Statul acasă – cum să îți petreci timpul în cel mai creativ mod?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Cel mai probabil, nimeni nu se aștepta ca într-o bună zi să fim cu toții nevoiți să stăm în case și să așteptăm vești mai bune. Dar iată că acea zi a venit și acum, că ne convine că nu ne convine, suntem nevoiți să stăm în casele noastre, singuri sau alături de membrii familiei. Pentru că trăim vremuri atât de incerte, statul acasă este sinonim cu stres și cu îngrijorare pentru mulți dintre noi. Pentru că nu putem face altceva decât să așteptăm, cel mai bine ar fi să încercăm să ne bucurăm de statul în casă și să petrecem timp plăcut fie pe cont propriu, fie înconjurați de oamenii cei mai dragi nouă. La un moment dat, ne vom relua stilul obișnuit de viață, ne vom confrunta din nou cu zile stresante și agitate și ne va părea rău că nu am profitat de aceste zile pentru a ne odihni și pentru a ne hrăni mintea și sufletul cu câteva gesturi mărunte, dar de folos.

Statul acasă – cum să îți petreci timpul în cel mai creativ mod?Iată, în rândurile care urmează, ce activități minunate am putea face pentru ca statul acasă să fie cu adevărat o binecuvântare pentru noi și nicidecum o perioadă de stres sau de plictiseală.

Gătiți ceva bun. De fiecare dată când mamele noastre aveau o zi liberă de la servici, ne răsfățau cu prăjituri de casă. Chiar dacă la acea vreme, prăjiturile erau din cele mai simple, precum o negresă, o plăcintă cu mere, o tartă cu fructe sau clătite cu dulceață, ne aduceau mare bucurie. Fie că petreceți această perioadă singuri, fie alături de membrii familiei, prepararea unei prăjituri sau a unui tort de casă este o modalitate minunată de a fructifica acest timp. Cei mici vă pot ajuta la pregătirea prăjiturii sau vă puteți relaxa cât timp gătiți singuri. Casa se va umple de un miros ispititor care, fără îndoială, va alunga orice îngrijorare și motiv de stres. Vă puteți folosi de cutii pentru torturi pentru a depozita prăjitura, astfel încât să vă puteți bucura de ea măcar două zile.

Ordine și curățenie. Rareori ne găsim timp pentru a face ordine în acele sertare, pe rafturile din cămară sau în congelator. Iată că aceste zile sunt prielnice pentru a face curățenie în locurile pe care le-am evitat adesea. Cu această ocazie, puteți arunca toate alimentele expirate, documentele vechi și puteți depozita hainele de care nu mai aveți nevoie pentru a le dona în viitor. Tot acum, puteți decora locuința cu fotografii pe care le-ați găsit prin sertare sau cu scoicile și suvenirurile pe care le-ați adus din concedii, dar au rămas pe undeva prin casă. Pentru ca momentele de ordine și de curățenie să nu pară o corvoadă, ascultați o muzică plăcută și încercați să vă detașați de gândurile sumbre și de scenariile negative. Faceți curat în casă și, totodată, faceți curat și în gânduri și în simțăminte.

Adoptați o atitudine de recunoștință. Un singur gând vă poate schimba întreaga zi, săptămână și întreaga viață. Gândurile se leagă reciproc de rațiune și de energia din spatele lor. Dacă un singur gând este pozitiv, următorul va fi tot pozitiv. Dacă un gând este negativ, următorul va fi tot negativ. Pentru ca perioada de stat în casă să fie una cât mai pozitivă, încercați să vă gândiți la lucruri pozitive înainte de a vă culca și dimineața la trezire. De asemenea, tot înainte de vă culca, scrieți sau gândiți-vă la un lucru fericit care s-a întâmplat în acea zi. Dacă vom reflecta asupra unui singur lucru pozitiv în fiecare zi, vom reuși să adoptăm o mentalitate pozitivă, cultivând astfel o atitudine de recunoștință și de mulțumire. Când începem să ne simțim binecuvântați pentru tot ceea ce avem și pentru ceea ce nu avem, întreaga noastră viață se schimbă în bine. Mergând la culcare cu un gând pozitiv în minte, ne va face să ne trezim cu o dispoziție grozavă. Atunci când un singur membru al familiei începe să se simtă mai pozitiv și un pic mai fericit, toți cei din casă se vor simți mai bine.

În cele din urmă, încercați să faceți mici favoruri celor din casă, fără să așteptați nimic în schimb. Indiferent dacă locuiți cu familia, cu partenerul de viață sau cu colegii de cameră, încercați să le faceți ziua mai bună făcând ceva ce știți că le-ar aduce puțină bucurie. Poate că veți pregăti cafeaua dimineața, poate veți servi micul dejun la pat sau poate că veți spăla vasele. Astfel de gesturi mărunte ne fac pe toți să ne simțim mai bine și transformă atmosfera din casă dintr-una apăsătoare într-una veselă.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *