Draperii ingenioase pentru o casă primitoare

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Atunci când vrem să dăm o pată de culoare casei noastre nu este suficient să apelăm la adăugarea unor accesorii frumoase şi bine lucrate, uşor de găsit în cataloagele magazinelor de specialitate, ci este foarte simplu şi distractiv să ne punem amprenta personală prin mici trucuri şi efecte create de noi înşine.

Astfel putem da un strop de originalitate căminului nostru prin mici modificări aduse perdelelor şi draperiilor cu care am decis să ne ornăm ferestrele sau uşile de sticlă ale balcoanelor.

Putem renunţa la stilul clasic de draperie agăţată de galerii, şi o putem arunca efectiv peste galerie creând un aspect lejer şi degajat, folosind un material greu, ce va pica foarte bine în orice mod am dori să-l aşezăm.

Pentru dormitoare putem creea o atmosferă intimă folosind acelaşi imprimeu atât pentru draperii, cât şi pentru lenjeriile de pat.

O cameră de zi mare şi spaţioasă va căpăta un aspect echilibrat şi ordonat dacă nuanţele draperiilor vor fi aceleaşi cu cele regăsite pe covoare şi eventual pe canapele şi fotolii.

Pentru camera copilului ar trebui să renunţăm neapărat la clasicele perdele sau la lipsa totală a acestora, şi ar fi foarte indicat pentru atmosfera caldă şi jucăuşă a încăperii să ataşăm ferestrelor personajele preferate ale micuţului nostru sau adevărate scene din poveşti. Cu siguranţă copiii noştri vor fi foarte încântaţi de perdeluţele lor vesele.

Draperii ingenioase

Picture 1 of 10

În bucătărie putem creea un joc frumos dacă perdelele noastre vor fi asortate cu feţele de masă, cu şervetele şi cu un şorţuleţ. Iar dacă vom adăuga şi câteva obiecte decorative pictate cu aceleaşi fructe sau legume regăsite şi pe perdeluţe sau draperii, atunci întregul tablou al bucătărieie noastre va fi foarte încântător.

Şi mai îndrăzneaţă va fi asortarea motivelor de pe draperii cu cele de pe tapet sau de pe faianţă.

Ne putem exersa inventivitatea şi în ceea ce priveşte modul de prindere al draperiilor. Le putem adăuga un plus de farmec dacă le vom plia în anumite puncte şi vom creea imaginea de fluture, fundiţă sau evantai. Putem întinde materialul la maxim, obţinând o draperie perfect întinsă asemeni unui tapet, sau putem creea falduri şi cute ample ce vor da măreţie camerei.

Draperiile pot fi înfrumuseţate prin ataşarea de ciucuri , funde sau diverse clame de prindere, în aceleaşi tonuri sau în culori contrastante, asortate doar cu câteva pernuţe decorative presărate prin cameră.

Folosindu-ne de idei originale şi de puţin din timpul nostru, putem să ne decorăm casa aşa cum dorim şi ne putem materializa originalitatea în accesorii potrivite căminului nostru.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *