Cum să folosiţi alb şi rosu în amenajarea locuinţei

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Dacă suntem adepţii ideilor originale şi al dorinţei de a ne amenaja spaţiul de locuit într-un mod special şi diferit, atunci putem opta pentru combinaţii cromatice îndrăzneţe, ce vor da un plus de personalitate casei noastre.

Spiritul liber şi ideile originale le putem materializa prin alegerea combinaţiei alb-roşu. Fie că vom îmbrăca în această combinaţie o singură cameră sau întrega casă, rezultatul va fi încântător şi va artage atenţia tuturor celor care ne trec pragul, în special datorită impactului pe care îl are culoarea roşie asupra simţurilor noastre.

Roşu este o culoare puternică, ce emană multă energie şi entuziasm. Impactul asupra noastră este mare, stimulând activitatea cerebrală şi influenţând circulaţia sângelui. Forţa pe care o transmite se poate transforma în agitaţie, de aceea combinaţia cu alb are rolul de a neutraliza efectele nedorite. Dacă în această împletire alb-roşu proporţia de alb aste mai mare decât cea de roşu, atunci lumina şi puritatea transmise prin alb vor echilibra impactul şi vor creea un mediu plăcut în care ne va fi activată claritatea gândirii, ni se vor purifica ideile şi ţelurile şi ni se va transfera puterea de a depăşi orice obstacol.

Casa in alb rosu

Picture 1 of 10

Ţinând cont de aceste date legate de impactul pe care îl au culorule asupra minţii noastre, putem începe modificarea cromatică a casei.

Tabloul alb-roşu se va potrivi unui dormitor intim, în care o lenjerie roşie va cadra foarte bine cu o perdea sau un covor alb sau în combinaţia alb-roşu. Pernuţe decorative sau lumânări parfumate în aceleaşi tonuri cromatice vor completa confortul dormitorului.

O cameră de zi, accesorizată cu o draperie roşie şi fotografii înrămate în cadre roşii, presărată cu elemente decorative albe şi mici covoraşe în joc alb-roşu, se reprezenta un loc ideal pentru petrecere câtorva ore minunate.

Bucătăria cu şervete, ceainice şi ibrice roşii sau albe, mobilată cu dulapuri complet roşii sau în combinaţii, completată cu plăci de faianţa şi gresie în acelaşi joc, va fi locul ideal în care să vă delectaţi cu minunata artă a gastromomiei şi unde să serviţi meniuri delicioase.

Şi baia poate beneficia de îndrăzneaţa combinaţie alb-roşu, unde prosoapele şi accesoriile specifice vor forma un cadru frumos.

Pentru camera copiilor este indicat ca albul să predomine, presărat însă pe ici pe colo cu câteva rafturi roşii sau cu o păturică în acelaşi ton.

O cameră complet albă, poate fi trezită puţin la viaţă dacă montăm câteva policioare din lemn vopsit roşu sau dacă o înveselim cu o perdea roşie, o lustră amplă în aceeaşi culoare şi  câteva plante de interior aşezate în suporturi roşii.

Îndrăzneţa combinaţie alb-roşu vă poate ajuta să daţi casei dumneavoastră un plus de originalitate şi farmec.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *