10 idei de livinguri minimaliste

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Dacă te-ai gândit să îți reamenajezi livingul, dar încă nu știi cum, îți propunem stilul minimalist, care îmbină confortul cu simplitatea și modernismul. Stilul minimalist are la bază expresia ”Less is more” (”Puțin înseamnă mai mult”), evidențiind faptul că o cameră poate fi decorată într-un mod simplu, fără o aglomerare prea mare de obiecte de mobilier sau de decor, și totuși poate atrage atenția prin complexitatea detaliilor.

Stilul minimalist susține orientarea către strictul ncesar și renunțarea la obiectele de decor fără o utilitate. De altfel, decorurile, accesoriile elaborate sau care ies în evidență nu își au locul într-o cameră amenajată în acest stil. De cele mai multe ori, stilul minimalist este descris ca un stil rece, cu linii simple și o coloristică care nu iese în evidență și nu îți transmite nimic. Însă, stilul minimalist este mai mult decât atât, este un stil ce promovează confortul și personalizarea unei încăperi după propriile nevoi.

Acest stil se potrivește în special persoanelor active, care vin seara după o zi plină de locul de muncă și vor să își găsească liniștea într-un living elegant, ușor de întreținut, fără accesorii inutile și detallii care doar încarcă încăperea. Dacă te-ai hotătât să îți amenajezi livingul în stilul minimalist, iată ce trebuie să faci:

  • Optează pentru un living monocrom, pentru tonuri de gri, bej, alb sau negru.
  • Personalizează-ți spațiul, optează pentru un tapet interesant sau pentru vopsirea unui perete într-o altă culoare.
  • Folosește o lumină difuză, care să îți confere o atmosferă intimă și relaxantă, optează pentru spoturi sau pentru lămpi cu abajurul din metal.
  • Optează pentru perdele și draperii realizate din materiale transparente și deschise la culoare, care să îți înfrumusețească ferestrele. Dacă vrei să ai un living îndrăzneț, alege jaluzelele din franjuri.
  • Alese piese de mobilier simple, cu linii fine și de dimensiuni joase.
  • Evită mobila din lemn masiv și alege piese de mobilier cât mai simple, atât din punct de vedere al culorilor, texturilor sau al designului. De exemplu, înlocuiește biblioteca cu niște rafturi, dulapurile suspendate cu spații decupate în perete, etc.
  • Nu uita regula de bază: cu cât mai puține accesorii, cu atât mai bine. Alege un singur punct de interes al livingului și dezvoltă-l. Poți apela la o vază într-o culoare deschisă în care să pui un buchet de flori colorate, proaspăt culese.

În concluzie, nu uita că un stil minimalist promovează un design interior simplu, aerisit și prietenos. Dacă ai nevoie de inspirație, te invităm să analizezi galeria foto următoare, cu 10 idei de livinguri minimaliste!

1

Picture 1 of 10

Sursă: povesteacasei.ro

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *