Patul cu baldachin

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Amenajarea dormitorului matrimonial cu pat cu baldachin reprezintă o alegere perfectă, dacă sunteţi adeptul unui stil clasic, un stil cu o alură regală.

Patul cu baldahin este asociat în general cu luxul castelelor sau a reşedinţelor scumpe şi opulente, dar pe lângă aspectul minunat pe care îl au, paturile cu baldachin oferă în primul rând un rol utilitar.

Baldachinul are rolul de protecţie împotriva insectelor, de a asigura intimitatea, dar şi de a crea un confort, o stabilitate termică.

amenajarea unui dormitor regal

Picture 1 of 13

Astăzi paturile cu baldachin pot fi integrate cu uşurinţă în foarte multe stiluri, de la cel clasic, simplu, retro, rustic, până la cel modern, minimalist.

Acesta poate avea cadru din lemn cu tăieturi drepte sau de ce nu curbate şi sofisticate oferite de fierul forjat, patul cu baldachin este capabil să schimbe complet imaginea oricărui dormitor, înfrumuseţându-l, aducând cu sine romantism şi căldură, indiferent de stilul adoptat.

Noile tendinţe favorizează ca patul cu baldachin să fie simplificat cu materiale transparente, acesta s fie doar sugerat, însă acesta trebuie să fie foarte generat ca spaţiu.

Poţi achiziţiona un pat baldachin gata făcut sau poţi să-l realizezi chiar tu din vechiul tău pat. În cele ce urmează îţi voi prezenta câteva idei numai bune de pus în practică chiar de tine.

  • Poţi prinde de tavan, exact deasupra patului, o galeria cu inele, de care să prinzi o bucată de material vaporos lungă;
  • Poţi opta şi pentru un singur inel rezistent de care să prinzi un material vaporos, iar marginile acestuia le poziţionezi de-o parte şi de alta a patului, astfel vei obţine un baldachin romantic făcut de tine;
  • De asemenea poţi amplasa un cadru deasupra patului, de care să agăţi draperii sau materialul dorit
  • Varianta clasică este şi ea una optimă, alege să montezi 4 stâlpi în colţurile patului, care să susţină cadrul de deasupra patului, în funcţie de materialul ales pentru baldachin acesta poate lua faţa oricărui stil vă doriţi;
  • Baldachinul cu coroană presupune montarea unui cerc pe tava, această variantă va face ca materialul, neapărat transparent şi vaporos să cadă într-o cascadă bogată deasupra patului;
  • Pentru un pat cu baldachin reuşit tăblia patului trebuie să respecte stilul patului, iar perdelele sa fie în nuanţa covorului sau a pereţilor.

Indiferent de baldachinul pe care alegi să-l faci la tine acasă poţi folsoi lemn, fier forjat sau oţel, iar în ceea ce priveşte materialele acestea pot fi de la cele mai transparente şi uşoare, până la cele mai groase, grele şi sofisticate, de la voal, la catifea sau stofă.

Atenţie însă, deoarece un pat cu baldachin este în sine un punct de atracţie al dormitorului, astfel trebuie să ai grijă la restul mobilierului, acesta trebuie să-l complimenteze, nu să-i ia din opulenţă şi strălucire.

Este indicat ca restul încăperii să rămână într-o notă simplă, fără a o aglomera cu accesorii inutile, care să-i ia din frumuseţea patului cu baldachin.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *