Stilul clasic – mereu la modă

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

stilul clasic - mereu la moda 01

Picture 1 of 10

Clasicul este mereu în vogă, mereu căutat și ales, chiar dacă este vorba despre amenajarea unei case de dimensiuni mari a unui om de influență, sau a unui apartament al unei persoane modeste. De obicei stilul clasic este adoptat în casele mari, pentru că acolo spațiul permite decorarea cu multe obiecte de mobilier, iar detaliile clasicului se îmbină mai bine. Acest stil nu este făcut special pentru o cameră, ci orice încăpere poate căpăta un aer clasic, boem: de la hol, la bucătărie, la dormitor. Se folosesc culorile deschise, dar mate, mobila de lemn masiv și de mărimi impunătoare. Accesoriile din camere trebuie să fie aurite sau din bronz, pentru a da un aer de lux.

Stilul clasic ne aduce aminte de perioada caselor burgheze, a oamenilor cu o inteligență aparte și cu un anumit statut în societate. De exemplu, pe vremuri, majoritatea oamenilor care aveau astfel de case erau doctori, scriitori sau avocați, căci numai aceștia își permiteau un asemenea lux în case. Acum timpurile s-au schimbat și aproape toată lumea își poate amenaja casa într-un stil deosebit.

De obicei, mobilierul este de culori închise, acestea oferind un aspect de seriozitate. Este foarte folosit lemnul masiv, în special în mese și scaune.

Unii oameni spun că nu se regăsesc în finețe, lux, ci mai degrabă vor ceva simplu, lipsit de viață. Fără aceste lucruri, casa ar fi una monotonă, lipsită de viață. Fiecare om aspiră la lux, chiar dacă refuză să creadă acest lucru. Orice om își dorește o casă care să atragă ochiul uman și complimentele.

Cum trebuie să arate un living amenajat în stil clasic?

Pe tavan va exista cu siguranță o lustră mare, de un maro închis, iar tavanul va avea culoarea untului, la fel și pereții. Podeaua va fi și ea decorată cu parchet de culoare închisă și peste acesta covoare colorate de dimensiuni mari așezate în mijlocul camerei. Dacă nu vreți ca toată încăperea să fie amenajată cu o singură culoare puteți opta pentru canapele albe sau crem. De multe ori vedem aceste canapele fiind de piele. Tipurile de lemn cele mai folosite sunt: stejar, nuc, cireș, mahon, vișin, mesteacăn și nuc. Există companii de lux ce produc mobilier din lemn de trandafir sau lămâi. Ce facem cu lucrurile moderne?

Acestea pot fi ascunse de mobilier când nu le folosim, pentru a nu strica farmecul și echilibrul stilului clasic.

Stilul clasic cuprinde stilul baroc, victorian și altele, cum ar fi stilul englezesc și franțuzesc.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *