Cele mai comune mituri despre aparatele de aer condiționat

Articol realizat de redacția Creative Art Copywriting cu informații din surse deschise. Acest articol nu a fost revizuit de un specialist. 

Probabil ai auzit cel puțin o dată că dacă stai prea mult într-o încăpere cu aer condiționat vei răci mai repede sau că te vei confrunta cu dureri de cap. Adevărul este că nu există niciun studiu și nicio susținere din partea vreunui medic a acestor supoziții care cu timpul s-au transformat în mituri. Astăzi le vom dezbate mai pe larg și vom vedea că aparatele de aer condiționat sunt cei mai buni prieteni ai noștri în zilele caniculare de vară, dar și cei mai mari dușmani, dacă nu sunt întreținute corespunzător.

  1. Aparatul de aer condiționat determină apariția răcelilor

Răcelile sunt produse de virusuri, nicidecum de aerul condiționat! Cu siguranță nu vei răci dacă te vei bucura de răcoare în fiecare zi caniculară de vară cu ajutorul aparatului de aer condiționat. Însă, în acest mit, există și o mică parte de adevăr. Interiorul aparatului de aer condiționat este mediul perfect în care pot să își facă apariția diverse microorganisme, viruși și bacterii. Dacă nu optezi pentru serviciile de mentenanță pentru aparate de aer condiționat cel puțin o dată la 6 luni, s-ar putea să fii mai predispus la apariția răcelilor sau chiar a alergiilor.

  1. Achiziționarea unui aparat de aer condiționat cu o putere mai mare este mai eficient

Din orice punct de vedere ai privi această afirmație, ea nu poate fi adevărată. Specialiștii chiar ne recomandă să achizionăm aparatul de aer condiționat în funcție de suprafața pe care vrem să o răcim și în funcție de destinația ei. Dacă îți achizionezi un aparat de aer condiționat cu un număr BTU mult prea mare pentru suprafața ta, nu vei obține decât facturi mai mari cu energia electrică. Să nu mai vorbim de investiția mai mare. Prin urmare, alege acel aparat de aer condiționat potrivit pentru încăperea ta, nici mai mare, nici mai mic. Dacă nu știi exact pentru ce aparat de aer condiționat să optezi, nu ezita să apelezi la specialiștii Climatico și ei te vor ajuta cu sfaturi și recomandări!

  1. Un aparat de aer condiționat nu face altceva decât să răcească aerul

Unii oameni nu vor să investească într-un aparat de aer condiționat mai scump pentru că au impresia că singura funcție a acestuia este de răcire a aerului. Specialiștii ne contrazic și chiar susțin că un aparat de aer condiționat are un rol extrem de important în creșterea calității aerului din interiorul locuinței. Mai mult decât atât, un aparat de aer condiționat reduce umiditatea, te ajută să îți menții starea de sănătate la cote înalte și să te bucuri de un confort ridicat!

  1. Mentenanța aparatului de aer condiționat ar trebui să se facă doar la nevoie

Un aparat de aer condiționat are o durată de viață de aproximativ 10-15 ani, însă, dacă vrei ca el să funcționeze perfect 15 ani, ar fi bine să îl întreții corespunzător! Cei care susțin că mentenanța echipamentului de climatizare este opțională sunt persoanele care vor să facă economii cu acest serviciu, fără să se gândească că vor investi mult mai mulți bani mai târziu în lucrările de reparații. Se estimează că se piede 5% din eficiența aparatului de aer condiționat pentru fiecare an în care nu este întreținut corespunzător, iar aceste servicii de mentenanță pot prelungi durata de viață a aparatului de aer condiționat chiar și cu 5 ani. Mentenanța aparatului de aer condiționat ar trebui să se facă la cel puțin 6 luni! Cei de la Climatico îți pun la dispoziție servicii de mentenanță la un preț extrem de bun! Nu ezita să optezi pentru serviciile lor!

Share on facebook
Share on twitter
Share on email
Share on facebook
Distribuie 0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *