Ai nevoie de un nou avocat pentru a repara greșelile făcute de primul avocat?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Este adesea dificil pentru un client să știe dacă avocatul său face sau nu o treabă bună. Totuși, dacă sunteți de părere că abilitățile avocatului lasă de dorit, cel mai bine ar fi să investigați, înainte de a fi prea târziu. Pentru început, dacă observați că avocatul nu pare să lucreze la caz, încercați să discutați cu el – telefonic, față în față sau prin e-mail – și explicați-i îngrijorările pe care le aveți.

Mai apoi, ar fi bine să puneți mâna pe toate informațiile puse cap la cap până acum. Dacă nu știți ce anume s-a făcut și nu s-a făcut, trebuie să primiți acces la dosarul personal. Îl puteți citi fie în biroul avocatului, fie puteți solicita avocatului să vă trimită copii ale tuturor documentelor, asta însemnând corespondențe și tot ceea ce a fost depus la instanță sau înregistrat la agenția guvernamentală. Dacă ați pus capăt relației cu avocatul, cu atât mai mult aveți nevoie de dosar pentru a vă asigura că toate termenele sunt respectate, greșelile sunt reparate și situația continuă. Dacă avocatul nu vă răspunde și nu dorește să comunice, iar problema cu care vă confruntați implică un proces, va trebui să mergeți la tribunal și să consultați dosarul cazului care conține toate acele acte care au fost depuse la instanță.

Cel mai bine ar fi să apelați cât mai curând la serviciile unui nou birou de avocatură specializat în problema pe care o întâmpinați și cu o experiență cât mai vastă, precum PSBH, deoarece este posibil să aveți nevoie de ajutor pentru a vă recupera dosarul. Cel de-al doilea avocat cu care veți colabora va trebui să verifice munca efectuată de primul avocat, să repare eventualele greșeli și, totodată, să se asigure că pregătirile pentru caz sunt în continuă desfășurare. Tot el vă poate sfătui dacă este necesar să îl dați în judecată pe primul avocat și să solicitați instanței să vă compenseze financiar pentru ceea ce ați cheltuit pentru refacerea lucrărilor din dosar sau pentru încercarea de a obține dosarul.

Dacă încă nu ați angajat al doilea avocat și totuși sunteți nemulțumit de deciziile strategice ale actualului avocat sau de argumentele pe care acesta le-a prezentat, poate că ar fi bine să citiți câteva informații despre problema juridică sau măcar să apelați la un alt birou de avocatură pentru servicii strict de consultanță și consiliere. O a doua opinie este binevenită întotdeauna, de aceea dacă aveți îndoieli serioase cu privire la modul în care vă este tratat cazul, recomandat ar fi să consultați un al doilea avocat. A doua opinie este relativ ieftină – o oră sau două din timpul avocatului pentru a-i expune situația, plus timpul investit pentru a vă examina dosarul și toate celelalte documente. O a doua opinie este deseori foarte valoroasă, deoarece vă ajută să decideți dacă să colaborați în continuare cu actualul avocat sau să renunțați la serviciile sale și să optați pentru serviciile unui avocat mai potrivit.

Cu cât vă expuneți mai bine situația și cu cât sunt mai numeroase documentele și probele pe care le puteți prezenta celui de-al doilea avocat, cu atât veți primi sfaturi mai bune cu privire la cât de corect este tratat cazul și la ceea ce s-ar putea face diferit. Rețineți, însă, că nu există doi avocați care să trateze un caz exact în același mod și că o a doua opinie este, de obicei, o revizuire superficială, nu o analiză cuprinzătoare.

Nu în ultimul rând, trebuie să știți că puteți renunța oricând la serviciile avocatului. Este un drept absolut de a renunța la serviciile avocatului în orice moment și din orice motiv. Totuși, luați această decizie doar dacă sunteți convins că avocatul nu și-a făcut cum trebuie treaba sau dacă relația avocat-client a devenit intolerabilă. Poate fi o decizie destul de costisitoare. Dacă angajați un nou avocat, va trebui să îl plătiți substanțial pentru a mișca lucrurile din loc cât mai rapid. Dacă primul avocat nu a făcut mare lucru, atunci nu ar trebui să vă coste foarte mult. Dar dacă aveți un proces programat peste trei săptămâni, noul avocat va avea foarte mult de lucru, ceea ce înseamnă că își va dedica aproape tot timpul pentru a se pregăti.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *