Ce trebuie să faci ca să sporești energia pozitivă în casa ta?

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Atât timp cât suntem fericiți în ceea ce privește stilul nostru de viață, confortul locuințelor noastre, cu cine interacționăm și cu calitatea relațiilor pe care le-am construit cu lumea exterioară, putem depăși mai ușor obstacolele și momentele stresante care apar inevitabil în viețile noastre. Dacă ne vom împărți ziua pe segmente, ne vom da seama că există o serie de roluri pe care le jucăm zilnic – atât în mod conștient, cât și în mod inconștient – și fiecare dintre aceste roluri fie adaugă, fie îndepărtează fericirea din viața noastră. La finalul unei zile de lucru, atunci când ajungem acasă, ne îmbrăcăm confortabil și devenim noi înșine, fără nicio mască și fără niciun rol de împlinit. Doar fericire și sentimentul absolut de relaxare – sau, cel puțin, așa ar trebui să fie.

Locuințele noastre ar trebui să fie o extensie a personalităților noastre și locul unde ne refugiem de haosul lumii exterioare. Modalitatea în care ne decorăm locuințele, cum alegem să ne îmbrăcăm pereții, cum ne simțim în timp ce privim anumite obiecte din jurul nostru nu doar că ne influențează perspectiva noastră generală asupra vieții, ci ne afectează productivitatea zilnică și ne modelează starea de spirit. Iată de ce este atât de important să modificăm lucrurile care nu ne plac în casa noastră și să luăm măsuri conștiente pentru îmbunătățirea vieții noastre și pentru ne simți pozitivi și fericiți în fiecare zi.

În cele ce urmează, vă prezentăm doar câteva idei prin care puteți stimula energia pozitivă în interiorul locuințelor personale pentru a începe să vă simțiți din ce în ce mai minunat:

O casă îngrijită. De la lucruri banale, cum ar fi să faceți patul în fiecare dimineață și să strângeți hainele împrăștiate peste tot până la activități mai ample precum îndepărtarea prafului, strângerea pernelor, aruncarea plantelor moarte, aspirarea pardoselei și spălarea ferestrelor murdare, absolut orice gest contează. Faceți un efort pentru a menține lucrurile în ordine și puteți folosi ambalaje biodegradabile pentru a strânge lucrurile mărunte, astfel încât să vă bucurați de un spațiu ordonat și aerisit și de energie pozitivă care circulă nestingherită peste tot. Deși haosul creativ funcționează pentru unele persoane, există studii care sugerează că dezordinea poate provoca anxietate, făcându-ne să ne simțim copleșiți, negativi și neputincioși. Prin urmare, faceți un obicei din a vă strânge patul în fiecare dimineață, din a vă împături hainele și de a lăsa casa în ordine înainte de a pleca la servici.

Decorați cu obiecte care au însemnătate sentimentală. Una dintre cele mai ușoare metode de a vă transforma locuința într-un sanctuar care emană doar vibrații pozitive constă în amenajarea cu obiecte care vă sunt dragi inimii, care evocă sentimente și amintiri pozitive. De fiecare dată când priviți spre acele obiecte – fie că este vorba de un suvenir, de o scoică, de un tablou sau de o fotografie – vă veți aminti de clipele fericite din spatele lor și veți fi copleșiți pe loc de emoții pozitive. De exemplu, fotografiile din călătoriile preferate, hărțile din călătoria spre locurile pe care intenționați să le vizitați, scaunul bunicii, o oglindă pe care cel mai pun prieten v-a dăruit-o – orice obiect care are valoare sentimentală și care arată în continuare frumos merită un loc cât mai la vedere.

Invitați natura în casă. Florile și plantele decorative prin frunze au puterea incredibilă de a transforma chiar și cele mai anoste spații. Câteva ghivece cu flori vor înveseli și împrospăta camerele în care petreceți cel mai mult timp. La rândul său, lumina naturală joacă roluri uriașe, atât pentru starea noastră de bine, cât și pentru frumusețea locuințelor noastre. Prin urmare, dați draperiile la o parte și lăsați să pătrundă în casă energia minunată și de neînlocuit a soarelui. La fel de bine, puteți crea o grădină de ierburi medicinale și aromatice pe balcon sau o grădină verticală superbă în interiorul casei. Vazele minimaliste cu flori proaspete sunt și ele de mare efect.

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *