O locuință mică, dar perfectă pentru o vacanță perfectă

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Dacă ești cu gândul la o vacanță prelungită și relaxantă, dar te afli tot în fața biroului, lasă imaginația să te poarte în locuri nedescoperite încă, privind galeria de imagini de mai jos. O destinație virtuală perfectă ar putea fi nordul Europei, unde stilul arhitectural și decorativ clasic este particular și atractiv, adaptat culturii și locurilor. Stilul nordic, după cum este cunoscut, atrage prin textură și culoare, materialele folosite fiind de cele mai multe ori cât mai aproape de forma lor naturală, iar culorile calde și plăcute. Uneori elementele vechi, clasice, se îmbină perfect cu cele noi, moderne, pentru a crea o atmosferă primitoare, cu o funcționalitate crescută.

O locuinta mica, dar perfecta pentru o vacanta perfecta 1

Picture 1 of 7

Micuța locuință de vacanță, de doar 48 de metri pătrați, este situată în Danemarca, în apropierea capitalei țării nordice. Decorul exterior impresionează prin abundența vegetației, care amintește mai degrabă de stilul mediteranean. Exteriorul casei este vopsit în albastru deschis, iar o parte din plantele decorative îmbracă pereții exteriori și terasa, formând un acoperiș verde. Un aspect deosebit de important este liniștea, care oferă posibilitatea unor momente de relaxare departe de haosul orașului. Reședința reprezintă practic locuința de vara a proprietarilor, care aleg să locuiască în capitală doar în lunile de iarnă.

Locuința este ideală pentru cineva care iubește natura. Grădina familiei relevă multă imaginație și bun gust, prin atenția la detalii și micile obiecte rustice și vintage.

Amenajarea exterioară cuprinde mai multe unghere, special create pentru mici momente de repaus. În apropierea intrării a fost amplasată o bancă vintage din lemn, de culoare albastră – verzui, perfect asortată cu masa din fața ei, grădina găzduiește o altă bancă comodă din lemn masiv, iar în zilele friguroase, veranda reprezintă o minunată alternativă. Aici spațiul de la exterior se îmbină practic cu cel de la interior. Ferestrele largi  îți dau senzația că încă te afli în grădină. Pavimentul, realizat din dale de piatră, are un aspect neregulat, fiind acoperit din loc în loc cu mușchi verde. Mobilierul se încadrează în decor, cu scaunele de grădină, masa parțial finisată și banca din lemn brut. Plantele decorative sunt nelipsite și completează frumos decorul.

Interiorul micuței case este decorat în stil nordic, cu suprafețe din lemn aproape nefinisate, în culori naturale. Pentru decorare a fost folosită culoarea albă, alături de nuanțe de albastru și turcoaz. Tavanul înalt amplifică vizual dimensiunea interiorului, iar numărul mare de ferestre lasă să pătrundă o cantitate crescută de lumină naturală. Pentru o cât mai bună luminozitate, proprietarii au ales să instaleze și un luminator în planul acoperișului. Astfel, pe timp de zi casa este practic inundată de lumină, care contribuie la atmosfera plăcută și primitoare.

Principalul material utilizat este lemnul, din care sunt realizate podeaua, mobilierul și plafonul. Parchetul și plafonul au o culoare naturală, deschisă, formând un subtil contrast cu pereții albi. Culorile naturale sunt pe alocuri înlocuite cu unele puternice, care aduc un plus de culoare.

În ciuda dimensiunilor reduse, locuința cuprinde un mic dormitor, camera de zi, bucătăria și camera de baie. Dormitorul este amplasat la mansardă, într-un spațiu aparent minuscul însă util și frumos luminat.

Casa este încălzită cu o mică sobă pe lemne, amplasată în bucătărie.

Bucătăria este complet utilată și suficient de spațioasă încât să ofere confortul necesar.

O vacanță în aceste locuri este cu certitudine o experiență unică, mai ales când ai la dispoziție o locuință precum cea din imagini.

Sursa: www.boligliv.dk

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *