O casă cu viziune, pe malul mării

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Astăzi călătorim în Barcelona, pe Costa Brava, o zonă de vacanță cunoscută în toată Spania pentru peisajele sale spectaculoase. Vom vizita (deocamdată virtual) o casă de vacanță superbă, cu trei dormitoare, în care îți poți duce toată familia pentru a petrece câteva clipe minunate pe malul Mării Mediterane.

Amenajare casa 1

Picture 1 of 10

Casa este proiectată pe două nivele, la parter fiind amplasate livingul, bucătăria, un spațiu de lucru, două dormitoare și două băi, iar la etaj, care este de fapt o mansardă, a fost amenajat un dormitor matrimonial, cu baie inclusă. De amenajarea acestei case s-a ocupat designerul de interior Marta Esteve, care a combinat armonios stilul modern și minimalist cu cel clasic impus de peisajele naturale din jur și de amplasament.

În ceea ce privește finisajele, Marta Esteve a optat pentru pardoseală din ardezie gri, ce se regăsește în bucătărie și în holul din mansardă. Pentru living, birou și dormitoare a fost ales același model de parchet, iar băile au fost finisate cu gresie ce imită lemnul și a fost aplicată atât pe podea, cât și pe pereți, pentru un efect surprinzător. După cum am putut observa, Marta Esteve a optat pentru același tip de finisaje pentru a obține un anumit echilibru în culori și texturi.

Casa pe care o vom analiza astăzi ni se pare o casă perfectă din toate punctele de vedere. Amplasamentul, pe malul mării, îi dă un farmec de neegalat casei. În plus, designerul a ales ca și culoare predominantă albul, care îi dă casei un aspect curat și modern în același timp. Mai mult decât atât, specialiștii în design interior susțin că pentru o casă situată pe malul apei, albul sau tonurile neutre reprezintă cea mai bună alegere deoarece ne duce într-o zonă a stilului shabby chic, un stil ce promovează folosirea albului și a obiectelor de mobilier și de decor vintage sau cu aspect învechit, care dau un plus de eleganță casei.

Pentru a scoate în evidență acest alb, designerul a optat pentru culori contrastante precum albastru sau gri, regăsite în accesorii sau în diverse elemente de decor. Totodată, putem observa că aceste culori, aparent contrastante, se completează perfect și crează un cadru natural. Tot pentru a păstra aerul natural, Marta a ales obiecte de mobilier, accesorii și finisaje din materiale naturale precum lemnul sau piatra naturală pentru a aduce farmecul mării și în interiorul casei.

Noi considerăm că această casă poate fi luată drept exemplu pentru oricine dorește să își amenajeze o casă pe malul mării. Este dovada faptului că poți obține un aer modern păstrând în același timp simplitatea în design.

Sursă: casadex.ro

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *