Cum decorezi un living în culori neutre? Iată 20 de idei!

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Gama de culori neutre este foarte mare, iar persoanele care aleg să își decoreze living-ul în aceste nuanțe nu înseamnă că sunt oameni plictisitori, ci pur și simplu vor o încăpere care să ofere relaxare, privind aceste culori.

01

Picture 1 of 20

Numite și tonuri de pământ, suntem atât de familiarizați cu ele încât sunt prezente în orice formă de amenajare, nu neapărat în cantități mari. O măsuță din lemn unde îți poți savura cafeaua sau chiar o gustare este foarte bine primită în încăpere.

Poți opta pentru pereți de un gri deschis și o canapea de gri închis sau o combinație de bej și maro ce vor oferi adâncime încăperii. Pe pereți poți pune tablouri abstracte pentru a nu crea o monotonie din cauza culorilor neutre. În acest tip de amenajare, draperiile constituie un element foarte important în cameră. Acestea nu trebuie să fie de aceeași culoare cu pereții ori cu mobila. Este de preferat să fie în culoarea vișiniu, asortate cu niște perne pe care le putem așeza răsleț pe canapea.

De asemenea, putem folosi motive florale pe perdele, la fel asortate cu o lampă sau cu pernele de pe canapea. În acest ton neutru, piesele vintage sunt foarte apreciate pentru efectul lor, în combinație cu acele culori. Așa că puteți alege o lampă, o măsuță, orice dintr-o colecție vintage ce credeți că ar face living-ul dumneavoastră mai primitor. Puteți pune într-un colț un raft pentru cărți, CD-uri din propria colecție, deoarece ar da impresia de cameră de relaxare. Amenajarea în culori neutre este căutată de foarte multă lume pentru că nu vor ieși niciodată din trend. Prin combinația culorilor bej, maro, crem, gri va reieși o amenajare modernă, fără a fi nevoie să adăugăm și culorile anului. Cum spuneam mai sus, trebuie totuși să existe și o pată de culoare pentru contrast (perdele, un perete vopsit într-o culoare intensă sau un imprimeu), fiind centrul de atenție din camera dumneavoastră.

Se poate construi un perete-accent ce poate fi centrul atenției prin adăugarea unui tapet în dungi sau o lavabilă colorată. Trebuie să știm că aceste culori nu trebuie să fie folosite într-o singură nuanță, ci este de preferat să alegem cât mai multe. Spre exemplu, dacă suntem fani ai maroului, îl putem folosi de la culoarea deschisa a mesei de cafea, până la un covor maro închis. Dacă v-ați gândit că un covor este acolo doar pentru confortul termic, greșiți! Este un „accesoriu” foarte drăguț și interesant, ce nu trebuie să lipsească din nicio locuință modernă, care se respectă. Lista lucrurilor ce nu se potrivesc este scurtă, deoarece culorile neutre se potrivesc foarte bine cu culorile primare, dar și între ele, neutre cu neutre și acesta este unul dintre motivele principale pentru care sunt o soluție atât de bună în amenajările interioare.

Nu prea ai cum să dai greș la aceste amenajări, însă dacă folosești neutrele prea mult riști să creezi ceva banal dacă nu alegi combinațiile cu atenție. De ce cădem în banalitate? Pentru că neutrele sunt asociate cu relaxarea, iar dacă le folosim prea mult inducem o stare de somnolență și plictiseală.

Aduc o notă clasică, sunt confortabile, relaxante, însă dacă nu suntem puțin îndrăzneți riscăm să ducem amenajarea într-un punct prea formal, iar încăperea într-una lipsita de personalitate.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *