Cum să alegi covoarele potrivite pentru locuința ta?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Să alegi covoarele potrivite pentru fiecare cameră din casa ta poate părea o misiune dificilă de îndeplinit astfel încât să ai certitudinea că ai ales ceea ce trebuia. Culoarea, forma, grosimea, tipul de textură, de unde le achiziționezi, dar mai ales calitatea sunt toate aspectele pe care trebuie să le analizezi înainte de a te decide care covoare moderne se potrivesc stilului casei tale. Iată însă care sunt pașii pe care trebuie să ii urmezi în căutarea covorului perfect.

Caracteristicile unui covor de calitate

Pentru a verifica un covor trebuie să îl întorci pe dos pentru a îi putea observa cusăturile. Dacă se poate vedea cu ușurință suportul pe care au fost introduse firele, atunci calitatea este una inferioară și se va deteriora mai rapid.

Sursă foto: https://www.idashop.ro/covoare-moderne.html

Astfel, principalii factori ai unui covor care diferențiază un covor de lux, așa cum sunt covoarele de la IdaShop, de unul obișnuit sunt următorii:

  1. Durabilitatea unui covor este oferită de câte fibre sunt într-o grămadă și de cât de bine strânse sunt acestea. Acestea dau naștere modelului covorului, dar și densității acestuia. Astfel, cu cât covorul este mai dens, cu atât mai durabil este.
  2. Greutatea merge mână în mână cu densitatea deoarece cu cât există mai multe fire cu atât mai greu este covorul.
  3. Covoarele calitative sunt realizate folosind o anumită tehnică de răsucire a fibrelor, crescând astfel durabilitatea și îmbunătățind textura covorului.

Tipuri de covoare de lux

Modul în care fibrele sunt împletite iar apoi atașate suportului determină stilul și modelul covorului.

  • Covoarele cu bucle sunt realizate din fibre răsucite în bucle mici. Astfel, în funcție de mărimea și numărul de bucle, covoarele cu acest stil de răsucire pot fi cu fir înalt sau scurt și cu strângere atât lejeră cât și puternică. Ca urmare a acestei tehnici, covorul cu bucle este ideal pentru a ascunde murdăria și este foarte rezistent. Astfel, acestea sunt cel mai adesea folosite în zona de mese, holuri sau camerele copiilor.
  • Covoarele cu bucla tăiată sunt realizate întocmai ca cele cu buclă, ceea ce le face dense și durabile, însă, datorită faptului că buclele sunt apoi tăiate, acestea capătă un aspect și o textură mai moale și mai plușată.

Sursă foto: https://www.idashop.ro/covoare-moderne.html

Un astfel de covor de lux pentru living este fix ce ai nevoie pentru a petrece timp relaxant în zilele de la final de săptămână.

  • Covoarele din fibră tăiată nu au bucle, ci fibrele se lipesc drept în sus. Acest tip de tehnică rezultă într-un covor extrem de moale, cel mai adesea folosit în zonele mai puțin circulate ale casei, precum dormitoarele.

Cele mai populare materiale ale covoarelor de lux

Lâna rămâne cel mai utilizat material pentru covoarele de lux. Fiind naturală, moale, rezistentă și ușor de curățat,  lâna s-a transformat în material preferat al producătorilor de covoare calitative. Nylonul este un alt material apreciat datorită durabilității și versatilității sale. Acrilicul este considerat înlocuitorul mai ieftin al lânii, rezistent la pete și ușor de curățat. Covoarele din poliester sunt de asemenea rezistente la murdărie, însă ca să aibă o durabilitate mai mare trebuie să fie dense și grele.

Covoarele sunt obiectele decorative care oferă locuinței acea notă personală și caldă ce transformă casa în acasă. Tocmai de aceea, înainte de a porni la cumpărături, ține cont de sfaturile de mai sus și nu uita: modul în care este realizat un covor, dar și materialele din care este alcătuit determină calitatea și durabilitatea acestuia. Acestea două sunt principalii factori pe care trebuie să îi ai în considerare înainte de a alege covorul preferat.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *