Departajarea ingenioasă a unei garsoniere în living și dormitor

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Ai o garsonieră și, cum ar fi și normal, ți-ai dori să o poți transforma astfel încât să ai zone diferite pentru masă, dormit și relaxare?

Cu cât spațiul este mai mic, cu atât provocarea este mai mare chiar și pentru cei mai iscusiți designeri de interior. Iar când vine vorba de amenajarea unei garsoniere, lucrurile se cam complică. Ar fi de preferat ca aceasta să fie extrem de funcțională, altfel spus, să aibă un spațiu de dormit, unul de mâncat și unul de relaxat. Cam complicat, nu?

1

Picture 1 of 5

Împărțirea pe arii de interes. Garsoniera prezentată în galeria foto, respectă un principiu simplu: împărțirea pe arii de interest. Designerul care s-a ocupat de ea, a reușit să o transforme astfel încât proprietarul să se bucure de toate zonele de confort în mica lui garsonieră. Astfel, designerul a reușit să separe zona de living de cea de dormitor printr-o placă de gips de carton.

Plasarea dormitorului lângă geam. Camera garsonierei a fost împărțită astfel încât dormitorul să fie un loc intim, în care musafirii să nu calce neinvitați. Astfel că, el a luat partea de către geam, iar sufrageria a fost amenjată în partea cu ușa de la intrare.  În zona de living, designerul a pus la dispoziție o canapea și un fotoliu-balansoar așezate strategic în fața unui șemineu, deasupra căruia a fost pusă o plasmă.

Au fost alese culori calde. Toate sfaturile designerilor legate de spațiile mici conțin și alegerea nuanțelor deschise. În acest caz, designerii au optat pentru o combinație de alb, gri deschis și mov pal.  În plus, ei au ales să zugrăvească unul dintre cei doi pereți lungi în crem și pe celălalt să-l îmbrace cu tapet decorativ mov, astfel încât să obțină un contrast subtil și plăcut menit să scoată din monotonie decorul. S-au folosit și tablouri cu imagini alb-negru pentru a sparge monotonia pereților crem.

Bucătăria a fost decorată în alb și galben. Bucătăria a beneficiat de un design modern și elegant datorită combinației de alb cu lemn, iar masa și scaunele au fost asortate și ele perfect. În plus, galbenul pereților face ca încăperea să fie extrem de luminoasă, caldă și familială.

Baia, cu accente subway. Designerii au ales plăci într-o nuanță pală de turcoaz, suficient de vie, totuși, pentru a colora spațiul. Însă pentru a nu-l încărca prea tare, plăcile de faianță au fost montate doar pe jumătatea inferioară a pereților, ceea ce este suficient pentru a-i proteja și pentru a-i lăsa, în același timp, să respire.

Sursă foto: Lakbermagazin

 

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *