5 trucuri pentru amenajări interioare

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Dacă nu ești genul de persoană care citește reviste de design interior și nu te interesezi constant de ultimele tendințe în amenajarea interioară a casei tale, află că există câteva trucuri care te pot ajuta în amenajarea spațiului tău în așa fel încât să fie în ton cu moda mereu, fără să faci eforturi suplimentare.

Amenajari interioare 1

Picture 1 of 10

Să vedem împreună care sunt aceste trucuri!

  1. Nu aglomera spațiul. O cameră aerisită, cu puține obiecte de mobilier, dar alese cu gust, va fi mult mai apreciată decât o cameră aglomerată și obositoare. Dacă ai o cameră spațioasă, tentația de a o umple va fi cu atât mai mare. Însă, reține că o aglomerare a mobilierului și a accesoriilor va umbri eleganța camerei și ea va fi etichetată drept o cameră amenajată cu prost gust.
  2. Îndrăznește. Nu ezita să îndrăznești atunci când îți amenajezi casa. Optează pentru o culoare neobișnuită pentru pereții tăi sau pentru un accesoriu metalic care să scoată camera din anonimat. Dacă vrei doar să reamenajezi o cameră, nu ezita să combini noul cu vechiul. Păstrează piesele de mobilier vechi, care îți plac, și adaugă doar câteva accesorii care vor da un aer fresh, schimbă perdelele și draperiile și îmbină stilurile.
  3. Ai grijă la texturi și culori. După cum am spus mai sus, îndrăznește să folosești culori tari sau accesorii metalice pentru a scoate în evidență camera. Însă, ai grijă la texturi, culori și volume. Dacă optezi pentru culori tari, nu folosi obiecte supradimensionate sau materiale de texturi diferite. Pune accentul doar pe un singur element: culoare, textură sau volum, pentru că altfel vei obține doar o cameră supraîncărcată și fără stil.
  4. Ai grijă la sursele de inspirație. Dacă totuși îți cauți inspirația prin revistele sau site-urile de specialitate, nu uita să evaluezi spațiul corect. De multe ori, pozele din reviste sunt realizate din diferite unghiuri și te pot induce în eroare. Nu încerca să reproduci un stil, ci alege doar acele elemente care ți se potrivesc și adaptează-le spațiului tău.
  5. Descoperă-ți propriul stil. Reține, tendințele în amenajarea interioară vin și pleacă, dar stilul tău personal rămâne pe viață. Încearcă să îți definești stilul și să îți amenajezi casa după propriul gust. Întotdeauna o casă decorată cu suflet și personalitate va fi în tendințe.

În concluzie, tot ce trebuie să reții este să nu supraaglomerezi camerele, joacă-te cu culorile tari și accesoriile care îți scot din anonimat camera, atunci când e cazul, și nu amesteca texturi și volume diferite pentru a obține o casă amenajată cu gust!

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *