Idei pentru cum să-ți decorezi casa de Crăciun

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Nu mai e mult și sărbătorile de iarnă vor bate la ușă. Pregătirile pentru, probabil, cea mai așteptată perioadă din an, când avem mai mult timp de petrecut alături de familie și oameni dragi, ar trebui să înceapă mai devreme, ca să ai timp să te ocupi de toate detaliile. După ce ai stabilit un meniu, care e musai să conțină mâncăruri tradiționale, cum ar fi salata de boeff, sarmalele, piftia sau cozonacul, ar fi bine să te ocupi și de decorarea casei, ca spiritul Crăciunului să pătrundă mai repede decât te-ai fi așteptat în locuința ta. Micile detalii fac întotdeauna diferența, așa că află de mai jos care ar fi cele care nu ar trebui să-ți scape, atunci când te pregătești pentru sărbătorile de iarnă.

Cum ornezi sufrageria

Cel mai puternic simbol al Crăciunului rămâne, desigur, bradul, pe care îți recomandăm să îl împobobești împreună cu persoana iubită sau cu familia. Cu colinde care să cânte pe fundal, mirosul de brad te va introduce imediat în atmosfera de sărbătoare și vei simți o stare de bine continuă. După ce ai decupat tulpina bradului, pune-l cu grijă în suportul care îi va conferi stabilitate. Dacă ai animale de companie, e bine să îl securizezi suplimentar, ca să nu te trezești cu vreo surpriză sau să le interzici prietenilor necuvântători să intre în sufragerie. Nu uita, înainte să îl ridici în poziție verticală, să îi așezi vârful, care poate fi o stea, un îngeraș sau un coif colorat. Începe împodobirea cu instalațiile de pom, pentru că sunt cel mai greu de așezat dintre toate celelalte ornamente și îți va lua ceva timp. Așază-le uniform, ca să creezi o imagine unitară. Treci mai apoi la ghirlande, pe care le poți pune ca o continuare a instalațiilor luminoase sau separat de ele. Globurile și celelalte obiecte mici de ornament vor rămâne la urmă. Poți alege și varianta de brad artificial sau chiar pe a unui pom de iarnă gata ornat. Ca să fii în concordanță cu sărbătorile de iarnă, folosește culori asociate cu Crăciunul, adică roșul, verdele, albul sau albastrul.

Dacă ți se pare că spiritul Crăciunului nu este suficient de evidențiat prin prezența unui brad împodobit, poți orna restul sufrageriei cu decorațiuni specifice acestei perioade din an. Poți pune ghirlande sau globuri oriunde altundeva în încăpere.

Un dormitor pregătit pentru Moșu’

Deși nu este recomandat să folosești în camera în care te retragi pentru odihnă luminițe și obiecte strălucitoare, care ar putea să îți strice somnul, dormitorul nu ar trebui să rămână neatins de magia Crăciunului. Instalațiile multicolore nu au ce căuta aici, însă poți folosi o lenjerie de pat cu Moș Crăciun sau o cuvertură de sezon, cu desene sau motive specifice acestei sărbători. Vei adormi cu gândul la cadouri și la momentele prețioase alături de persoanele dragi ție.

Nu uita de bucătărie

Acolo se va întâmpla cu adevărat o magie. Toate vasele abia așteaptă să-ți dea o mână de ajutor să poți pune pe masă cele mai delicioase mâncăruri. Cuptorul îți va fi cel mai bun prieten, iar bucatele care îți vor ieși din mână vor fi, cu siguranță, foarte apreciate de cei care îți vor călca pragul. Ca să nu pierzi din vedere această cameră, o poți asorta cu un aranjament florar cu plante de sezon. Te vei umple de bucurie privindu-l și vei avea mai mult chef de treabă.

Crăciunul trebuie sărbătorit cu cei dragi, așa că strânge în jurul mesei întreaga familie și bucurați-vă de momente plăcute împreună. Sărbători fericite!

sursa foto: pixabay.com

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *