Ce este un fotoliu accent și cum îl alegi

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Fotoliile accent sunt piese statement de mobilier care se remarcă printr-un design deosebit ce încorporează broderii, tapițerii deosebite și materiale calitative. Acestea oferă nu doar confort, ci și o notă de originalitate în decor, contribuind la personalizarea încăperii prin autenticitate și un șarm aparte.

Află de ce este important să optezi pentru fotolii la prețuri avantajoase și cum poți încorpora un fotoliu accent în livingul tău.

Cum alegi un fotoliu accent în funcție de culoare

Tine cont de schema cromatică a camerei de zi și încearcă să-ți dai seama ce variantă îți satisface mai mult simțul estetic: un fotoliu care se integrează perfect în decor sau unul care iese în evidență printr-o culoare îndrăzneață?

Dacă vrei să creezi o ambianță rafinată, în care predomină nuanțele neutre, e simplu. Nu trebuie decât să alegi un fotoliu crem, gri sau maro, în ton cu schema cromatică a camerei. Dar dacă vrei să încorporezi în decor un fotoliu accent drept punct de interes, atunci selectează cu atenție culoarea acestuia.

Ca să nu pară o greșeala de design, asigură-te că nuanța fotoliului accent se regăsește în încă alte două sau trei elemente din încăpere, chiar dacă e vorba doar de o mică decorațiune sau de o cuvertură. Culoarea fotoliului trebuie să contrasteze plăcut cu nuanța dominantă din spațiul respectiv. Folosește roata culorilor si alege, de exemplu, culoarea complementară celei dominante (mov pentru galben, portocaliu pentru albastru și așa mai departe).

Cum alegi un fotoliu accent în funcție de stilul camerei

Alegerea fotoliului accent se face și în funcție de stilul de amenajare a livingului. Dacă ambianța este mai degrabă contemporană, cu accente clasice, moderne, minimaliste sau rustice, stilul fotoliului ar fi bine să se armonizeze cu amenajarea.

Concret, dacă ai amenajat livingul într-un stil contemporan minimalist, alege un fotoliu cu linii drepte, cu tapițerie simplă, fără franjuri, butoni sau alte ornamente, cu picioare conice sau cilindrice, din lemn sau inox, fără arcuiri tipice stilului baroc sau shabby chic.

Dar dacă decorul livingului tău tinde mai degrabă spre un aspect eclectic, atunci nu trebuie să-ți faci prea multe griji legate de stilul fotoliului accent. Alege pur și simplu un model care îți place, cu proporții similare celorlalte piese de mobilier din cameră.

Cum decorezi fotoliul accent

Fotoliul accent poate rămâne o piesă de mobilier de sine stătătoare sau poate fi completat cu o măsuță laterală și un lampadar. În felul acesta devine elementul central al unei zone din încăpere și adaugă spațiului o notă de personalitate. Adaugă-i una sau doua perne decorative și un pled în culori contrastante sau sari peste acest pas dacă are o tapițerie frumos texturată și culori vii. 

Decorul oricărui living nu poate avea decât de câștigat dacă încorporezi unul sau două fotolii accent alese cu atenție. Inspiră-te din sfaturile de mai sus și adaugă camerei tale de zi nota de personalitate de care orice spațiu stilat are nevoie.

Sursa: Vivre

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *