Cum poți organiza o petrecere distractivă care să nu-ți lase în urmă murdărie și pagube?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

O chiuvetă plină cu vase murdare, pete pe covor sau pe pernele decorative, veselă spartă și zeci de gunoaie în toată casa pot tăia cheful de petrecere într-o secundă. Totuși, sunt nenumărate modalități prin care puteți organiza o petrecere plină de distracție fără să fiți stresați în timpul petrecerii și fără să vă confruntați la final cu o murdărie de nedescris și cu tot felul de alte stricăciuni pe care să le regretați enorm.

Iată câteva trucuri inteligente pe care le puteți adopta astfel încât să organizați o petrecere reușită, distractivă, fără stres și fără mare murdărie.

Faceți curățenie înainte de petrecere    

Poate că unora li s-ar părea absurd să facă curățenie în casă înainte de o petrecere când oricum se va produce mizerie și deranj. Totuși, o casă curată – în special o bucătărie curată – înainte de o petrecere vă poate scuti de foarte multă oboseală după petrecere. Înainte de a sosi invitații, trebuie doar să goliți coșul de gunoi și să puneți un sac menajar nou, să spălați plita, vasele și tigăile în care ați preparat aperitivele și să goliți mașina de spălat vase. Astfel, nu doar că bucătăria va fi mai primitoare pentru oaspeți, dar deja ați rezolvat cel puțin un sfert din treburi și petrecerea nici măcar nu a început.

Serviți preparate cât mai simple

Petrecerile cu mai multe feluri de mâncare vă vor ține în bucătărie, iar servirea va fi foarte complicată. Sunt nenumărate preparate pe care le puteți servi chiar și la cele mai sofisticate petreceri care nu necesită ore în șir de stat în bucătărie, nicio servire aparte și nici nu produc multă murdărie. De exemplu, unii dintre cei mai buni chefi italieni sunt de părere că orice petrecere va fi reușită din punct de vedere culinar dacă veți servi câteva aperitive simple. Puteți opta pentru nenumărate produse din carne de cea mai bună calitate, precum prosciutto, cârnați bio, salamuri cu indicație geografică sau chiar preparate tradiționale cu care puteți realiza câteva platouri de excepție. De asemenea, nu omiteți sortimentele de brânză și legumele proaspete. Un bol mare cu salată este, de asemenea, o idee bună. Serviți alimente pe care le puteți face în avans, precum tarte și plăcinte cu carne sau legume. Evitați să serviți preparate care necesită sosuri. Chiar și la mesele restrânse în familie, sosurile întotdeauna creează murdărie. În aceeași idee, evitați să serviți băuturi care pot crea un adevărat haos, precum vin roșu, lichior și alte băuturi care pot păta. Alternative excelente sunt vinurile albe, berea și Prosecco.

Evitați vesela scumpă

Petrecerile trebuie să fie cât mai distractive și lejere, așa că evitați să serviți preparatele în veselă scumpă. Fie optați pentru veselă nepretențioasă, care se poate spăla în mașina de vase, fie optați pentru veselă de unică folosință, farfurii biodegradabile, cutii carton și tacâmuri. Sunt nenumărate opțiuni de tacâmuri, pahare, veselă și alte recipiente care sunt foarte plăcute, minimaliste și se pretează excelent la petreceri cu prietenii. Mai ales dacă urmează să găzduiți peste 20 de invitați, este indicat să apelați la această alternativă foarte convenabilă. 

Creați o atmosferă de petrecere primitoare și lejeră

Pentru ca nimeni să nu se streseze în privința eventualelor accidente și a murdăriei, creați o atmosferă cât mai primitoare, în care fiecare invitat să se simtă de-al casei și să nu își facă griji în privința deranjului. Pe lângă utilizarea veselei de unică folosință, puteți da la o parte toate elementele care sunt greu de curățat, precum pernele decorative și covorul. De asemenea, puteți plasa aproape de masa principală o tavă goală unde oaspeții își pot pune farfuriile murdare. Pe masă, puteți așeza suporturi pentru farfurii și pahare pentru a reduce și mai mult eventualele neplăceri.

Oricât ar fi de important să nu se creeze murdărie, evitați totuși să faceți curat în timpul petrecerii întrucât vă veți face oaspeții să se simtă inconfortabil. Gazdele trebuie să se distreze alături de musafiri, așa că nu vă închideți în bucătărie înainte ca ultimul oaspete să părăsească petrecerea. Imediat după petrecere, puteți strânge mâncarea și băutura care au rămas, astfel încât animalele de companie și copiii să nu interacționeze cu resturile. Tratați petele de pe fața de masă, de pe șervete și prosoape și puneți-le în mașina de spălat. Aruncați vasele de unică folosință, iar cele de sticlă puteți deja să le spălați sau să le puneți în mașina de vase pentru ca resturile să nu se întărească. Adunați cât mai multă murdărie într-un singur loc pentru a facilita curățenia finală pe care o puteți face după ce v-ați odihnit.

 

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *