Organizarea dressing-ului

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Într-o permanentă grabă şi din lipsă de timp, se poate ajunge în situaţia în care, atunci când vrem să alegem hainele pe care le vom purta într-o anumită zi, să contatăm că dulapurile noastre sunt într-o dezordine care, parcă, ne ascunde lucrurile. Cu puţină organizare şi cu un timp destinat strict hainelor noastre, vom putea avea acces foarte uşor la orice haină dorim, oricând.

Compartimentarea

Foarte important este ca hainele să fie aşezate pe categorii. În primul rând se va stabili foarte clar care este spaţiul lucrurilor groase şi care este destinal celor subţiri. Dacă spaţiul nu permite, atunci vom opta pentru sistemul rocadă, aşezând la îndemână lucrurile anotimpului în care suntem, iar într-un dulap sau o debara mai greu accesibile, hăinuţele de care nu avem nevoie.

Orice dulap de haine este astfel proiectat, încât să aibă rafturi, policioare, sertare şi bare de agăţat. Dacă se doreşte o organizare şi mai exactă şi dacă spaţiul din casă permite, atunci se poate monta un dressing cu multe corpuri, cu o serie de compartimente, bine aerisit şi ventilat.

Se vor stabili exact sertarele pentru lenjerie, şosete, ciorapi, eşarfe, fulare, şaluri, curele, bretele, cravate şi alte accesorii.

Vor fi alese rafturi pentru tricouri, bluze, pulovere, pantaloni, pijamale. Fiecare îşi va alege criteriul după care le sortează şi le organizează, în funcţie de nevoile şi preferinţele sale.

Cămăşile, sacourile, bolerourile, gecile şi paltoanele, pantalonii din stofă, vor fi puse ordonat pe umeraşe separate, şi aşezate în locurile  destinate acestora.

Dacă dressing-ul permite şi un spaţiu pentru pantofi, acesta ar trebui bine delimitat faţă de spaţiul hainelor.

Întreţinerea hainelor din dressing

Cea mai bună regulă pentru a avea un dressing ordonat şi curat, pentru a avea haine mereu impecabile, este aceea de a le spăla şi călca după fiecare purtare, în special pe cele care intră în contact direct cu pielea. În dressing nu se vor pune haine deja purtate, în ideea că mai pot fi îmbrăcate încă o dată. Pentru sănătatea noastră, oricine  ar trebui să respecte acestă regulă. Hainele vor fi spălate conform indicaţiilor de pe etichete, urmând a fi călcate, atât pentru aspect, cât şi pentru o suplimentare a igienizării. Spălatul hainelor este o operaţie uşoară, având în vedere că majoritatrea hainelor se pot spăla în maşina de spălat. Atunci când vine vorba de călcat, pot apărea probeleme, deoacere acestă procedură necesită timp. Apelând la o călcătorie din sectorul 3, putem beneficia de cele mai bune servicii, de promptitudine şi seriozitate, rezultatul final fiind haine perfect călcate, gata de aşezat ordonat în dressing.

Evident, de la acestă regulă ne putem abate în cazul sacourilor, pantalonilor şi fustelor din stofă, a gecilor şi paltoanelor. Însă şi acestea necesită atenţie, fiind scuturate, periate şi aerisite după fiecare purtare.

Ţinutele  de seară

Oricine are ţinute destinate ocaziilor speciale, petrecerilor importante, nunţilor, botezurilor sau altor evenimente mondene. Sunt haine rafinate, din materiale pretenţioase, care necesită o atenţie specială, de la întreţinere, până la depozitare. Rochii de seară, fracuri şi costume sofisticate, după o noapte de petrecere,  toate necesită curăţare şi călcare. Călcarea unei astfel de ţinute poate fi dificilă, tocmai datorită croielilor elaborate şi a materialelor sofisticate. Pentru a nu le deteriora, este indicat să apelăm o călcătorie din sectorul 3, unde personalul va şti cum să calce pretenţioasele ţinute, astfel încât să poată fi repuse în dressingul nostru, într-o formă impecabilă.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *