3 moduri prin care poți schimba dinamica unei încăperi!

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Reamenajarea unei încăperi poate fi foarte costisitoare – echipa de lucru, materiale, mobilier, poate chiar și un specialist care să gândească tot conceptul. Totuși, există câteva trucuri pe care le poți face acasă, de unul singur, mult mai prietenoase cu bugetul, dar la fel de interesante și eficiente. Dinamica unei încăperi poate fi schimbată printr-o singură culoare sau un singur punct de interes, totul este să alegi conceptul și să te documentezi care este cea mai bună variantă pe care o ai pentru camera ta!

Un perete accent

Peretele accent este modalitatea perfectă pentru a schimba dinamica unei camere. Fiind vorba despre un singur perete, chiar dacă optați pentru zugrăvirea sa, nu veți avea nevoie de specialiști. Puteți alege o culoare foarte puternică, intensă, dar care să se potrivească deja cu estetica și mobilierul din camera respectivă. De asemenea, o variantă extrem de interesantă este și cea a unui tapet. Dacă optați pentru un tapet în ceea ce privește peretele vostru accent, veți avea o appletă infinită de posibilități: cărămidă, lemn, frunze, model vintage, iar lista poate continua, singurul aspect la care trebuie să fiți atenți fiind cel mai asortării cu restul decorului. O altă modalitate extrem de eficientă și distractivă de a crea un perete accent este cea de a folosi stickere pentru perete, precum cele de la 3culori. Aceste stickere oferă un element grafic peretelui tău și elimină necesitatea unui tablou în zona respectivă. În ceea ce privește alegerea cărui perete să devină de accent, se recomandă optarea pentru un perete marcat de o piesă masivă de mobilier, cum ar fi peretele pe care le află patul, în cazul unui dormitor sau peretele pe care se află canapeaua, în cazul unei sufragerii.

Un covor masiv

Cu siguranță persoanele care au deja covor în cameră se simt extrem de inconfortabil după îndepărtarea covorului – camera pare goală, mobilierul nu mai are legătură între piesele diferite, iar aspectul interesant al camerei s-a estompat. Persoanele care nu dețin un covor în camera pe care vor s-o readucă la viață pot încerca acest truc. Se poate opta pentru un covor masiv, de efect, cu un print interesant sau colorat, dar se poate alege și un covor monocrom, diferența fiind vizibilă. Când alegeți covorul aveți în vedere dacă veniți cu piese de mobilier peste sau nu, dar și materialul din care este confecționat și modalitățile de curățare ale acestuia – nu cumpărați un covor care se poate curăța doar cu un aspirator cu aburi, dacă nu aveți unul în casă!

Schimbări la nivelul ferestrelor

 În funcție de camera despre care este vorba și de dimensiunea ferestrelor, acestea ocupă un loc major într-o cameră. Schimbările pe care le puteți face la nivelul ferestrelor sunt multiple și toate vor aduce un aer nou încăperii. În primul rând, puteți încerca schimbarea galeriei pe care se află perdeaua 9sau achiziționarea uneia, în cazul în care nu aveți), chiar puteți alege una mai extravagantă sau mai modernă, care să fie remarcată. Schimbarea perdelelor este și ea o variantă bună. Tot în aceeași notă, puteți opta pentru o galrie dublă, astfel încât să aveți și perdele transparente, dar și draperii opace, care nu permit trecerea luminii. Un alt truc pentru schimbările la nivelul ferestrelor este folosirea stickerelor de la 3culori special concepute pentru geamuri – acestea for oferi un joc de umbre interesant atunci când bate soarele pe geam, iar în rest vor fi extrem de interesant de privit.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *