Ce trebuie să știi când alegi o moară electrică pentru cereale

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Achiziția unei mori electrice pentru cereale poate fi o idee bună de afacere sau o investiție pentru producția proprie a hranei. Spre deosebire de vremurile când măcinarea cerealelor se făcea cu ajutorul morilor de apă sau de vânt, gospodarii zilelor noastre au la dispoziție aparaturi puse în mișcare de motoare electrice monofazate.

Datorită acestor instrumente care ușurează munca omului, agricultura devine un domeniu mult mai productiv și atractiv pentru tinerii întreprinzători. Dacă mai adaugi și facilitățile de care te poți bucura din partea statului sau a instituțiilor europene, ai toate condițiile pentru obținerea unui trai decent sau pentru începutul unei afaceri de succes. 

La ce folosește moara pentru cereale

Moara electrică ușurează considerabil munca agricultorilor. Dacă ai un teren agricol și dorești să obții un randament cât mai bun din punct de vedere al producției, este momentul să investești în utilaje ajutătoare. În agricultură, ca în orice alt domeniu, orice serviciu se obține contra cost. Pentru măcinarea cerealelor într-o sursă externă va trebui fie să plătești, fie să lași un uium din producția procesată.

Autogospodărirea, în acest caz, poate fi soluția cea mai bună pe termen lung, deoarece investiția inițială se recuperează printr-un serviciu mai calitativ, pe care îl poți controla. Cu ajutorul unei mori de cereale, poți să toci sau să mărunțești în regie proprie boabe de porumb, grâu, orz, ovăz sau secară, pentru consumul familiei tale sau pentru prepararea hranei animalelor.

Ce tipuri de moară electrică există

Deși numele pare a restricționa utilitatea ei doar la plantele din familia cerealelor, moara electrică poate fi folosită și la alte activități. În primul rând, moara de cereale este utilizată pentru obținerea făinii de consum și a preparatelor de tip uruială pentru păsări și animale, însă nu numai. Spre exemplu, dacă ai o producție de legume sau fructe, poți folosi utilajul ca să prepari băuturi și sosuri. În timpul verii, poți folosi moara ca să toci paie, lucernă sau alte nutrețuri pentru animale.

Alege modelul potrivit în funcție de volumul de procesat

Întrucât volumul de procesat al unei gospodării mici diferă de nevoile unei ferme de mari dimensiuni, piața de profil îți oferă produse adaptate fiecărei situații. Pe eurounelte.ro găsești motoare monofazate asincrone care transformă energia electrică în energie mecanică pentru acționarea morilor de cereale, de diferite puteri, începând de la 1.1 Kw și 1500 Rpm până la 4 Kw și 3000 Rpm. Așadar, achiziția unui utilaj industrial pentru consumul propriu al unei familii este o investiție inutilă, în timp ce o moară de cereale de mici dimensiuni nu va face față volumului solicitat de o fermă mare.

Cheltuielile de întreținere

Întrucât este acționată electric, trebuie să iei în calcul consumul morii de cereale. Verifică specificațiile producătorului și alege produsele care oferă cel mai bun randament din punct de vedere al consumului și al volumului procesat. Un alt criteriu de care trebuie să ții cont este zgomotul pe care îl produce. Acesta poate fi deranjant atât pentru personalul care utilizează moara, cât și pentru vecini.

Alege produse de calitate, garantate de firme consacrate

Achiziția unei mori de cereale este o investiție pentru tine și familia ta. Îți poți asigura această investiție în primul rând prin alegerea unor utilaje produse de firme cu tradiție în domeniul agricol. Recomandarea unor prieteni sau cunoscuți care au fost mulțumiți de randamentul utilajului este cea mai bună reclamă. Materialele din care sunt confecționate echipamentele morii trebuie să fie de cea mai bună calitate, din produse rezistente. De asemenea, garanția produsului trebuie să acopere eventualele defecțiuni, în condițiile unei utilizări corespunzătoare. Dacă magazinul de unde achiziționezi moara îți oferă și service în garanție sau post garanție, atunci buna funcționare este asigurată.

Achiziția unei mori de cereale este o investiție pentru prepararea unei hrane de calitate pentru tine și familia ta, pentru animalele pe care le crești sau pentru afacerea agricolă de care te ocupi. Alege produsele potrivite activității pe care o desfășori și cumpără echipamente de calitate pentru a te bucura de cel mai bun randament.

Sursa photo: pixabay.com

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *