7 tipuri diferite de truse de scule

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Pentru a putea realiza micile reparaţii prin casă, sau pentru scopuri profesionale, ai nevoie de o trusă de scule pe care să te poţi baza. Alegerea unei truse de scule poate fi dificilă, dacă nu te pricepi. Multe din acestea par a fi seturi foarte bune, fără a fi practice. O trusă bună de scule vine cu o varietate de  instrumente de diverse dimensiuni care să te poată ajuta în proiectele de bricolaj din casă sau în activitatea de zi cu zi de la muncă, dacă eşti instalator sau mecanic.

Iată 7 tipuri diferite de truse de scule.

Trusa de scule pentru acasă, multifuncţională şi universală

Pe lângă sculele standard, precum ciocanul, ruleta, cuţitul utilitar, diferite tipuri de cleşti şi şurubelniţe, trusele de scule pentru acasă, multifuncţionale şi universale, sunt seturi valoroase. Acestea conţin şi unelte mici pe care le poţi folosi pentru construirea, repararea sau efectuarea operaţiilor de întreţinere care necesită precizie. Se poate utiliza chiar şi pentru repararea electronicelor şi upgrade-uri hardware.

Trusa de scule Wert – 17 piese

Această trusă de scule conţine 17 unelte necesare atât în gospodărie, cât şi pentru utilizarea profesională. Fiecare piesă are mâner moale din cauciuc sintetic, fiind uşor de utilizat pentru reparaţiile prin casă. Trusa conţine un ciocan din oţel, un patent din oţel nichelat, o cheie reglabilă din oţel nichelat şi chiar şi o mini lanternă din aluminiu.

Trusa prezintă avantajul că se poate transporta uşor datorită cutiei de protecţie din plastic, care, totodată, asigură organizarea şi depozitarea ideală a uneltelor.

Uneltele sunt uşor de utilizat, de calitate şi se vor dovedi utile în orice casă.

Trusa de scule Mannesmann – 130 de piese

De data aceasta vorbim de o trusă de scule profesională, dotată cu clincheti reversibili diverse dimensiuni, un prelungitor, o şurubelniţă T-1, 13 chei tubulare, o cheie cârlig adaptor, imbusuri diverse dimensiuni, chei hexagonale cu gaură TORX, chei Allen şi multe alte variante de chei şi şurubelniţe.

Fără nici un dubiu, datorită varietăţii de chei şi şurubelniţe, aceasta trusă de scule este ideală pentru orice mecanic auto, dar nu numai.

Trusa de scule ceasornicar Mannesmann – 19 piese

Această trusă de scule ceasornicar este realizată de Mannesmann şi oferă toate instrumentele necesare iubitorilor de ceasuri. Trusa conţine tot ce ar fi util pentru schimbarea unei curele sau scurtarea rapidă a unei brăţări metalice, înlocuirea bateriei unui ceas sau reglajul fin al mişcării automate. Putem spune că iubitorii de ceasuri vor fi încântaţi, pentru că datorită acestei truse de scule nu le va lipsi nici un instrument necesar. Totodată, trusa de scule de ceasornicar conţine şi diferite arcuri pentru brăţări, garnituri de etanşare de diametre variate, dar şi cleme pentru baterii şi şuruburi.

Cutia este din aluminiu şi oferă posibilitatea de transport, organizare şi depozitare a tuturor ustensilelor necesare unui ceasornicar: o lupă, un deschizător pentru carcasele ceasurilor de mână şi de buzunar, o bară arc, un instrument de fixare pentru pinii curelelor de ceas, o şurubelniţă pentru deschiderea carcaselor cu şuruburi, o pensetă de plastic, o pensetă cu cap ascuţit nemagnetizat, un set de şurubeliniţe de ceasornicar, etc.

Trusa de scule pentru electrician Mannesmann – 14 piese

Aceasta trusă de scule conţine şurubelniţe şi cleşti de lucru cu mâner izolat, care au fost testate până la tensiuni de 1000 V sau la tensiuni variabile. Lamele sunt realizate din oţel de cea mai bună calitate, fiind întărite pentru un plus de rezistenţă şi durabilitate.

Mânerele ergononice sunt prevăzute cu o gaură pentru a putea şi agăţate şi oferă posibilitatea unei prize ferme. Aceasta trusă electrician conţine mai multe şurubelniţe drepte în dimensiuni variate, şurubelniţe stea dimensiuni variate, 4 cleşti, un patent cu fălci drepte pentru dezizolare, un creion de tensiune 250V şi role de bandă izolatoare.

Trusa de scule pentru instalator tip troler Workpro- 176 piese

Datorită numărului mare de ustensile şi a modului în care sunt ambalate, aceasta trusă de scule este ideală pentru orice instalator. Pe lângă faptul că dispune de absolut toate sculele necesare unei reparaţii instalaţii sanitare, este uşor de transportat, cutia fiind un troler cu roţi.

Uneltele sunt confecţionate din crom vanadiu şi sunt extrem de rezistente şi durabile, chiar şi în condiţii de muncă grea. Datorită finisajul complet cromat, sculele sunt protejate anticoroziv. Setul include: ciocan, nivela, ruletă, cheie Hex, cleşte, şurubelniţă, cleşte cu tăiş diagonal, cleşte instalator, cleşte autoblocant, cleşte cu fălci lungi, cleşte reglabil, ciocan din tâmplărie din fibră de sticlă, seturi de imbusuri, set de şuruburi şi dibluri, capete tubulare, un adaptor, un antrenor cu clichet, o roată dinţată pentru clichet, etc.

Trusa de scule cu trei sertare – 108 piese

Aceasta trusă de scule este perfectă pentru meşteri, dar şi pentru cei care vor să îşi realizeze singuri reparaţiile prin gospodărie. Trusa conţine 108 scule, repartizate în trei sertare care oferă o organizare foarte bună. Piesele sunt realizate din materiale de cea mai bună calitate, fiind rezistente şi durabile, chiar dacă sunt utilizate şi în condiţii grele de muncă.

Sursa foto: https://www.casaidea.ro/trusa-scule-130-piese-1690.html

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *