8 sfaturi de amenajare a unui dormitor în stil scandinav

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Dormitoarele amenajate în stil scandinav sunt printre cele mai relaxante încăperi în care vei păși vreodată. Articolele minimaliste, păturile cu textură sau design luxuriant, micile detalii care amintesc de natură și o mulțime de surse de lumină care fac spațiul extrem de primitor te vor face să nu-ți mai dorești vreodată să pleci dintr-un dormitor scandinav. Dacă și tu admiri acest stil, înseamnă că ai ajuns unde trebuie, pentru că am pregătit pentru tine cele mai bune opt sfaturi pentru a transforma dormitorul într-o cameră de care te vei îndrăgosti. Iată cum ar trebui să o amenajezi.

sursa foto: https://pixabay.com/ro/photos/dormitor-pat-perne-bordura-casa-1158264/

Cum alegi culorile pentru un dormitor scandinav?

Scandinavii iubesc simplitatea, iar asta se traduce prin folosirea unei palete de culori cât mai limitată, dar suficient de puternică pentru a scoate un spațiu din anonimat. De obicei, dormitoarele scandinave nu au mai mult de trei culori principale, de la care se poate pleca și către accente mai îndrăznețe. Totuși, nu trebuie să pierzi din vedere faptul că amenajarea în acest stil presupune două principii clare:

Profunzime

Dormitoarele scandinave pot fi deseori identificate după peretele vopsit într-o culoare de accent foarte închisă. Poți să alegi pentru ceilalți pereți culoarea albă, iar pe cel de-al patrulea să îl vopsești în negru, gri șobolan sau bleumarin. Căldura și confortul încăperii le poți obține cu ajutorul textilelor colorate intens, care vor contrasta perfect eleganța pereților.

Deschidere

Un alt tip de amenajare scandinavă presupune combinarea articolelor de mobilier cu finisajele încăperii folosind doar nuanțe de gri și alb. În acest fel, dormitorul rămâne suficient de luminos, având și tonuri contrastante foarte plăcute.

Cum alegi texturile unui dormitor scandinav?

Texturile alese sunt deosebit de importante în păstrarea stilului scandinav. Lenjeria călcată imperfect, straturile multiple de pături, o mulțime de perne de decor și elementele din lemn vor crea amestecul ideal de texturi, care vor adăuga multă căldură dormitorului tău. Când vine vorba de alegerea mobilierului pentru o încăpere amenajată scandinav, e important să mizezi pe piesele nonconformiste, care vor adăuga personalitate camerei tale preferate. Poți comanda noptiere inedite de pe https://www.somproduct.ro/dormitoare/noptiere-pat.

Ce decor se potrivește stilului scandinav?

Dacă nu ai observat deja, decorul dintr-o încăpere amenajată în stil scandinav este alcătuit din piese de mobilier care au atât o destinație clară, cât și o formă interesantă, pe care ți-e mai mare dragul să o admiri. Fiecare articol prezent într-un dormitor scandinav ar trebui ales cu atenție, pentru a fi în primul rând funcțional, dar și cochet. În plus, poți apela la mici artificii pentru a aduce confortul vizual mai aproape de tine.

Ce plante se folosesc în dormitorul scandinav?

Prezența naturii este extrem de importantă într-un spațiu amenajat după tendințe nordice. Plantele joacă, așadar, un rol important într-un dormitor scandinav. Fie că iubești ghivecele cu plante înalte, așezate în colțul camerei, fie că preferi suculentele sau florile deshidratate, puse într-o vază subțire, orice variantă este binevenită. Mai mult decât atât, plantele din dormitor te vor ajuta să respiri pe toată durata somnului un aer purificat.

Ce textile ar trebui să folosești în dormitorul tău scandinav?

Capitolul textile este un altul în care ar trebui să regăsești piesele multifuncționale. Lenjeria din bumbac care pare a fi răvășită pe pat combinată cu păturile tricotate și pernele decorative pufoase vor crea imaginea perfectă pe care o cauți.

Ce tip de mobilier să alegi pentru un dormitor scandinav?

Confortul spațiului mai poate fi obținut printr-un truc simplu. Renunță la ideea de a folosi șifoniere într-un dormitor scandinav, înlocuindu-le cu comode. Aceste vor ocupa vizual o arie mult mai mică din cameră, lăsând partea de sus a acesteia aerisită, dar și un tablou mai modern al întregii încăperi. Dacă îți sunt pe plac, folosește suporturi de umerașe pe care să le afișezi într-un colț al dormitorului, cu toată îmbrăcămintea pe care o ai la vedere.

Tu de ce ai alege să îți amenajezi dormitorul în stilul scandinav?

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *