Cum alegi o banchetă pentru capătul patului – 5 sfaturi utile

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Dacă ai în plan amenajarea dormitorului, pe lângă alegerea patului, a covoarelor, a draperiilor sau a obiectelor de decor, îți poți îndrepta atenția și către includerea unei banchete pe care să o plasezi la capătul patului. Această banchetă poate fi folosită atât ca spațiu de depozitare, cât și ca loc de relaxare, astfel încât să-ți răspundă la cât mai multe nevoi.

Află din rândurile de mai jos cum poți alege o banchetă potrivită pentru capătul patului, pentru a folosi întregul potențialul acestui spațiu.

Alege o banchetă care contrastează cu patul

Chiar dacă în mod normal ai opta pentru alegerea banchetei doar după ce patul este deja amplasat, aceasta nu este o regulă clară, de la care nu te poți abate. Specialiștii în design interior îți sugerează să alegi o banchetă al cărei material contrastează cu ramele patului din dormitor sau invers.

Astfel, dacă tăblia patului este tapițată, nu înseamnă că trebuie să alegi neapărat o banchetă tapițată. Îndreaptă-te, în schimb, către alegerea unei banchete din metal sau din lemn, care va arăta minunat la capătul patului. Poți găsi mobilă de dormitor pe Vivre, cu ajutorul căreia poți amenaja încăperea în funcție de stilul dorit, pentru un confort maxim.

Nu opta pentru banchete mari, care blochează spațiul

Pentru că există numeroase modele de banchete pe care le poți plasa la capătul patului, alegerea modelului potrivit îți poate da bătăi de cap. În acest sens, este recomandată achiziționarea unor banchete de dimensiuni medii, care să nu blocheze spațiul și să nu te incomodeze, din punct de vedere vizual.

În plus, o banchetă prea voluminoasă poate fi greu de transportat și de mutat prin casă, atunci când ai în plan o curățenie generală.

Alege o banchetă mai îngustă decât patul

O banchetă plasată la capătul patului poate să aibă un rol atât funcțional, cât și estetic, de aceea trebuie să ții cont de felul în care aceasta arată atunci când o poziționezi. De regulă, bancheta trebuie să fie mai îngustă decât patul în fața căruia o așezi, pentru a evita un design inestetic.

Bancheta pentru capătul patului nu trebuie să fie înaltă

Bancheta aleasă nu trebuie să-ți limiteze câmpul de vizibilitate, de aceea poți opta pentru modele cu câțiva centimetri mai scunde decât patul. Dacă vrei să așezi televizorul în fața patului, astfel încât să stai confortabil în timp ce te uiți la filmele preferate, poți alege o măsuță înaltă sau chiar un dulap, în locul unei banchete clasice.

Cum poți folosi o banchetă pentru pat?

În procesul de reamenajare a dormitorului, bancheta pentru capătul patului poate avea diferite întrebuințări. Astfel, aceasta îți poate oferi un spațiu suplimentar de depozitare, un loc de relaxare sau un spațiu special amenajat pentru un animăluț de companie.

Cele mai folosite sunt banchetele rustice, care reprezintă o pată de culoare într-un dormitor amenajat clasic. Banchetele pot fi folosite pentru a depozita cărți sau ca spațiu de depozitare pentru pantofi, pe care îi poți avea astfel mereu la îndemână. Nu în ultimul rând, banchetele de la capătul patului îți oferă un loc în plus unde să te așezi atunci când te încalți sau unde îți poți pune hainele, astfel încât să le găsești rapid dimineața.

Folosește bancheta de la capătul patului în mod inteligent, astfel încât să-ți fie utilă și să-ți completeze designul încăperii, pentru un plus de confort.

Sursa poza: Vivre

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *