Când să investești mai mult și când să economisești atunci când îți cumperi mobilier

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Tuturor ne-ar plăcea să locuim în case frumos amenajate, cu mobilier somptuos și de cea mai bună calitate, frumos decorate și pline de personalitate. Imaginați-vă cum ar fi dacă ați locui într-o casă desprinsă din revistele de specialitate, unde toate piesele de mobilier sunt aranjate perfect, unde nu se observă niciun colț gol de încăpere și unde totul emană acel sentiment minunat de „acasă”.

Știm că probabil vă gândiți acum că ar trebui să cheltuiți o avere pentru a vă bucura de o asemenea locuință elegantă, primitoare, confortabilă și frumoasă. Dar să știți că mobilarea și aranjarea unei locuințe chiar nu trebuie să coste o avere. Sigur, ar fi formidabil să puteți cumpără tot ceea ce vă doriți și ceea ce vă încântă privirea, dar chiar și cu un buget limitat puteți amenaja incredibil de frumos orice încăpere din casă. Secretul de a locui într-o casă superb amenajată, dar fără să cheltuiți sume uriașe, constă în achiziționarea de obiecte scumpe acolo unde este absolut necesar și articole mai ieftine, acolo unde chiar nu contează. Dacă vă gândiți să intrați într-un magazin de mobilă din București și nu prea aveți idee în ce piese ar trebui să investiți mai mult și ce piese ați putea cumpăra la un preț mai mic, atunci rândurile următoare vă vor oferi soluția.

Întâi de toate, orice casă necesită o canapea spațioasă, de bună calitate și confortabilă. Canapeaua este unul dintre cele mai importante elemente din camera de zi și ar trebui să fie, într-adevăr, o achiziție mai scumpă. Optați pentru o canapea fabricată din material de înaltă calitate, cum ar fi lemn de esență tare și construcție cu arcuri. De asemenea, orientați-vă spre un stil clasic, astfel încât, de-a lungul anilor, să o puteți reamenaja cu o țesătură diferită în loc să achiziționați o nouă canapea. Există o regulă de aur care spune că o canapea de înaltă calitate ar trebui să dureze aproximativ 25 de ani, în timp ce una de calitate medie ar trebui să dureze aproximativ 10 ani.

Mesele de mici dimensiuni care se așează, de obicei, în dreapta și / sau în stânga canapelei pot fi achiziționate la prețuri mici. Le puteți cumpără de oriunde, iar dacă aveți norocul să găsiți un model care să se potrivească cu decorul la un preț ieftin, n-ar mai trebui să stați pe gânduri. Mesele mici care se așează în lateralele canapelei nu sunt supuse prea mult uzurii, astfel că nu este prea importantă calitatea lor. În schimb, masa de cafea care se așează în fața canapelei și care contribuie la amenajarea punctului de interes al unui living trebuie, la rândul său, să fie o achiziție mai scumpă. Masa de cafea iese în evidență și este supusă uzurii, indiferent că vorbim de tot felul de obiecte, cărți, reviste sau gadgeturi pe care obișnuim să le așezăm sau de cănile cu cafea ori, ca să fim sinceri, cine nu obișnuiește să își pună picioarele pe masă atunci când se uită la televizor? Masa de cafea trebuie să fie rezistentă, robustă, estetică și să se integreze foarte bine în amenajare.

Pe de altă parte, nu ar trebui să investiți sume uriașe în articole decorative și nici măcar în tablouri sau alte obiecte pentru împodobirea pereților. Mult mai de efect și mult mai frumos personalizează o locuință fotografiile cu familia, suvenirurile pe care le-ați achiziționat pe parcursul vacanțelor, poate chiar unele obiecte vechi care au o semnificație aparte, iar o bibliotecă încărcată de cărți nici nu mai necesită cine știe ce obiecte decorative.

Patul și salteaua, în schimb, sunt alte investiții majoare. Oamenii petrec în pat aproximativ o treime din viața lor, așa că este obligatoriu să se simtă confortabil și să nu își pună sănătatea în pericol. Investiți, așadar, într-un pat fabricat din lemn de esență tare, cu cadran rezistent și optați apoi și pentru o saltea confortabilă, care sprijină o odihnă sănătoasă. Cearceafurile nu trebuie să fie foarte scumpe. Optați pentru materiale de bună calitate, dar pentru modele simple. Deseori, cearceafurile scumpe, colorate, satinate sau 3D nu își păstrează frumusețea după primele spălări.

Pardoseala, din nou, trebuie să fie una de cea mai bună calitate. Investiți în parchet de lemn de esență tare sau în orice alt material de înaltă calitate și economisiți bani la achiziționarea covoarelor. Este mult mai important să aveți o pardoseală rezistentă la uzură, la murdărie, la pete, trafic și zgârieturi decât să aveți covoare scumpe care oricum nu scapă de pete, de praf și de alte murdării.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *