Ambalajele ecologice, un atuu pentru afacerea ta

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Ambalajele de unică folosință din materiale care biodegradabile încep să câștige din ce în ce mai mult teren în fața celor fabricate din plastic. Se manifestă un interes crescut pentru aceste produse atât în rândul consumatorilor, cât și în rândul unităților de alimentație publică și nu numai, care încep să conștientizeze din ce în ce mai mult impactul pe care plasticul îl are asupra mediului înconjurător. Dacă te numeri printre cei care dețin o cafenea sau un restaurant, poți transforma aceste ambalaje de unică folosință ecologice într-un atuu în fața concurenților tăi.

De ce să investești în ambalaje ecologice?

Ambalajele fabricate din plastic se descompun foarte greu și lasă în urma lor o serie de reziduuri toxice care afectează mediul înconjurător, în special solul și apa. În ultimul timp, din ce în ce mai multe unități din industria ospitalității, cum ar fi hoteluri și restaurante, au investit bani în ambalaje ecologice pentru a proteja natura, dar și pentru a ieși în evidență în rândul competitorilor.

Ambalajele de unică folosință ecologice nu necesită o investiție mai mare. În anumite cazuri, prețul unui astfel de ambalaj este chiar mai mic decât al unui ambalaj din plastic, raportul calitate-preț fiind unul excelent. Fabricarea acestor ambalaje de unică folosință ecologice sau biodegradabile presupune un consum redus de energie și un nivel scăzut de poluare. Mai mult decât atât, aceste ambalaje contribuie în mod direct la diminuarea dependenței față de resursele neregenerabile (știai că industria maselor plastice consumă cantități enorme de petrol?).

Privind lucrurile din această perspectivă, putem spune că ambalajele ecologice nu reprezintă doar un atuu pentru afacerea ta, ci chiar o necesitate pentru a rămâne competitivă într-o piață dinamică.

Calitatea ambalajelor de unică folosință ecologice este importantă

Ca în cazul oricărui produs, calitatea ambalajelor de unică folosință este extrem de importantă. Un obiect este considerat biodegradabil dacă se poate transforma rapid în apă, biomasă și dioxid de carbon, fără să lasă în urma sa reziduuri toxice. De-a lungul anilor, cuvântul ”biodegradabil” a fost folosit de atât de mult ori în contexte greșite, încât a ajuns să genereze confuzii. Achiziționează aceste ambalaje doar de la producători serioși pentru a te asigura că vei oferi consumatorilor finali produse de o calitate ridicată.

Din 2021, fără ambalaje din plastic

Introducerea acestor ambalaje de unică folosință ecologice reprezintă și o necesitate, în contextul în care în luna martie a acestui an, Parlamentul European a aprobat o lege care interzice din 2021 folosirea produselor din plastic. În această categorie intră tacâmuri și farfurii din plastic de unică folosință, paie din plastic, produse și recipiente pentru alimente din material plastic oxodegradabil și recipiente pentru băuturi fabricate din polistiren expandat. Obiectivul acestei legi este creșterea responsabilității în rândul producătorilor și creșterea nivelului de reciclare.

La un moment dat oricum va trebui să faci tranziția de la ambalajele din plastic sau alte materiale, la cele ecologice. Așa că, de ce să nu o faci începând de acum și să câștigi teren în fața concurenților tăi? Vei găsi pe piață pahare pentru băuturi, boluri pentru supă sau salată, caserole cu capac, farfurii, tacâmuri, sacoșe, pungi și multe alte ambalaje fabricate din materiale ecologice. Fă primul pas și alătură-te producătorilor responsabili, care au grijă de mediul înconjurător!

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *