5 trucuri pentru a-ți decora locuința asemeni unui hotel de lux

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Atunci când pleci în vacanță, cea mai frumoasă parte poate fi uneori chiar camera de hotel, în care te odihnești după o zi lungă de plimbări. Cearceafurile reci și fine, pernele confortabile, covoarele pufoase și draperiile rafinate sunt doar câteva dintre detaliile fascinante, care îți fac viața mai frumoasă atunci când stai la hotel. Dacă nu vrei să-ți lipsească toate aceste beneficii, poți oricând să-ți transformi locuința într-una de lux, inspirându-te foarte ușor din design-ul camerelor de hotel. Iar dacă te gândești la buget, acesta ar putea fi un impediment, însă noi îți venim în ajutor cu câteva sfaturi, astfel încât să te poți bucura de atmosfera de la hotel, chiar și cu bani mai puțini.

Decorează-ți locuința cu aranjamente florale sau cu diverse plante exotice

Dacă ai fost până acum în hoteluri de lux, probabil ai remarcat aranjamentele florale, care oferă o notă de rafinament fiecărei încăperi. Totuși, dacă te gândești să îți decorezi locuința cu aranjamente florale, s-ar putea să îți fie destul de greu să le întreții, deoarece florile se  ofilesc repede. În funcție de bugetul pe care îl ai, poți opta pentru plante de interior exotice, care cresc în ghiveci, cum ar fi orhideele. Acestea sunt elegante și înfloresc de mai multe ori pe an, așa că te poți bucura mult timp de frumusețea lor. De asemenea, poți alege și un palmier, pentru holul principal, sau un ficus.

Alege corpuri de iluminat elegante

O cameră de hotel nu este niciodată nici prea întunecată, dar nici prea luminoasă. În general, camerele de hotel sunt decorate cu candelabre, lampadare și aplice, fiecare având un rol important în crearea unei atmosfere cât mai plăcute pentru oaspeți.  Dacă vrei ca locuința ta să arate precum camerele luxoase de hotel, poți alege un candelabru elegant pentru living, care va fi cu siguranță admirat de toți invitații tăi. Pentru dormitoare, poți alege aplice de perete, care îți vor fi de folos, mai ales în serile în care vrei să citești înainte de culcare. De asemenea, poți lua în calcul și un lampadar vintage, cu nuanțe de auriu, care va oferi un look glamour întregii încăperi.

Înlocuiește jaluzelele cu draperii și perdele de calitate

De obicei, atunci când îți decorezi locuința, nu acorzi prea mare atenție ferestrelor și ajungi să cumperi jaluzele de proastă calitate și perdele ieftine, doar că să scapi mai repede de acest aspect. Încearcă să te inspiri mai mult din design-ul camerelor de hotel și să alegi pe viitor draperii cusute manual. Chiar dacă acestea sunt mai scumpe, vor oferi cu totul o altă imagine locuinței tale. Avantajul este acela că poți alege chiar tu materialele pe care ți le dorești, astfel încât acestea să se potrivească și cu restul mobilierului. Mătasea, damascul și pânza sunt materiale rafinate, așa că pot fi alegerea perfectă pentru draperiile unei locuințe de lux.

Alege o cadă de lux

Dacă ai văzut filmul „Pretty Woman”, cu siguranță îți aduci aminte cada de baie de lux în care se relaxa Julia Roberts. Gândește-te cum ar fi să ai și la tine acasă o astfel de cadă, în care să te poți relaxa, servind un pahar de vin, după o zi obositoare de muncă. Dacă vrei să-ți amenajezi casa într-un stil retro sau vintage, poți alege o cadă elegantă cu picioare, care va crea un ambient rafinat.

Transformă-ți baia într-un spa

Hotelurile de lux încearcă întotdeauna să le asigure clienților tot confortul de care au nevoie, așa că băile sunt amenajate elegant și sunt pregătite corespunzător. Spre exemplu, într-o baie de hotel, marmura se încălzește, cada are jacuzzi, prosoapele și halatele sunt așezate pe suporturi speciale, iar candelele parfumate mențin o atmosferă plăcută și relaxantă. De toate aceste beneficii poți avea parte și la tine acasă,  dacă îți permite bugetul. Într-adevăr, o podea care se încălzește sau un jacuzzi pot fi niște alegeri costisitoare, însă poți recrea atmosfera relaxantă de la spa și cu ajutorul uleiurilor esențiale și cu o muzică ambientală.

Așadar, dacă te gândești să te apuci de reamenajarea locuinței, ține minte că o cameră de hotel este decorată de cei mai buni designeri, astfel încât să aibă o atmosferă plăcută și un aspect îngrijit. Încearcă să alegi materiale de calitate și câteva accesorii unice și rafinate pentru locuința ta, astfel încât rezultatul final să fie unul inedit.

Foto: https://unsplash.com/photos/Bj_rcSC5XfE

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *