4 solutii practice de amenajare pentru o bucatarie deschisa catre living

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Bucatariile open space, deschise catre living, sunt intalnite in special in garsoniere sau in apartamente de mici dimensiuni, reprezentand o optiune ideala de a economisi spatiu. Totodata, acest stil de amenajare iti permite sa ai un spatiu mai luminos si o configurare mai usoara a mobilierului din casa.

Afla, din articolul pe care l-am pregatit pentru tine, cateva solutii practice care te pot ajuta sa amenajezi simplu si rapid o bucatarie deschisa catre living.

Foloseste piese de mobilier din materiale similare

O bucatarie deschisa catre living trebuie sa aiba un aspect unitar, astfel incat sa ofere senzatia de continuitate. Pentru a obtine acest efect, nu trebuie sa pui accent doar pe alegerea unei singure culori pentru pereti, ci si pe folosirea materialelor asemanatoare pentru podele, pentru mobila de bucatarie sau pentru ferestre. Ca sa economisesti spatiu pretios in bucatarie, opteaza pentru o masa extensibila pentru dining. Aceasta te va ajuta sa obtii linii uniforme, specifice unei bucatarii de tip open space.

Alege corpuri de iluminat cu design modern

Pentru a amenaja o bucatarie deschisa catre living, trebuie sa incerci sa adaugi textura spatiului, astfel incat sa obtii o incapere moderna si functionala. De asemenea, niste corpuri de iluminat cu design modern si proeminent vor atrage atentia, conferind personalitate spatiului.

Nu in ultimul rand, opteaza pentru scaune de bucatarie cu acelasi design interesant si adauga covoare in diverse forme si materiale, care sa se asorteze cu celelalte obiecte de decor. Bucataria nu trebuie sa fie doar un spatiu destinat pregatirii mesei, ci si un loc vesel si relaxant, unde te poti bucura de mese delicioase alaturi de cei dragi.

Delimiteaza discret zonele de interes

De indata ce ai ales culorile si materialele mobilei, a pardoselii si a ferestrelor din bucatarie, trebuie sa te ocupi de delimitarea spatiului in mai multe zone de interes, ca sa te bucuri de tot confortul unui spatiu deschis. Delimiteaza zona din punct de vedere vizual folosind corpurile potrivite de iluminat, precum lustrele suspendate sau spoturile montate pe rafturile din bucatarie. In felul acesta vei evidentia locul de luat masa si locul de preparat masa.

Separa bucataria de celelalte zone alegand tipuri diferite de finisaj pentru pardoseala: gresie pentru bucatarie si parchet pentru restul spatiului sau modele diferite de parchet in tot open space-ul. Delimitarea zonelor de interes poate fi realizata si prin integrarea unei insule de bucatarie, care poate fi folosita atat ca loc pentru luat masa, cat si ca spatiu suplimentar de lucru.

Foloseste aceeasi nuanta pentru pereti

Intr-o bucatarie de tip open space poti sa folosesti aceeasi nuanta si pentru peretii din zona livingului, astfel incat spatiul sa aiba un aspect unitar. Specialistii recomanda folosirea unor culori deschise, care sa lumineze camerele si sa le transforme in spatii aerisite si incapatoare, usurandu-ti astfel sarcina de alegere a culorii mobilierului si decoratiunilor. Crem, bej sau roz deschis sunt doar cateva optiuni cromatice ce te vor ajuta sa pui in valoare o bucatarie deschisa catre living.

Tine cont de sfaturile noastre atunci cand vrei sa amenajezi o bucatarie deschisa si creeaza in doar cativa pasi un decor practic si placut din punct de vedere estetic.

Sursa poza: Vivre

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *