cu funcție de afumare, perfect pentru coaste savuroase sau carne gătită în stil american (pulled pork, de exemplu).

2. Pentru câte persoane voi găti?

Un alt aspect esențial în decizia finală este numărul de persoane pentru care vei găti. Dacă vei folosi grătarul doar pentru familia restrânsă – pentru tine, copii și partener –, un grătar micuț, cu un singur grilaj ajustabil și spațiu pentru cărbuni este mai mult decât suficient.

Dacă vei găti pentru prieteni și vei organiza petreceri în curte, ai nevoie, fără îndoială, de un grătar mai mare, cu grilaj încăpător și, eventual, funcții suplimentare, rafturi de depozitare și accesorii. Pentru acest caz, ar fi indicat să cumperi un grătar care funcționează pe bază de gaz și are inclusă și o plită, arzător pentru wok sau sosuri, precum și cuptor pentru gătit lent.

Orice ai avea nevoie, poți găsi, online, o varietate imensă de grătare de gradină, pe care le poți comanda rapid.

3. Unde voi depozita grătarul și accesoriile?

Dacă ai suficient spațiu pentru un grătar de mari dimensiuni, care să poată fi depozitat într-un loc ferit de ploaie sau temperaturi extreme, nu trebuie să îți faci griji.

În schimb, dacă vei muta, des, grătarul dintr-o parte a curții în alta, cea mai înțeleaptă decizie este să cumperi unul cu roți, pentru a putea fi transportat cu ușurință. De asemenea, ar fi indicat să alegi un grătar cu capac. Acest lucru  te va ajuta să depozitezi grătarul oriunde, ferit de praf, ploaie sau alte condiții meteorologice nefavorabile.

4. Ce preparate voi găti pe grătar?

De regulă, cei care aleg să cumpere un grătar sunt consumatori de carne. Nu uita însă că și vegetarienii au nenumărate opțiuni: legume la grătar, brânză halloumi, burgeri cu chiftele din năut sau linte, iar lista… poate continua.

Înainte de a cumpăra grătarul, gândește-te ce preparate adori și ce mâncare vei găti frecvent folosind produsul. Astfel, te vei putea orienta către un grătar potrivit, ce te va ajuta să gătești mâncarea preferată într-un mod excepțional.

În timp ce unele grătare au doar funcția clasică de grill, altele sunt dotate și cu plită, arzătoare sau zone pentru gătit lent, extrem de utile pentru garnituri sau chiar feluri principale pe bază de legume, sosuri și carne.

Așadar, chiar dacă de-abia aștepți să organizezi primul grătar la tine în grădină, nu te grăbi să cumperi primul produs pe care îl găsești. Analizează aspectele de mai sus, pune în balanță avantajele și dezavantajele fiecărui model și ia o decizie bună pentru nevoile tale și ale familiei!

Sursa foto: https://www.zico.ro/gratare-de-gradina-si-accesorii/gr%C4%83tar-cu-discuri-de-ventilare-%C3%AEn-capac.html

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *