Care sunt limitele de despăgubire ale asigurării oligatorii RCA

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Asigurarea obligatorie RCA este asigurarea de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terţilor prin accidente de vehicule şi tramvaie. Este adresată persoanelor fizice şi juridice  care deţin vehicule şi tramvaie înmatriculate/înregistrate pe teritoriul României. Asigurarea este valabilă pe teritoriul României, dar şi pe teritoriul statelor membre ale Uniunii  Europene. În poliţa de asigurare, vei găsi datele exacte legate de statele pe ale căror teritorii asigurarea este valabilă.

De asemenea, asigurarea ta este valabilă pe perioada existentă în contract. Asigurarea devine activă din ziua următoare semnării contactului. Asigurarea expiră  la mometul stipulat în contract, dar şi în alte contexte, cum ar fi  momentul radierii vehiculului sau al schimbării proprietarului.

Prin asigurarea obligatorie RCA, îţi asiguri ţie şi persoanelor păgubite, protecţie financiară în urma unui accident.

Dacă doreşti o modalitate rapidă prin care să-ţi efectuezi asigurarea obligatorie, RCA ieftin online reprezintă cea mai profitabilă variantă. Accesând pagina online, vei găsi toate condiţiile pe care trebuie să le îndeplineşti pentru a beneficia de asigurare, şi vei fi corect şi rapid informat despre oferte şi despre  paşii care ar trebui urmaţi pentru a obţine poliţa.

Vei fi informat despre contract,  costuri, despre valabilitatea poliţei şi despre zonele unde este activă asigurarea, ţi se vor oferi informaţii despre contextele pe care asigurarea nu le acoperă, despre limitele de despăgubire sau acoperirile suplimentare opţionale.

Care sunt limitele maxime de despăgubire

În cazul pagubelor  materiale apărute ca urmare a unuia şi aceluiaşi accident, indiferent de numărul persoanelor prejudiciate, limita de despăgubire este de 1.220.000 Euro.

În cazul vătămărilor corporale sau decese, produse în unul şi acelaşi accident, indiferent de numărul persoanelor afectate,  limita de despăgubire este de 6.070.000 Euro.

Va fi de luat în calcul şi nivelul impus de legislaţia statului membru pe teritoriul căruia s-a produs accidentul, în urma căruia se declanşează procedurile specifice, dacă acesta depăşeşte limitele deja menţionate.

Acoperirile suplimentare opţionale

Atunci când decizi să-ţi faci o asigurare prin intermediul RCA ieftin online, vei avea posibilitatea optării pentru acoperirile suplimentare opţionale. În acestă categorie se încadrează decontarea directă, despre care asiguratorul are obligaţia de a o oferi ca şi opţiune, asiguratului. În cazul în care se îndeplinesc toate condiţiile cumulative legislative, asiguratul, în calitate de parte prejudiciată, se poate adresa asiguratorului în vederea gestionării dosarului.

De asemenea, prin acoperiri suplimentare opţionale se poate face referire la asistenţa tehnică rutieră şi la accidentele care au ca  urmare vătămarea corporală.

Pentru a fi informat corect şi complet  despre toate aceste date, este recomandat să citeşti cu atenţie toate datele existente pe pagina online, astfel încât asigurarea RCA să fie cea potrivită nevoilor tale.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *