Cum s-au transformat amenajările dormitoarelor de la Casa Albă de-a lungul anilor

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Cine nu a auzit de Casa Albă şi de cât de minunat este amenajat şi decorat totul? Cine nu şi-ar dori să ajungă măcar o dată în viaţă să viziteze locul în care atâţia preşedinţi ai Statelor Unite ale Americii au petrecut ani frumoşi. Decoraţiunile şi stilul de amenajare a Casei Albe v-ar lăsa cu siguranţă muţi de uimire şi v-ar determina să adoptaţi şi dvs., în limita posibilităţilor şi bugetului disponibil, câteva dintre ideile unor designeri renumiţi. Amenajarea Casei Albe se axează foarte mult pe zonele vizitate de turişti, însă de-a lungul anilor, cele mai private încăperi ale acestei clădiri au fost supuse unor schimbări dramatice.

casa alba1

Picture 1 of 5

Pentru ce fel de amenajări interioare optează designerii când vine vorba de Casa Albă?

Dacă în propriul apartament se întâmplă să mai dăm greş la capitolul amenajări interioare, în Casa Albă nu există aşa ceva. Situaţiile de acest gen sunt excluse, pentru că familiile care locuiesc acolo sunt cele ale preşedinţilor, şi nu se cade ca un şef de stat să fie tratat cu indiferenţă din acest punct de vedere. De la prima familie care a locuit la Casa Albă au rămas amprente deosebite, mai ales în dormitorul principal. Alegerile în domeniul decoraţiunilor interioare se vor reflecta, de-a lungul anilor, în funcţie de familia care a locuit în acest superb loc!

Casa Albă – carte vie a istoriei amenajărilor interioare în America de-a lungul timpului

Cine a locuit în Casa Albă şi-a pus amprenta asupra stilului de amenajare şi decoraţiuni. În anul 1958, dormitorul din Casa Albă era decorat conform stilului Mamie Eisenhower, în combinaţii de verde şi roz, conform fotografiilor ce aparţin White House Museum. În aceste fotografii puteţi observa toate detaliile, de la podele şi până la decoraţiunile din cameră. În anul 1962, dormitorul lui Jackie Kennedy din Casa Albă era foarte elegant şi conferea senzaţia de intimitate. Pe măsură ce anii treceau, şi decorul Casei Albe se schimba. Într-una din fotografii o putem observa pe Betty Ford, care schimbase complet stilul de amenajare interioară a dormitorului prezidenţial lăsat de Mamie Eisenhower.

Ultima fotografie ce înfăţişează stilul de amenajare din Casa Albă – de pe vremea lui Bill Clinton

Fotografia din 1981 înfăţişează un dormitor extrem de luminos, vesel, plin de culoare şi de viaţă. Numeroasele plante, precum şi tapetul chinezesc cu păsări şi floricele induc o senzaţie de linişte, de armonie. Ultima fotografie a dormitorului din Casa Albă este făcută în vremea în care Bill Clinton era preşedintele Statelor Unite ale Americii. Ar fi minunat dacă preşedintele Obama ne-ar oferi un tur de actualitate…

sursa foto: Library of Congress, White House Museum, Architectual Digest

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *