3 idei ingenioase pentru amenajarea camerei copilului

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Indiferent că ești în perioada în care îi cauți jucării educative sau îl pregătești de primele zile de școală, spațiul în care copilul tău își petrece majoritatea timpului trebuie să fie unul relaxant, care să îi ofere intimitate și să îl ajute să își dezvolte personalitatea. Astfel, alegerile pe care le faci în amenajarea camerei lui trebuie să fie imaginative, colorate și să îi sporească setea de cunoaștere și curiozitatea legată de mediul înconjurător. Te vei putea asigura, în acest fel, că îi pui la dispoziție un loc în care să se dezvolte armonios, unde poate explora diferite lumi sau idei, în siguranța căminului vostru. Iată trei idei pe care le poți pune în practică pentru o cameră pe care copilul tău o va adora!

Testați-vă împreună creativitatea

Copilăria este cea mai propice perioadă pentru dezvoltarea simțului creativ, astfel încât este recomandat să îi oferi copilului tău modalități de exprimare a stilului personal, în vederea găsirii acelor accente individuale ce îl fac unic. Poți să îi lași imaginația să prindă aripi dacă încorporezi creativitatea în procesul de decorare al camerei sale. Achiziționează un set de pensule pictură și vopsele de interior, pe care le puteți folosi împreună pentru a acoperi pereții dormitorului cu scene din cărțile sau filmele preferate. Nu trebuie să obțineți capodopere demne de expus pe holurile muzeelor, din contră! Cu cât imaginile vor fi mai personalizate, cu atât creativitatea și imaginația copilului se vor dezvolta într-un sens propriu și individual. În plus, momentele de relaxare și distracție garantate din timpul acoperirii pereților vor fi de neuitat.

Folosește stickere

Autocolantele de perete sunt o modalitate ingenioasă și ușoară de a decora camerele de copii. Datorită metodei facile de instalare și înlocuire, acest tip de decor poate să țină pasul cu preferințele mereu schimbătoare ale copiilor. Astfel, pe peretele pe care în această primăvară ai presărat fluturi multicolori, vei putea să lipești, în jurul sărbătorilor de iarnă, oameni de zăpadă bucuroși și cadouri frumos împachetate. Pe lângă utilizarea autocolantelor ca elemente de decor, pereții pot căpăta funcții practice, astfel că vei putea avea o opțiune alternativă de a nota orarul din clasa a I-a sau responsabilitățile celui mic înainte de culcare (dinți spălați, jucării strânse, mami și tati pupați etc).

Adu-i personajele preferate mai aproape

Este cunoscut faptul că cei mici formează mici obsesii pentru personajele din filmele sau desenele lor animate favorite, iar prezența acestor super-eroi este adesea necesară în viața copiilor. Îi poți face o surpriză de proporții dacă alegi pentru camera lui obiecte de decor sau funcționale ce sunt decorate cu aceste personaje preferate. Magazinele de profil oferă o gamă variată de așternuturi de pat brand-uite, pe care apar protagoniștii mult iubiți, sau piese de mobilier cu înscrieri populare. Astfel amenajat, dormitorul va deveni locul din care nu va mai vrea să plece, pentru că aici găsește tot ceea ce îl distrează și îi stimulează imaginația.

Atunci când vine vorba de copilul tău, nimic nu este prea bun sau prea scump. Însă nu întotdeauna un preț de achiziție mare asigură momente de calitate pentru cel mic. Ia în considerare stilul său personal și lucrurile care îi plac, ca să îi poți oferi mediul potrivit, în care să se poată dezvolta liber și complet. Decorul camerei copilului tău este foarte important în viața lui, întrucât formează fundalul spațiului în care acesta își desfășoară o mare parte din viață, în etapa formării. Din această cauză e nevoie să fie înconjurat de elemente ce îi fac plăcere și îi stimulează creativitatea.

Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/empty-bedroom-set-1648768/

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *