Pregătirea fructelor de mare: simplu și rapid, în confortul casei tale

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Ești pasionată de gătit și mereu vrei să îi surprinzi pe cei dragi cu câte o nebunie culinară. Totuși, până acum nu ai avut curaj să încerci rețete foarte sofisticate care să includă fructele de mare. E momentul să afli că pregătirea fructelor de mare este un procedeu simplu, pe care îl poți face fără îndoială în propria bucătărie.

Desigur, pentru cine rafinate și sofisticate, trebuie neapărat să încerci un restaurant cu specific pescăresc unde să fiți serviți la nivelul cel mai înalt cu preparate proaspete și delicioase. Mâncărurile pe bază de pește și fructe de mare pot fi adevărate încântări pentru simțuri dacă în acel restaurant găsești un bucătar priceput și rețete deosebite.

Revenind la propria bucătărie, după cum spuneam, nu este deloc complicat să pregătești chiar tu o masă care să includă fructele de mare, alimente atât de sănătoase pentru toți cei din familie și, în același timp, foarte gustoase și o sursă importantă de proteine, fapt afirmat și constatat chiar și de către specialiștii în nutriție.

Creveții, de exemplu, se pot pregăti foarte ușor și rapid mai ales atunci când ai musafiri neașteptați pe care dorești să îi răsfeți cu ceva deosebit. Poți face rapid un sos de unt cu usturoi care să dea arome delicioase.

Dacă nu vrei să încerci rețete foarte complicate, fructele de mare cel mai rapid și mai simplu de preparat sunt creveții, stridiile, scoicile și caracatița. Acestea se găsesc congelate în aproape orice magazin și avantajul e că se decongelează repede. Le prăjești în ulei încins, pregătești sosurile care sunt pe gustul tău, eventual și puțin vin alb, și cina deosebită e gata mai repede decât credeai. Garnitura poate fi orice îți place, inclusiv paste sau orice altceva îți trece prin minte că ar arăta bine și s-ar potrivit ca gust.

Dacă vrei să ieși și mai mult în evidență, un cocktail de fructe de mare va fi cu siguranța atracția mesei pe care o pregătești. Poți alege mai multe tipuri de fructe de mare din categoria celor simplu de preparat și te asiguri că musafirii tăi vor fi încântați.

Aceste mese nu numai că vor fi foarte gustoase, dar vor arăta și foarte apetisant. Cu o veselă potrivită și o băutură care să meargă cu momentul zilei și cu alimentele pregătite, vei părea un adevărat masterchef și toată lumea va fi de-a dreptul fermecată de talentele tale în bucătărie.

În plus, trebuie să știi că fructele de mare au foarte multe beneficii pentru sănătate datorită vitaminelor și mineralelor pe care le conțin. Includerea acestor alimente în dieta ta zilnică nu numai că te va ajuta să îți recapeți tonusul și energia și un sistem imunitar puternic, dar te va ajuta și pierzi kilogramele nedorite.

Pe lângă sport, un stil de viață lipsit de stres, și alimentația cântărește mult în ceea ce privește sănătatea noastră. Fructele și peștele sunt alimente care ne pot aduce acel aport de vitamine și de minerale de care cu toții avem nevoie. Nu trebuie să fii pasionat de gătit pentru a pregăti mese simple cu ajutorul fructelor de mare. De cele mai multe ori, dacă nu vrei nimic sofisticat, durează doar câteva minute pentru a pregăti o masă delicioasă, sățioasă, dar și foarte sănătoasă.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *