3 pași către un birou practic și modern de acasă

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Din ce în ce mai multe persoane îmbrățișează posibilitatea de a lucra de acasă, considerând munca remote ca fiind un vis devenit realitate. Totuși, dacă faceți trecerea de la munca de birou la munca de acasă, trebuie să știți că pe lângă sarcinile zilnice specifice muncii, mai aveți o sarcină suplimentară, și anume amenajarea unui spațiu de lucru acasă. Desigur, mai întâi va trebui să decideți unde anume veți lucra. Dacă beneficiați de o cameră extra pe care o puteți transforma în spațiu de lucru, atunci vă numărați printre cei mai norocoși. Dar biroul de acasă nu trebuie să înghită o încăpere întreagă, dar nu trebuie să fie nici în capul patului și nici pe canapea. Se poate amenaja cu ușurință un spațiu de lucru într-un colț al camerei de zi, pe un hol mai spațios, sub scări sau poate chiar la subsol sau la mansardă. Iată că biroul de acasă poate fi amplasat oriunde considerați că este cel mai potrivit.

După ce vi s-a conturat în minte imaginea unde vă veți crea spațiul de lucru, iată următorii pași care vă vor conduce spre un birou practic, modern și plin de inspirație:

Nu neglijați esențialele. În funcție de domeniul de lucru, veți avea nevoie de elemente de bază, așa că este important să faceți o listă cu aceste lucruri esențiale pentru a vă asigura că vă puteți duce la capăt sarcinile. Pentru unii, poate fi vorba de consumabile de birou, de accesorii de papetărie și birotică, în timp ce alții au nevoie de echipamente mai complexe, de imprimantă, de toner pentru imprimantă și coli, precum și o suită de pachete de servicii. Sunt cruciale și piesele de mobilier, căci masa și scaunul din bucătărie cu siguranță nu sunt tocmai confortabile. Veți avea nevoie de un birou și de un scaun cu design ergonomic, care să vă asigure confortul, sănătatea și o postură corporală corectă.

Organizarea asigură succesul. Facem ce facem și, la un moment dat, biroul care era curat și ordonat devine un morman de acte, de hârtii, de documente, de mărunțișuri nefolositoare și de căni cu ceai și cafea. Este greu să ne concentrăm dacă suntem înconjurați de zeci de notițe adezive, de acte învechite și de pahare de unică folosință. Prin urmare, se impune nevoia unui sistem prin care să menținem spațiul de lucru organizat, indiferent că acest spațiu este în colțul camerei de zi sau ocupă o întreagă încăpere. Unii nu concep să își înceapă ziua de lucru fără să își curețe și să își ordoneze biroul, iar alții preferă să treacă prin toate documentele acumulate la sfârșit de săptămână. Important este să mențineți ordinea în birou, pentru a beneficia și de ordine în gânduri.

Spațiu de relaxare. Poate că sunteți de părere că relaxarea nu are ce să caute în timpul programului de lucru, dar iată că nenumărate studii amănunțite au scos la iveală că munca neîntreuruptă nu duce numaidecât la performanțe. Dimpotrivă, pauzele regulate în timpul programului de lucru sunt cele care garantează rezultate minunate și succes. Prin urmare, un spațiu de relaxare distinct de spațiul de muncă este crucial pentru inspirație. Puteți instala un paravan între birou și restul camerei sau puteți alege un fotoliu dedicat relaxării. Pe de altă parte, navigarea pe rețelele de socializare nu înseamnă nicidecum pauză utilă. Este important să știți când să vă îndepărtați de muncă pentru a vă reîmprospăta creierul, corpul și spiritul – este exact mișcarea inteligentă care vă va ajuta să duceți la capăt sarcinile, oferind rezultate precise și de înaltă calitate.

Biroul de acasă este mai mult decât un loc de muncă. Este, de asemenea, un loc unde vă puteți dezvolta ca persoană. Fără restricțiile unui birou corporativ, puteți să amenajați spațiul de lucru într-o manieră care să vă favorizeze progresul și evoluția pe plan personal și profesional. Nu există reguli standard, ci trebuie doar să vă respectați propriile cerințe.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *