Trucuri pentru apartamente mici

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

În viitor vor exista mai multe locuințe de dimensiune reduse și de aceea trebuie să știm câteva trucuri pentru apartamentele mici.

trucuri pentru apartamente mici 01

Picture 1 of 9

Dacă suntem puși în situația în care trebuie să ne folosim de un spațiu mic, atunci trebuie să ne folosim de niște trucuri pentru a folosi spațiul într-un mod ingenios în care să avem loc pentru tot ce avem nevoie.

În continuare vă vom oferi câteva idei de amenajare care vă vor ajuta la organizarea locuinței dumneavoastră.

Renunțați la pereții despărțitori dacă puteți. Veți câștiga destul de mult spațiu. Nu faceți acest lucru dacă afectează rezistența încăperii.

Folosiți oglinzi oriunde puteți. Rareori există locuri unde oglinzile nu pot fi o idee bună. Acestea sunt unul dintre accesoriile ce dă ochiului iluzia de “mai mare”. Agață tablouri lungi pe pereți pentru a da înălțime pereților.

Dacă ai ferestre unde nu este neapărat necesară o draperie, renunță la ele și folosește alte sisteme de oprire a luminii, aplicate direct pe geam, care nu ocupă spațiu.

Bibliotecile multifuncționale sunt perfecte pentru tine dacă ai multe lucruri de depozitat. Aceste biblioteci sunt dotate cu rafturi și sertare unde poți pune multe dintre lucrurile tale. Nu ai nevoie în mod special de spații de depozitare, doar dacă ai într-adevăr foarte multe. Nu uita de spațiile de sub mobilier. Acolo poți ține lucruri și nici măcar nu sunt la vedere, ceea ce din nou ajută la crearea iluziei că spațiul este mai mare și neocupat.

Înlocuiește ușa normala cu cea culisantă, deoarece nu folosește atât de mult spațiu.

Nu alege obiecte de mobilier mari și sofisticate, căci îți vor ocupa spațiul pe care oricum nu îl ai, iar aste te va încurca. Mizează pe mobila albă sau în culori deschise.

Încearcă să folosești sistemele de iluminare cât mai bine, pentru că o cameră luminată este mereu mai primitoare și păstrează pereții albi.

Este de preferat ca podeaua să fie liberă, așa că vei renunța la covoarele mari pe care le aveai până acum. Dacă vrei, le poți înlocui cu carpetele.

Folosește agățători pentru tigăi în bucătărie și pune-le pe perete pentru a câștiga spațiu în rafturi. Tot în bucătărie folosește un blat în locul mesei.

Să ai o casă organizată este destul de greu, pentru că odată făcut acest plan trebuie respectat și trebuie să păstrezi de asemenea și ordinea. De asemenea, dacă folosești toate aceste trucuri în exces nu te vor ajuta mai mult și nu îți vor oferi mai mult spațiu decât este posibil. Spațiul este același, dimensiunile nu se schimbă. Aceste trucuri te învață cum să dai iluzia de loc mai mult.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *